No właśnie o tym mówię.Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Ale nie ważne już.
Nevermind.
![]()
No właśnie o tym mówię.Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Ale nie ważne już.
Nevermind.
![]()
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Sukces! Już wiem, kto z forum posiada kryształową kule do przewidywania przyszłości. Skąd wiesz, że ten system się nie przyjmie?Zamieszczone przez muflon
A widziales po ile chodzi 300D kit? Na poczatek wystarczy, potem lepsze szkla, dopiero potem lepsze body 8)Zamieszczone przez yasin
powiem brzydko, ale Olympus staje sie dla mnie ostantio synonimem slowa g...o. zdjecia testowe sa tragiczne a standardowe szkla to szmelc az szkoda slow. kit za 300$ bez chociaz jednej soczewki ED?? bez jaj...
i niestety powoli trace szacunek nawet do dpreview. Recommended na koncu opinii brzmi jak zart, podobnie jak naciagane wnioski i delikatnie przemilczana nedzna jakosc. tak zdjec jak i wykonania - przeciez z tylu to design tego aparatu wyglada jak zywcem "Sdielano w CCCP"
cos mi sie wydaje, ze ta recenzja byla mocno smarowana przez Olympusa, a dpreview nie ma jaj, zeby nazwac rzecz po imieniu. bo patrzac na zdjecia testowe (ciekawe swoja droga, czy nie podrasowane w imie lepszych wynikow) to kompletna rozpacz.
technologicznie ciekawy aparat. ale efekt koncowy beznadziejny. w tej samej cenie mozna kupic Pentaksa *istDS, jak juz koniecznie ktos chce uciec od Canona i Nikona. Olympus to zero konkurencji dla tego Pentaksa
u Grosmana po 3.5k pln, zeby taka cena byla wtedy gdy kupowalem S1 ISale cos za cos, S1 to sobie raczej zostawie, bede mial sprzecik z pelnym manualem na imprezki i inne okazje kiedy nie zaryzykowalbym lepszego sprzetu :] a teraz to mysle, ze nie oplaca mi sie brac 300D, wole poczekac i kupic cos lepszego, moze na poczatku nie wykorzystam pelni mozliwosci ale z czasem bedzie lepiej i wtedy nie bede musial znowu przechodzic na lepsze body, moze jeszcze cos w ciagu roku wyjdzie (od Nikona) i ceny jeszcze pojda w dol
![]()
Patrz pogrubienie. Nie twierdzę z całą stanowczością, że się nie przyjmie (choć tak przypuszczamZamieszczone przez Tomasz Golinski
). Może jako "lustrzanka dla ubogich", tańsza wersja 300D+kit... Jednak jestem prawie pewny, że nie przyjmie się jako "coś porządnego na dłuższy czas". W tej dziedzinie jeszcze długo rządzić będą DSLR z cropem 1.6x i mniejszym oraz porządne, wielkie, ciężkie obiektywy.
czy ktos juz wspominal jakosc wykonania?Zamieszczone przez muflon
![]()
duze ciezkie obiektywy to niekoniecznie. producenci z drugiego frontu (Sigma, Tamron, Tokina) juz zwietrzyli okazje dorobienia na szkielkach pod DSLR-y i sprzedania analogicznych wersji "klasykow gatunku" w mniejszym i lzejszym opakowaniu. a ze wiekszosc z nich robi na kazdy popularny system (chocby Sigma ze swoim spacerzoomem 18-125, ktory jest pod mocowanie EOS-a, Nikona, Minolty, Pentaksa i wlasnie 4/3) to nawet ten Olympus ma szanse zaistniec, bo uzytkownicy nie beda skazani na ta dziadowska optyke. ale przy tej cenie, to chyba bym nawet wolal plastikowe 300D
a czy ja mowie o 300D :P wspominalem, ze zbieram na 20D, ale narazie jest poza moim zasiegiem, ale nie spieszy mi sie specjalnie, moge sie jeszcze pomeczyc z S1 IS, poza tym, z czasem moze Nikon cos wypusci atrakcyjnego w tym przedziale cenowym (do 5k, 6k pln za body), wiec narazie staram sie pocieszac, ze czas to moj sprzymierzeniecZamieszczone przez muflon
a to Nikon nie wypuścił nic atrakcyjnego w tym przedziale cenowym?Zamieszczone przez yasin
Zobacz tu:
www.invert.pl/foto/forum.html
www.transit.pl
za 4500 można kupić z dwoma obiektywami kitowym 18-70 + 70-300 z gwarancją Nikon Polska. A co na te ceny Canon? żeby tak 20D z kitem w tej cenie to by była rewelka.
Chyba na zle forum trafilesZamieszczone przez Diabeł
.
To na forum Nikona sie psioczy na Canona![]()