Cytat Zamieszczone przez Vitez
Jurku... zrob zdjecie jeszcze raz. Tak jak Czacha pisal - nie czegos na morzu z powodu zacmiewajacej ocene ostrosci mgielki/bryzy itp.
I zeby ekspozycja byla OK (lepiej ustawic wyzsze ISO niz pozniej korygowac EV - to strasznie wyciaga szumy) - masz monpod to go uzyj 8), i zeby kompozycja byla tez OK tzn w rogach bylo troche szczegolow (w rogach calego zdjecia a nie srodka zdjecia ) na ktorych mozna oko zawiesic i jakosc oceniac.
OK, zrobię tak. Jednak nie mogę obiecać, że to nastąpi w ciągu najbliższych dni

[ Dodano: 09-01-05, 18:58 ]
Cytat Zamieszczone przez djtermoz
Jurku, pomijajac jakosc zdjec, czy zauwazyles moze jakiekolwiek roznice w autofocusie z extenderem i bez? Czy autofokus jest wolniejszy przy nieoryginalnym extenderze? Pewnie nie miales okazji sprawdzic, ale ciekawe czy nieoryginalny extender moze powodowac jakis front/back focus?
No więc nie widzę żadnej różnicy z TC, lub bez!!! Co napawa mnie wielką radością oczywiście. Dodam, że warunki atmosferyczne na plaży były marne (stąd to ISO 400). Robiłem poza tym zdjęcia jakimś latającym stworom i aby czas migawki był możliwie krótki, to wymuszałem przysłonę 2.8 (z konwerterem 4). Autofocus działa szybko i pewnie.
Powtarzam, że tak 'na szybko' jestem bardzo zadowolony i moje spostrzeżenia pokrywają się z uwagami innych użytkowników przeczytanymi w sieci. Zdaniem tychże TC Kenko w niczym nie ustępuje TC Canona.