Jak potrzebujemy (chcemy... itd) zrobic zdjecie tu i teraz, to lepiej jest je zrobic czy nie ;-)Zamieszczone przez seti
Jak potrzebujemy (chcemy... itd) zrobic zdjecie tu i teraz, to lepiej jest je zrobic czy nie ;-)Zamieszczone przez seti
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
jesli chodzi o ceny canonow, mozna liczyc na to ze np. do marca/kwietnia, wartosc rynkowa takiej G6-stki spadnie do okolo 1900-2000zł,
obecnie, na stronie pewnego sklepu, ceny aparatow sa nastepujace: G6 = 2300zł, G5 = 1850zł, S1 = 1650 zł
pomijajac S1, jesli G6 by nie stanial znacznie w najblizszych miesiacach, pewnie zalezy to od tego czy wyjdzie cos nowszego, cz w takim razie warto zainwestowac w G5?
A probowales zajrzec do EXIFa?Zamieszczone przez seti
, iso i tak ci nic nie da - odszumialem i wyostrzalem, zostalo troche artefaktow z wyostrzania widoczne przy 100% ale na odbitce i tak by znikly.
Przyczyna jest zarowno jakosc szkla przy 300mm jak i to ze nie jest ono ostre, jest nawet odrobinke poruszone... ale bez IS przy 1/50 480mm ekwiw zdjecie byloby PORUSZONE a nie odrobinke poruszone 8) - i tylko o to chodzi w tym zdjeciu co podkreslam po raz trzeci - pokazac ze IS dziala, a nie jaka jakosc ma zdjecie z tego konkretnego szkla czy aparatu przy danym ISO 8) .
nie zaglądałemZamieszczone przez Vitez
ale skoro nie jest to fota prosto z matrycy, to i tak faktycznie nie miało sensu. poprostu zwróciły moją uwagę detale które powstały w wyniku obróbki i nie pasowały mi na efekt działania IS. Btw, na formacie 50x70 miał byś niezły pasztet
tyle żem trochę odbiegł od tematu
![]()
Wiem, ale do takiego formatu zupelnie inaczej przygotowywalbym zdjecie niz do celu "pokazac ze IS dziala" 8) . A nawet nie wiem czy z 10D odwazylbym sie taki format... 40x60 mam i z 10cm to nawet znosnie wygladaZamieszczone przez seti
![]()