Czacha, - z tego rozumiem, ze ta nieostrosc przy pelnej dziuze nie jest na tyle straszliwa, ze spokojnie mozna pokusic sie o zdjecie portretowe 1.8 zeby zmniejszyc GO? Ja stanowczo nie nleze do tych osob co siedza i fotografuja tablice testowe, a juz napewno nie do tych co wydali by kilk tysiecy wiecej tylko dlatego, ze na jakiejs tablicy testowej wypada gozej od innego. Nie jestem ani maniakiem fotografi, ani mnaiakiem parametrow technicznych, zalezy mi jedynie aby sprzed dawal mi na tyle duze mozliwosci, aby mnie zbytnio w robieniu zdjec nie ograniczal. Jedno co naprawde mnie boli to brak spota w Canonie 20D Skoro nawet Canon A60 ma taki pomiar! To jest czystyt marketing, no ale trudno. MOze kiedys pokusze sie o zkup idywidualnego swiatlomierza. A ta Sigma 70-200/2.8 HSM APO ma jakies swoje rachakterystyczne cechy? Tez nie jest ostra od pelnej dziury? Znacznie?

Zasadniczo zamiezam oprzec sie na Canonie 50 mm i Sigmie 70-200/2.8 HSM APO a za jakies poltora roku dopkupic dobry szeroki kat i to tyle. Z taki zestawem z body 20D zamiezam focic przez najblizsze kilka lat. Glownie splywy kajakowe, zagle, wypady rowerow, sport ekstremalny i jakies portrety (bardzo amatorsko). To w zasadzie tyle. A ta Sigme to chyba bede musial na raty skads skombinowac. Inaczej nie bardzo mam szanse wogule na ten obiektyw :/