no jak sklejka, to sklejka :-)
no jak sklejka, to sklejka :-)
upewnic sie chcialem![]()
Tokina 17 f/3.5Zamieszczone przez Jac
wlasciwie mysle o sigmie 24/1.8 lub canon 24/2.8Zamieszczone przez Jurek Plieth
sigma 20 nie bo te filtry 82mm
Myślałem, że masz na myśli naprawdę szeroki obiektyw :rolleyes:Zamieszczone przez Jac
17 z tego co widze jest za szeroko a ja chce odpowiednik ~35 w sumie tez mysle o jakims manualu 21mm ;-), a w przyszlosci pewnie za ~dwa latka FF i 35/1.4, crop wymusza takie polsrodki... ale nie narzekam jest na co zbierac i sie dobrze bawic przy okazji a o to chodziZamieszczone przez Jurek Plieth
Poza tym nie zalezy mi (jak narazie) na super jakosci, ostrosci itd... chce sie nauczyc patrzec przez 35mm zeby to mniej wiecej widziec bez przykladania do oka aparatu... jak/jesli mi zacznie wychodzic to pomysle o jakosci...
EDIT: poza tym tokina jest ciemna :-), 17mm/f4.0 juz mam ;-)
Ostatnio edytowane przez Jac ; 05-01-2006 o 22:10
Zamieszczone przez Jac
A jakich filtrow bys uzywal przy streetphoto?![]()
polara i UV na deszcz/snieg.. ale generalenie jak juz bym mial taka stalke to nie tylko do streetphoto.. rowniez do landszaftow by sie nadala... a cokinP konczy sie na 77mm i trzeba kupowac juz chyba PRO, poza tym 77mm to jest to co juz mam i tego sie trzymam... mniejwiecej tego, bo czasami sie nieda ;-)Zamieszczone przez Vitez
A ta Tokina 17 f/3.5 ma właśnie mocowanie na 77 mmZamieszczone przez Jac
![]()
, tyle ze za szeroka i ciemna... tak jak pisalem 17mm na 77mm mamZamieszczone przez Jurek Plieth
![]()