Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Pytanie 20D

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ta - tyle, że znowu Canon "z-chamił" 20D tą lampą. W 10D tak fajnie wyjeżdża na silniczku - trudno było go przeszczepić? Tak! Łatwiej i taniej wziąć sprężynę z 300D.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

głośność wydobywanego dzwięku jest zależna od podpietego szkla z L jest cichszy :-) wiadomo gumowa uszczelka

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

A ja kurcze nie mogę się jakoś wybrać do sklepu żeby pomacać 20D, ale dzisiaj torby macałem (fotoraficzne torby ) i muszę się przyznać, że nie wiedziałem, że Canon robi takie fajne torby
    pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Cytat Zamieszczone przez przemo_21
    Witam
    Mam pytanko do ludzi którzy mieli w rękach 20D.
    Słyszałem że przy robieniu zdjęć lustro jest bardzo głośne w stosunku do poprzedników np 10D
    czy to prawda
    "Głośne" to bardzo delikatnie powiedziane,niestety
    I znów będę obalał kolejne mity o 20D
    Oj, Kuba - no jasne, masz 20D w końcu... ;-)
    zrób w godzine 500 zdjęc 300D, pózniej 500 20D - to zrozumiesz od czego
    Cie zaczęła boleć głowa - zaden mit
    nie, to bynajmniej nie znaczy że 20D jest gorszy czy też zły, ba nawet że jest głośny
    jest po prostu głośniejszy od 60/300/10D :-)

Co do wyskakującej lampki, to dla mnie zaleta. Zderzenie może zaskakujace , ale to nie jest aparat typu Lubitel, tu sie patrzy w wizjer z tyłu, nie z góry

naprawde sie da walnąć tą lampą samemu w brode/inne ? ;-)
    jak dla mnie to jest fajniejsza, bo wyżej sie podnosi - a jak, co za różnica, nie pstryka
    się ja w góre co 5 sek. w końcu

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyższe lampka wbudowana jest niewątpliwą zaletą.
    W 10D trzeba bardzo uważać na winietowanie, zwłaszcza przy obiektywach L (które są jakoś większe).
    Szkoda tylko że Canon wymyśla sobie takie oszczędności na kulturze pracy sprzętu. Nie jest to w końcu zabawka z niskiej półki.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kongi, no jasne, że mam wypaczoną opinię :wink:
    mnie chodziło z tymi mitami o to, że najwiecej krytycznych, bądź kręcących nosem użytkowników jest wśród tych, którzy 20D nie używali....

jeśli zaś ktoś robi 500 fotek w godzinę, to chyba powinien kupić 1Ds Mk2, inaczej straci fortunę na wymiany migawki. A jak kupi 1Ds Mk2, to będzie miał jeszcze głośniej

generalnie mogę powiedzieć tak: to prawda, że lusterko i migawka w 20D są głośniejsze niż w 10D. Nie jest to natomiast różnica, która miała by w jakiś negatywny (inny niż uraza zamiłowania do dźwięku 10D :wink: ) sposób wpływać na pracę z tym aparatem. Najlepszy przykład podałem z moich ostatnich doświadzeń w poprzednim poście.

Kwestie estetyczne nie są argumentem do dyskusji.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Wyższe lampka wbudowana jest niewątpliwą zaletą.
    W 10D trzeba bardzo uważać na winietowanie, zwłaszcza przy obiektywach L (które są jakoś większe).
    Szkoda tylko że Canon wymyśla sobie takie oszczędności na kulturze pracy sprzętu. Nie jest to w końcu zabawka z niskiej półki.
    To ktos kogo stac na szkla Lki oszczedza na lampie i nie kupil sobie zewnetrznej?
    Szkoda ze uzytkownicy wymyslaja sobie takie oszczednosci.
    Szklo L i dSLR to nie jest w koncu zabawka z nizszej polki - tu sie uzywa lampkli wbudowanej tylko z absolutnego przymusu .

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Gdybyś spojrzał na moja stopkę to byś pojął, że lampy wbudowanej używam tylko w ostateczności.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Gdybyś spojrzał na moja stopkę to byś pojął, że lampy wbudowanej używam tylko w ostateczności.
    Nie pisalem o tobie. Pisalem o tych ktorzy marudza ze im lampa wbudowana winietuje gdy zakladaja szkla L - wtedy moja odpowiedz jest "stac cie na L? kup lampe zewnetrzna" .
    Jesli sie poczules to przykro mi .
    Niegrzeczne partie twojego postu were edited - osobiste jazdy na PW poprosze :P

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To ktos kogo stac na szkla Lki oszczedza na lampie i nie kupil sobie zewnetrznej?
    Szkoda ze uzytkownicy wymyslaja sobie takie oszczednosci.
    Trochę nie tak. Nawet profesjonalistom zależy na ciężarze. A powiedzmy sobie szczerze, że nie zawsze potrzebna jest aż 550-ka do fill-in flash :wink: W związku z powyższym wielka moda wśród warszawskich profi na te małe 220 EX! Kto jak kto, ale Ty powinieneś o tym wiedzieć

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów