Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: nowy zawodnik dSLR

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]przygladalem sie fotka testowym
    No właśnie o tym mówię.
    Ale nie ważne już.
    Nevermind.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez yasin
    Cytat Zamieszczone przez Arkan
    wtedy kupie SLR szybciej niz myslalem
    ale chyba nie olka
    dopiero zaczynam zabawe z fotografia, ale zalapalem "bakcyla" i nastepny sprzet to bedzie juz cos porzadnego na dluzszy czas
    Ehem, to uważaj, bo jak teraz kupisz coś w stylu E300, do tego ze dwa lensy, to przy okazji zakupu "nastepnego sprzętu" obudzisz się z ręką w nocniku, bo wszystko to trzeba będzie wyprzedawać za pół ceny :-/
    Sukces! Już wiem, kto z forum posiada kryształową kule do przewidywania przyszłości. Skąd wiesz, że ten system się nie przyjmie?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: nowy zawodnik dSLR

999$ za E300 KIT, a ja w maju niewiele mniej dalem za S1 IS zaczyna sie robic coraz ciekawiej, moze jeszcze ceny spadna, wtedy kupie SLR szybciej niz myslalem
    A widziales po ile chodzi 300D kit? Na poczatek wystarczy, potem lepsze szkla, dopiero potem lepsze body 8)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

powiem brzydko, ale Olympus staje sie dla mnie ostantio synonimem slowa g...o. zdjecia testowe sa tragiczne a standardowe szkla to szmelc az szkoda slow. kit za 300$ bez chociaz jednej soczewki ED?? bez jaj...

i niestety powoli trace szacunek nawet do dpreview. Recommended na koncu opinii brzmi jak zart, podobnie jak naciagane wnioski i delikatnie przemilczana nedzna jakosc. tak zdjec jak i wykonania - przeciez z tylu to design tego aparatu wyglada jak zywcem "Sdielano w CCCP"

cos mi sie wydaje, ze ta recenzja byla mocno smarowana przez Olympusa, a dpreview nie ma jaj, zeby nazwac rzecz po imieniu. bo patrzac na zdjecia testowe (ciekawe swoja droga, czy nie podrasowane w imie lepszych wynikow) to kompletna rozpacz.

technologicznie ciekawy aparat. ale efekt koncowy beznadziejny. w tej samej cenie mozna kupic Pentaksa *istDS, jak juz koniecznie ktos chce uciec od Canona i Nikona. Olympus to zero konkurencji dla tego Pentaksa
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

u Grosmana po 3.5k pln, zeby taka cena byla wtedy gdy kupowalem S1 IS ale cos za cos, S1 to sobie raczej zostawie, bede mial sprzecik z pelnym manualem na imprezki i inne okazje kiedy nie zaryzykowalbym lepszego sprzetu :] a teraz to mysle, ze nie oplaca mi sie brac 300D, wole poczekac i kupic cos lepszego, moze na poczatku nie wykorzystam pelni mozliwosci ale z czasem bedzie lepiej i wtedy nie bede musial znowu przechodzic na lepsze body, moze jeszcze cos w ciagu roku wyjdzie (od Nikona) i ceny jeszcze pojda w dol

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    dopiero zaczynam zabawe z fotografia, ale zalapalem "bakcyla" i nastepny sprzet to bedzie juz cos porzadnego na dluzszy czas
    Ehem, to uważaj, bo jak teraz kupisz coś w stylu E300, do tego ze dwa lensy, to przy okazji zakupu "nastepnego sprzętu" obudzisz się z ręką w nocniku, bo wszystko to trzeba będzie wyprzedawać za pół ceny :-/
    Sukces! Już wiem, kto z forum posiada kryształową kule do przewidywania przyszłości. Skąd wiesz, że ten system się nie przyjmie?
    Patrz pogrubienie. Nie twierdzę z całą stanowczością, że się nie przyjmie (choć tak przypuszczam ). Może jako "lustrzanka dla ubogich", tańsza wersja 300D+kit... Jednak jestem prawie pewny, że nie przyjmie się jako "coś porządnego na dłuższy czas". W tej dziedzinie jeszcze długo rządzić będą DSLR z cropem 1.6x i mniejszym oraz porządne, wielkie, ciężkie obiektywy.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Patrz pogrubienie. Nie twierdzę z całą stanowczością, że się nie przyjmie (choć tak przypuszczam ). Może jako "lustrzanka dla ubogich", tańsza wersja 300D+kit... Jednak jestem prawie pewny, że nie przyjmie się jako "coś porządnego na dłuższy czas". W tej dziedzinie jeszcze długo rządzić będą DSLR z cropem 1.6x i mniejszym oraz porządne, wielkie, ciężkie obiektywy.
    czy ktos juz wspominal jakosc wykonania?

duze ciezkie obiektywy to niekoniecznie. producenci z drugiego frontu (Sigma, Tamron, Tokina) juz zwietrzyli okazje dorobienia na szkielkach pod DSLR-y i sprzedania analogicznych wersji "klasykow gatunku" w mniejszym i lzejszym opakowaniu. a ze wiekszosc z nich robi na kazdy popularny system (chocby Sigma ze swoim spacerzoomem 18-125, ktory jest pod mocowanie EOS-a, Nikona, Minolty, Pentaksa i wlasnie 4/3) to nawet ten Olympus ma szanse zaistniec, bo uzytkownicy nie beda skazani na ta dziadowska optyke. ale przy tej cenie, to chyba bym nawet wolal plastikowe 300D
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

a czy ja mowie o 300D :P wspominalem, ze zbieram na 20D, ale narazie jest poza moim zasiegiem, ale nie spieszy mi sie specjalnie, moge sie jeszcze pomeczyc z S1 IS, poza tym, z czasem moze Nikon cos wypusci atrakcyjnego w tym przedziale cenowym (do 5k, 6k pln za body), wiec narazie staram sie pocieszac, ze czas to moj sprzymierzeniec

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

poza tym, z czasem moze Nikon cos wypusci atrakcyjnego w tym przedziale cenowym (do 5k, 6k pln za body), wiec narazie staram sie pocieszac, ze czas to moj sprzymierzeniec
    a to Nikon nie wypuścił nic atrakcyjnego w tym przedziale cenowym?
    Zobacz tu:
    www.invert.pl/foto/forum.html
    www.transit.pl

za 4500 można kupić z dwoma obiektywami kitowym 18-70 + 70-300 z gwarancją Nikon Polska. A co na te ceny Canon? żeby tak 20D z kitem w tej cenie to by była rewelka.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    za 4500 można kupić z dwoma obiektywami kitowym 18-70 + 70-300 z gwarancją Nikon Polska. A co na te ceny Canon? żeby tak 20D z kitem w tej cenie to by była rewelka.
    Chyba na zle forum trafiles .
    To na forum Nikona sie psioczy na Canona

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów