OK, moze troche offtopik, ale nie hce zakladac nowego gdyz pewnie juz gdzies to bylo. Jaka szybka karte polecacie do Canona 20D. Wystarczjaco szybka by nie ograniczala aparatu (albo robila to jak najmniej, bede duzo seryjnych fot w sporcie strzelal) Interesuja mnie pojemnosci od 512 MB do 1 GB. Chetnie 1 GB gdyby byla rownie szybka i niezawodna... inaczej zadowole sie dwiema 512-mi.

I jeszcze pytanie o data bank. Jest jakis szczegolnie godny uwagi? Tani oczywiscie. Ja widzialem taki patent za ok 500zl - pudelko na dysk twardy od notebooka. Bylo to palstikowe opakowanie z wbudowanym czytnikiem kart. Zaleta byla cena, oraz ze do srodka mozna wlozyc dowolnie duzy dysk od notebooka. Czyli powiecmy za 1000 zl mamy data bank ok. 60 GB albo wiecej.

Czy to jest dobry patent? Nie ma zadnego LCD - ale w sumie do niczego mi LCD w databaku nie jest mi potrzeny. Wszelka selekcje przeprowadze na aparacie, reszte na komputerze. Oczywiscie sam zestaw zawieral wbudowana baterie, ale zadnych innych bajerow.

Czy ktos ma zdanie na ten temat? Czy zna jakies lepsze/tansze rozwiazania?
Data bak potrzebny mi po to, ze zdaza mi sie wyjezdzac na dwutygodniowy splyw czy inny wypd, a nie lubie ograniczac fot iloscia miejsca na drogich kartach pamieci. Tym bardziej, ze za rok moze wypali sponsorowany wyjazd ktory moze trwac miesiac... i nie bedzie dostepu do kompa ani wogule do swiata zewnetrznego...