Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: klopot z wyborem dlugiego tele ~400/500 mm

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Torquay/Anglia

Domyślnie

mi potrzebne przedluzenie tego 70-200, a jeżeli zdecyduje sie na cos bez IS to czemu nie sigma zawsze wiecej pieniązków na następne szkła bedzie, choc nadal faworyt 300mm f4 is musze popatrzeć po sklepach w UK i znalesc taki gdzie wsio obiektywy bedę mógł pomacać, a jestem osoba leniwa także żadko mam przy sobie statyw jak już to monopod biore. A wiem ze nic mi raczej nie zastapi mojego 70-200/4 z którego jestem na maxa zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez sanraal ; 10-01-2007 o 18:23
    EOS 350D + Grip | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Canon 70-200/4L | Sigma 17-70 f/2.8-4.5 | Canon 50mm f/1.8 | 430EX | SanDisk ultra II 1 GB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    z reki przy efektywnych 800mm i f/6.3 (ktore jak widac dobrze jeszcze domknac)?
    z reki praktycznie nie ma sznas na ostra fotke, no chyba ze akurat waruni bylyby idealne, obiekt nie za daleko i statyczny- wtedy może ;-) .. ale tak to monopod minimum..

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    po drugie, masz 70-200/4 a podchodzisz tak entuzjastycznie do tej jakosci z 50-500?
    wiesz, jak na 10x zoom to uwazam, ze jest naprawde bardzo dobrze wiadomo, ze nie jest to jakosc stalki czy zooma ze znacznie mniejsza krotnoscia ale wszystko zalezy od tego do czego to szkło bedzie potrzebne.. jesli tylko do np. ptakow - stałki, jesli natomiast jako uniwersalne tele za przystepna cene to IMHO ta Sigma wlasnie to zapewnia .. i mowie to z pozycji pstrykacza hobbysty ktory niekoniecznie chce przeznaczac na szkła wszystkie pieniadze a potem wozic je wszystkie ze soba na wakacje

edit: jutro (jesli pogoda dopisze) chce zrobic jeszcze jeden test, tzn. jak wyglada obraz przy kolejnych przyslonach od 6,3 do np. 10.. potem juz mam nadzieje tylko "szybka sesja" na uczelni i wyjazdy w plener
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 10-01-2007 o 19:38

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie 500mm z reki przy 125s ;-)

ok.. na koniec cos co mi sie w zyciu nie slino ale widac w ostatecznosci mozna ta sigma robic zdjecia na 500mm (800mm na cropie) z reki :grin: .. poniewaz pogoda jest kiepska (chmury i tylko czasem na chwile jakis promien slonca sie przebije) nie mialem wielkiego wyboru i poszedlem na calosc

iso 800, f10, t-1/125s - zdjecie Z REKI

auto stalo na parkingu jakies 50m od mojego bloku, fotografowane z 6 pietra.. na oko dystans to okolo 100 metrow..

ponizej wyniki - pierwsze prosto z aparatu, drugie po lekkiej korekcie poziomow i usm w PS-ie 8)

wniosek - bez IS tez da sie zyc
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 11-01-2007 o 14:40

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów