Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: 430EX sama odpala z chinskim wyzwalaczem radiowym

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

też mi się tak czasem dzieje z 550EX, tyle że sam przerabiałem na gorącą stopkę bezpośrednio stykając kabelki do jacka. zdaża się sporadycznie ale jednak. Myślałem że to wina może tego mojego kombinowania, choć było ładnie zaizolowane. Ale fakt że dzieje się tak tylko z 550EX, jak używam z elfo quant pro, albo ze starszą lampą nikona, to nigdy mi się to nie zdażyło. Jak wyłączam lampe i odpinam to śmiga już normlnie.

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

polecam ściągnijcie sobie z emula film o nazwie "Photography Nikon Speed Of Light" Może na necie też gdzieś jest. To jest półgodzinna reklamówka nikona o pracy z kilkama lampami bezprzewodowo. Na tym polu canon wy pada baaardzo cieniutko niestety.

laserini
    Guest

Domyślnie

mam ten sam problem z 430ex i jakis czas temu zrobilem taka oslonke z puszki po piwie i przez jakis czas dzialalo ok wiec tez mozecie sprobowac i napisac czy tez wam sie cos poprawilo, poza tym przeczytalem na forum ze jeden koles wsadzil bebechy odbiornika do pudelka po kliszy i za pomica kabelka polaczyl ze stykami goracej stopki w odbiorniku(wybebeszonym) i ponoc jest ok! osobiscie nie probowalem bo troche cyrku z tym, ale moze ktos to robil? jak tak to piszcie!

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

czy ma ktos ten chinski zestaw w okolicach Poznania chetnie sprawdze czy moze moj zestaw niby dedykowany do pracy z 430 jest sprawny?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Domyślnie

Odkopie kotleta i potwierdze ze moj chinski zestaw z EX430 zachowuje sie identycznie, ale przy zastosowaniu lampy SB600 (Nikon) wszystko śmiga (padło takie pytanie w wątku)

Jesli nie satysfakcjonuje Cie niewiele -
    - jak moze usatysfakcjonowac Cie mnóstwo ?

Początki nałogu

Domyślnie

jak mogłeś kupić jakis no name wyzwalacz za 120zł jak w tej cenie masz sprawdzone z zasięgiem do 100m yongnuo?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ech skasujcie mój post bo widze ze ktos faktycznie odkopał topic sprzed 100lat :d
    Ostatnio edytowane przez madc0w ; 19-05-2010 o 18:04 Powód: Automerged Doublepost
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Domyślnie

Heh, dawno temu zakupiłem i uzywałem z systemem nikona i działało ok. Przesiadłem sie na Canona i pojawiły sie schody, stad poszukiwania w necie i odkrycie tego watka.

Jesli nie satysfakcjonuje Cie niewiele -
    - jak moze usatysfakcjonowac Cie mnóstwo ?

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Ja mam Phottixa i z 430EXII dziala bez problemow..
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Początki nałogu

Domyślnie

Różne modele lamp różnie współpracują z radiówkami.
    430EXII jest ok, 430EX jest cienka, 580EXII też jest cienka...itd itp...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów