Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Krajoobraz (szkło) + filtr

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hm No tez racja Przejrzałem moje zdjecia robione KITem i doszedlem do wniosku ze wziecie 17-40mm + CROP da mi ~28mm, i w sumie przy fotografowaniu KITem te 28mm mi odpowiadało, wiec mysle Ze przy 17-40mm tez nie bedzie tragicznie
    Tak wiec moj problem zaczyna sie powoli ograniczac do zebrania opinii o Canon 17-40mm L i pobawieniu sie tym szkłem.

Dodam (jesli to cos zmienia), że fotografowałbym zachody słońca, scenerie górskie i scenerie np. polne (pole+niebo) - mam nadzieje ze wiecie o co chodzi.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja bym brał L-kę, tyle że planuję prędzej czy później zakup FF-a i wtedy takie szkło mi będzie w zasadzie na nic więc dlatego cały czas się waham czy jest sens wydać na niego te trzy klocki?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy Canon 17-40mm f/4.0 L nie pasuje do FF? Wydaje mi sie że współpracuje z FF.
    Co raz bardziej przekonuje mnie ten Canon, chyba wole dopłacic 500PLN i miec solidną konstrukcje i dobrą jakosc.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    A czy Canon 17-40mm f/4.0 L nie pasuje do FF? Wydaje mi sie że współpracuje z FF.
    Co raz bardziej przekonuje mnie ten Canon, chyba wole dopłacic 500PLN i miec solidną konstrukcje i dobrą jakosc.
    Wszystkie obiektywy Canona oznaczone jako L współpracują z FF.
    Nie masz się co zastanawiać . Jak możesz to bierz 17-40mm f/4.0 L

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tomasz1972 - No wlasnie tak mi się wydawało, ale widocznie źle zrozumiałem Kolekcjonera
    Dzięki za rady Jeszcze dorwę te szkło żeby nim pstryknac kilka fotek przed zakupem

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Konkluzja ze wszechmiar słuszna .

Co do pytania - oczywiście że pasuje i podobno nawet całkiem nie najgorzej wypada z piątką (zapytaj Cichego - on ma taki zestaw) tyle, że mnie taki zakres szerokiego kąta nie jest potrzebny. Wprowadza już spore zniekształcenia - wolę cyknąć dwa zdjęcia i skleić. Po prostu do piątki znacznie bardziej użytecznym i lepszym jakościowo szkłem będzie 24-70/2.8 czy nawet Tamron 28-75/2,8 - którego posiadam nawiasem mówiąc .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-12-2006 o 22:20
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolekcjoner - A mi chyba wystarczy 17-40mm z 350D Z resztą zrobie kilka fotek, zobacze jak sie przedstawia te szkło

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolekcjoner - A mi chyba wystarczy 17-40mm z 350D Z resztą zrobie kilka fotek, zobacze jak sie przedstawia te szkło
    Jestem pewien że się nie zawiedziesz . Mnie zresztą też ciągle kusi .
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie tez Szczególnie konstrukcja tego obiektywu i jego możliwosci, widzialem przed chwilą fotki wykonane w większosci za pomocą tego obiektywu i efektu poprostu powalają

http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=19508

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mnie tez Szczególnie konstrukcja tego obiektywu i jego możliwosci, widzialem przed chwilą fotki wykonane w większosci za pomocą tego obiektywu i efektu poprostu powalają

http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=19508
    Z całym szacunkiem dla autora tych zdjęć, powalające efekty w portfolio powyżej są raczej związane z jego (autora) umiejętnościami (fotografowania i post-processu) niż obiektywu, którego jakość dość trudno ocenić na zdjęciach o rozmiarze kilkuset pikseli...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów