Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Krajoobraz (szkło) + filtr

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Koszt wysyłki to około 100 PLN tak więc mimo wszystko w wypadku zakupu wyszłoby taniej niż w polsce. A moze znacie jakies zagraniczne komisy?
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

17-40L to, jak powszechnie wiadomo, świetny obiektyw. Ale ja bym tak sigmy 10-20 na straty szybko nie spisywał. Jak tak sobie plumkam po sieci i przeglądam fotki, to aż tak tragicznie jak niektórzy piszą to nie jest. Dla mnie jak dla amatora, który raczej przez dłuższy czas szybko się nie przesiądzie na FF sigma wydaje się świetnym rozwiązaniem, nad którym się poważnie zastanawiam

Takie ot przykładowe fotki jakie mi się przed chwilą wynalazły:
    http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=36065

http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=37621

http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=37198

http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=36591
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Podczępię się pod temat.

Dzięki Perqsista za udostępnienie rawów z 17-40L. Porównałem je ze swoimi bohomazami przy takich samych przysłonach - i .... mój egzemplarz spotka się jednak z Canonierami na Żytniej. W centrum kadru mam przyzwoitą ostrość, natomiast brzegi to porażka. Może coś wymyślą. Aż nie chce mi się wierzyć że takie mogą być różnice.

A przy okazji - może ktoś z Was mógły udostępnić rawy z Tokiny 12-24 z widoczkiem zza okna ;-) .
    Jestem na etapie szukania szerokiego kąta i chciałbym się przyglądnąć nie obrobionym fotkom z tokiny :grin:

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

JackC - No wlasnie tego sie boje, okazuje sie wstepnie, ze trafiają się różne egzemplarze 17-40mm, jedne są super jakościowo, optycznie, ostrosc super itd. a inne jak na szkło L są tandetne! I tego sie obawiam, ze jak kupie 17-40mm, to trafie na tę tandetną wersje.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Generalnie nasuwają mi się wnioski podchodzące pod teorie spiskowe...
    Miałem w ręku 5 egzemplarzy 17-40 w tym mój własny.
    3 z nich pochodziły z rynku amerykańskiego (mój i Tomasza1972 i jeszcze jednego znajomego), 2 z ryku Europejskiego. w przypadku tych 2 ostatnich występował problem nieostrych rogów. i ogólnie mydło było....No dobra, koniec żartów Pech chciał że wersje europejskie to były egzemplarze sprzed kilku lat (serie bodajże UR, US). Chyba rzeczywiście warto zwracać uwagę na nr serii w przypadku tego szkła i mieć możliwość wymiany u sprzedawcy na inny egzemplarz. Warto też mieć jakiś punkt odniesienia-w moim przypadku był to całkiem przyzwoity egzemplarz Sigmy 18-50 EX od Cichego. Moja sztuka 17-40 była pierwszą jaką wziąłem i u mnie została. Tydzień później była dostawa 5 szt i teoretycznie mogłem kombinować/wymieniać ale mi się po prostu odechciało. Było lepiej niż ze Sigmą i jak dla mnie w zupełności wystarczająco.

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Mój 17-40L kupowany był w polskim kanale dystrybucyjnym Canona, prod. marzec 2006, seria UU.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów