-
jeszcze o pro 1
Tak się składa że nad zakupem aparatu zastanawiałem się ok.pół roku.Miał to być kompakt lepszy w granicach 2-2,5 tys.Pro 1 z racji na cenę wtedy nawet nie wchodził w rachubę. Wtedy Fuji S 7000 Minolta A1 cały czas czytając różne fora Foto-tematyczne i faktycznie pro 1 za cenę dostawało od wszystkich popalić (chodź wątpię aby każdy wypowiadający sie trzymał go w ręce)jednak jak cena spadła do 2,5 tys(Alegro) zauważyłem cieplejsze opinie o nim ba niektórzy canonowcy swoje G3,G5 wymienili na ten model i tym śladem sam się zainteresowałem tym aparatem porównałem zdjęcia http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM czarę przelał gość na jednym z forum który stwierdził (też myślałem nad 300)jeżeli chće się pobawić w fotografię ,troszkę poeksperymentować itp to ten aparat się nadaje bo jeśli chcę kupić 300tkę to trzeba bym kupił jakiś lepszy obiektyw a najlepiej 2 szerokokątny i długoogniskowy ale na to niestety nie stać już mnie bo cena obiektywów przewyższyła by cenę aparatu i to dość ładnie dlatego kupiłem pro 1 i jak wyżej podpisany jestem naprawdę zadowolony . jeszcze mała cegiełka brat mój kupił w XII ub.r. G6 i w tamtym tygodniu razem fociliśmy imprezę rodzinną i powiem z ręką na sercu różnicy w zdjęciach praktycznie żadnej nie widać może G^ ma mniej nasycone kolorem i sa takie niedobarwione(tak mi się wydaje) ale niektóre ujęcia wyglądają jakby pochodziły z jednego aparatu i to by był taki mały kamyczek do tego ogródka mam nadzieje że za ten pierwszy raz nie zrównacie mnie z ziemią bym mógł coś nieco jeszcze na tym forum napisać pozdrawiam miło wszystkich forumowiczów
Uprawnienia umieszczania postów