A i jeszcze jedno jakie to szko ma taki ładny bokeh? bardzo mi się podobają nieostrości na tych zdjęciach.
A i jeszcze jedno jakie to szko ma taki ładny bokeh? bardzo mi się podobają nieostrości na tych zdjęciach.
Zamieszczone przez Jac
Sliczne aberracje. Ostrzezesz nas jakie to szkielko?
dlatego staram się szukać, jakiegoś kontekstu dla tych zdjeć ... Iluzji planowości, tchnąć troche życia w martwe scenerie. Inaczej wszystko jest troche "zieeef"Co do pozostałych to zacytuję słowa antonjo, które kiedyś (bardzo słusznie zresztą) wyraził o którejś mojej popełnionej serii: ". a to troche przypomina mi techniczną dokumentację przed rozbiórką ..."
Moją część pleneru z Jacem znajdziecie na mojej stonceA tak wogóle to industrialne klimaty w znanej mi stylistyce, zaczynają mnie nudzić. Trzeba wykombinować coś nowego
![]()
pozdro
pierwsze zdjecie to 135L a pozostale 3 to 35L, byl tez w uzyciu 17-40, ale to na innych zdjeciachZamieszczone przez perqsista
No tak, ja zawsze mam problemy z wyborem TYCH kilku zdjec, zreszta chyba nie tylko ja... ale staram sie ograniczac, moze kiedys sie uda nieprzegadac tematu ;-)Zamieszczone przez perqsista
35L@1.4, iso 100, 1/20 z reki, w nocy celowane prosto w szklo i pelno zrodel swiatla, mysle ze wszystko bedzie w takich warunkach aberowac...szczegolnie na cyfrze i na f/1.4Zamieszczone przez Vitez
chyba kluczowa sprawa w tych zdjeciach musi byc ciekawe swiatlo, wiec mysle juz o jakims wschodzie slonca lub zachodzieZamieszczone przez antonjo
![]()
Ostatnio edytowane przez Jac ; 11-04-2006 o 10:46
To ta slynna Agusta LPR-u, co to "w razie awarii moze uzyc zapasowego silnika"?![]()
tak to ona, tylko, ze na dniach rusza przetarg na zakupy nowych smiglowcow za ~500mln ojro, i bylo ostatnio kilka nieprzychylnych artykulow w prasie o tej Aguscie (rozmawialem z pilotami - wskaznik oleju padl i musieli kupowac go przez procedure przetargowa wiec nie latali) ze zamiast latac to stoi popsuta, konkurencja robi sobie miejsce na rynku wiec nieprzychylnie dzis patrza na fotografow ;-) - niepozwolili mi w srodku heli zdjec porobic ;-) cwaniaczki... trzeba przeczekac
kurcze założe sie że jakbym stał obok i zrobił fotke to byłaby szarobura i bez połysku... Od czego to zależy? Wybitny fotograf? Lepszy sprzęt? Lepsze wywołanie RAWa? Czy wszystko razem? ehhh też tak chce
Tak samo z tym zwycięskim gołębiem z bitwy Nemeo vs Kubaman.. w życiu takiej jakości nie miałem... od czoego to zależy?