Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Szukam porównawczych zdjęć 17-40L vs 17-35(T)

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Szukam porównawczych zdjęć 17-40L vs 17-35(T)

WASZYCH zdjęć!

Googlowalem, testy cegiełkowe i inne znam. Czytam wszystkie dyskusje o tych szkłach na CB.

Mam jednak prośbę do UŻYTKOWNIKÓW tych obiektywów o jakiś link do swoich zdjęć w podobnych miejscach robionych kiedyś np. Tamronem 17-35 a teraz Canonem 17-40L...

Samo oglądane różnych zdjęć na sieci z Tamrona i Canona jest bez sensu, bo wyretuszować można wszystko, tym samym ukryć wady L-ki lub Tamrona.

W dyskusjach użytkownicy nie widzą wiekszych różnic w jakości zdjęć z obu szkieł, ale chciałbym sam się o tym przekonać. Szczególnie przekonac się do wydania 2x więcej za L-kę.

Z góry dzięki za pomoc

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

a sam nie możesz porownać? Przejdz z body do sklepu lub umów się z kimś i porownaj te dwa szkła nie tylko pod katem zdjęć ale też organoleptycznie ;-)
    to nie są żadkości by nie dało się tak zrobić, zwłaszcza w wawie
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

kup 17-40 L ja kilka dni temu wymieniałem tamtrona na ta eLke choć prawda jest taka ze optycznie to one sie nie róznia, jedni mówią ze T lepszy inni ze eLka, ja sam wielkiej róznicy nie widziałem (szczerze to żadnej )
    to co robi wrażenie w eLce to zwartosc konstrukcji(nie zmienia wymiarów przy zmianie ogniskowej), "ruska" (czyt jest metalowa) solidnosc, bo czujesz ze trzymasz cos co sie nie rozleci przy byle okazji, ale przedewszystkim cichy i szybki AF, szczelna obudowa i możliwosc ręcznego doostrzenia pomimo właczonego AF

a po bulwarze zawsze niesiesz cos z czerwonym paskiem(dla niektorych to jest podstawowy argument)

wiec jak stac Cie na 17-40 L to ją kupuj byle przed koncem roku, a canon zwróci Ci jeszcze 100euro z tego zakupu, zakłądając ze masz czeki promocyjne, ale one chyba były przy kazdej serii 30D, no i musisz kupic nowy z rachunkiem

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    a sam nie możesz porownać? Przejdz z body do sklepu lub umów się z kimś i porownaj te dwa szkła nie tylko pod katem zdjęć ale też organoleptycznie ;-)
    to nie są żadkości by nie dało się tak zrobić, zwłaszcza w wawie
    No nie bardzo, bo mam dość brunatnoszarych zdjęć sklepowych. Przecież tam jest beznadziejne światło... Na dworzu leje, nie ma zieleni
    Szkło do krajobrazów i miasta (architektura) więc wolałbym popatrzeć na dokonania Forumowiczów.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    WASZYCH zdjęć!
    Samo oglądane różnych zdjęć na sieci z Tamrona i Canona jest bez sensu, bo wyretuszować można wszystko, tym samym ukryć wady L-ki lub Tamrona.
    taaa,rozumiem że jak ktos kupi obiektyw to go broni do upadłego i retuszuje by ukryc wady swojego obiektywu?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie rozumiesz Na sieci każdy wrzuca foty po godzinach obróbki i w rozdzielczości na jaką pozwalają serwery a wtedy każde zdjęcie jest ostre, kolorowe, kontrastowe itd... Takich zdjęć są miliony na pBase i innych serwerach. Oglądanie katalogu Tamrona a potem Canona nie ma sensu, bo zdjęcia robione są przez różnych fotografów, którzy różnie obrabiają zdjęcia.
    Chciałbym zobaczyć zdjęcia jednego fotografa który przeszedł z Tamrona na Lkę i tyle...

Wytłumaczę: ktoś kupił tamrona 17-35 bo nie miał kasy na Lkę. Porobił trochę zdjęć. Potem babcia dała mu 2500 zl i gość kupił sobie Lkę i dalej robił foty w podobnych miejscach jak tamronem...
    i chciałbym zobaczyć takie 2-3 fotki zrobione jednym i drugim szkłem przez tego samego fotografa...

inaczej już nie wytłumaczę

Początki nałogu

Domyślnie

rozumiem rozumiem

jaco1
    Guest

Domyślnie

ciach cięcie

jaco1
    Guest

Domyślnie

Sorki musiałem zedytowac bo dałem Ci linki do pbase

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

moze to pomoze??

http://nododo.home.comcast.net/ultrawide/

sam mam T 17-35 ale nie bardzo pasuje do "schematu" bo nie mialem nigdy C 17-40 (ciagle czekam na te 2,5k od babci ) .. mimo wszystko w razie pytan zapraszam na PW

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów