Strona 9 z 30 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 295

Wątek: [Jac] znowu Warszawska burza ;-)

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

mam pytanie co do tej dlugiej panoramki Jac-a, Jac skleil w ten sposob ze kolejne zdjecia delikatnie roznia sie odcieniami nieba przez co mozna zauwazyc gdzie bylo sklejane, jak to wyeliminowac ? to znaczy jak zdjecia dopasowac zeby teko rozpoznac sie nie dalo ? ktos ma pomysl ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    mam pytanie co do tej dlugiej panoramki Jac-a, Jac skleil w ten sposob ze kolejne zdjecia delikatnie roznia sie odcieniami nieba przez co mozna zauwazyc gdzie bylo sklejane, jak to wyeliminowac ? to znaczy jak zdjecia dopasowac zeby teko rozpoznac sie nie dalo ? ktos ma pomysl ?
    panoramy trzeba robić na manualu ze stałym ustawieniem - wtedy niebo jest w miarę płynne. to raz. skleić też się da dobrze, tylko to teraz już dłubanina...
    gra i buczy bebop

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    Tryb M w aparacie i trzeba szybko robic kolejne klatki (pare minut max) by poziom naswietlenia kazdej byl taki sam.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    panoramy trzeba robić na manualu ze stałym ustawieniem - wtedy niebo jest w miarę płynne. to raz. skleić też się da dobrze, tylko to teraz już dłubanina...
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Tryb M w aparacie i trzeba szybko robic kolejne klatki (pare minut max) by poziom naswietlenia kazdej byl taki sam.
    ok dzieki, sorry za OT Jac
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie no, moze byc... nie zabieralem glosu i tyle choc bacznie obserwuje poczynania... IMHO tryb M nie zawsze sie sprawdzi jesli w panoramie jest duza rozpietosc tonalna to niestety trzeba sie zdecydowac na czym nam zalaezy.. czy na swiatlach czy na cieniach... ta panorama byla robiona na szybko... co nie znaczy ze z rawow nie mozna by bylo powyciagac w miare jednolitego koloru nieba i wtedy to polaczyc

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

trzeba sobie watek odswiezyc :-)... fotki z dzisjeszego pleneru ktory sie odbyl (95%) na fortach Bema...
    wlasciwie to bedzie wariacja nt dwoch drzew ale nie moglem sie zdecydowac ktore wybrac

no i taki bardziej jesienny klimacik

Ostatnio edytowane przez Jac ; 23-10-2005 o 13:39

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To trzecie z serii zdecydowanie najmniej atrakcyjne. Co do 4 to trochę za ciemne dolne partie, ale ogólnie ciekawe.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    trzeba sobie watek odswiezyc :-)... fotki z dzisjeszego pleneru ktory sie odbyl (95%) na fortach Bema...
    wlasciwie to bedzie wariacja nt dwoch drzew ale nie moglem sie zdecydowac ktore wybrac
    no pierwsze ze względu na kolory fajne.

no i taki bardziej jesienny klimacik

strasznie kręcony ;-) ale fajny. i chcesz powiedzieć, że to wszystko? kurde to ja 10 klatek średniego zrobiłem a Ty tylko cztery cyfrą ;-) no dobra, pogoda nie dopisała, za to ponownie było zajebiście.

a ja siadam, i zbieram swoje z pleneru
    gra i buczy bebop

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

wyglada prawie tak jak chcialem zeby to wygladalo :-)... prawie bo ciagle sie ucze... a klatek mam wiecej bo kolo 100 ale nie bede przeciez wszystkiego wrzucal.. cos musi zostac do wrzucenia na moja strone ktora ciagle jest jedynie w mojej glowie i tu

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

wyglada prawie tak jak chcialem zeby to wygladalo :-)... prawie bo ciagle sie ucze... a klatek mam wiecej bo kolo 100 ale nie bede przeciez wszystkiego wrzucal.. cos musi zostac do wrzucenia na moja strone ktora ciagle jest jedynie w mojej glowie i tu
    oj tam, dzisiaj trzeba było poprawiać naturę, bo słońce dało ciała. zaraz wrzucę swoje na pastwę forum
    gra i buczy bebop

Strona 9 z 30 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów