Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: AS w kompaktach - bajer czy przydatna rzecz

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seti
    Zachodzi wtedy pytanie, czy wogóle warto nacisnąć spust..
    Jak potrzebujemy (chcemy... itd) zrobic zdjecie tu i teraz, to lepiej jest je zrobic czy nie ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

uho
    Guest

Domyślnie

jesli chodzi o ceny canonow, mozna liczyc na to ze np. do marca/kwietnia, wartosc rynkowa takiej G6-stki spadnie do okolo 1900-2000zł,
    obecnie, na stronie pewnego sklepu, ceny aparatow sa nastepujace: G6 = 2300zł, G5 = 1850zł, S1 = 1650 zł

pomijajac S1, jesli G6 by nie stanial znacznie w najblizszych miesiacach, pewnie zalezy to od tego czy wyjdzie cos nowszego, cz w takim razie warto zainwestowac w G5?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do zdjęcia Viteza brakuje mi info o ISO bo przy 100 % faktycznie niepokojąco to wygląda i przyczyną chyba nie jest IS.
    A probowales zajrzec do EXIFa? , iso i tak ci nic nie da - odszumialem i wyostrzalem, zostalo troche artefaktow z wyostrzania widoczne przy 100% ale na odbitce i tak by znikly.

Przyczyna jest zarowno jakosc szkla przy 300mm jak i to ze nie jest ono ostre, jest nawet odrobinke poruszone... ale bez IS przy 1/50 480mm ekwiw zdjecie byloby PORUSZONE a nie odrobinke poruszone 8) - i tylko o to chodzi w tym zdjeciu co podkreslam po raz trzeci - pokazac ze IS dziala, a nie jaka jakosc ma zdjecie z tego konkretnego szkla czy aparatu przy danym ISO 8) .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A probowales zajrzec do EXIFa? , iso i tak ci nic nie da - odszumialem i wyostrzalem, zostalo troche artefaktow z wyostrzania widoczne przy 100% ale na odbitce i tak by znikly.
    nie zaglądałem ale skoro nie jest to fota prosto z matrycy, to i tak faktycznie nie miało sensu. poprostu zwróciły moją uwagę detale które powstały w wyniku obróbki i nie pasowały mi na efekt działania IS. Btw, na formacie 50x70 miał byś niezły pasztet tyle żem trochę odbiegł od tematu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Btw, na formacie 50x70 miał byś niezły pasztet tyle żem trochę odbiegł od tematu
    Wiem, ale do takiego formatu zupelnie inaczej przygotowywalbym zdjecie niz do celu "pokazac ze IS dziala" 8) . A nawet nie wiem czy z 10D odwazylbym sie taki format... 40x60 mam i z 10cm to nawet znosnie wyglada

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów