No patrz, a ja myślałem, że HDRa robiłeś
Yyy to była nakrecana połówka? bo napisałes że włożona była co sugeruje Cokina... Jeśli to Cokin to trzeba było płycej wsunąć.. genialny jestem![]()
![]()
No patrz, a ja myślałem, że HDRa robiłeś
Yyy to była nakrecana połówka? bo napisałes że włożona była co sugeruje Cokina... Jeśli to Cokin to trzeba było płycej wsunąć.. genialny jestem![]()
![]()
Routlaw, tylko jak wyczuc w ktorym miejscu sie ona zaczyna a w ktorym konczy ? Tego wcale tak ot, nie widac w wizjerze, praktycznie sa 3 uklady odniesienia, pierwszy to to co widzisz na filtrze, drugi to to co widzisz w wizjerze i trzeci to co sie pokaze po rozmyciu filtra przez lens na zdjeciu... zaden sie nijak ma do drugiego. Na to musi byc jakies madre rownanie matematyczne![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
polowka cokin'a, chodzi mi o to ze ta krawedz polowki wcale nie jest tak dobrze widoczna, szczegolnie jak jest takie tlo
jak bym mial biala kartke to bym ja sobie ustawilmoze wzgledem punktow af i bym wiedzial gdzie jest koniec ... no i chce wiedziec jak sobie radza inni ;-)
EDIT: dla ustalenia uwagi ;-)
ja ta polowke wlozylem dogorynogami tak ze dol wogole byl bez filtra w polowie byla krawedz i jasniala do gory - chcialem zrobic poprostu ostra krawedz ktora by sie zaczynala idealnie do setnych milimetra na horyzoncie ;-) no i nie wyszlo mimo tego ze wydawalo mi sie ze jest juz prawie idalnie
ja sobie nie radze z cokinami... w ogole, ustawianie na punkty AF i branie poprawi na to co rozmyje lens to chyba niezly pomysl... Senk moglby sie wypowiedziec, on czesto pejzaze na polowkach jedzie, tyle ze z tego co pamietam to wklada je tak jak Ty jak Jac, jednak jemu nie rozjasnia sie gora, ma jakies takie ogromne filtry ze naklada bez takich obaw
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
troche widac , ale jakbys nic nie mowil , to to jest niezauwazalne , gorsze sie juz widzialo
nie sadzisz , ze troche brakuje tego zakretu?
u Ciebie śnieg padał? u mnie deszcz leje
PS wybierasz sie na plener do zajezdni?
widać odrazu ze filterek jesthyhy ale fajna fotka przynajmniej teraz wiem jak wygląda reszta twojego widoku z balkonu
bo narazie to tylko znałem kawałek (mowie o focie #1 w konkursie GW)
Pozdrawiam
jeszcze nie wiem, chyba slabo z czasem niestety, predzej w sobote rano zaatakuje jakies ptaszoryale tez nie napewno
co do sniegu - to tak, padal ale rok temu
dzieki, no to tu masz jeszcze kilka ;-) korci mnie zeby na dach wejsc i zrobic panorame 360... ale jakos zawsze czasu brak... zalatwic klucz to najmniejszy problem ;-)