Próbowałem znaleźć obiektyw na ebay.pl, wchodzę tam i widzę 14 sztuk dla całej kategorii obiektywy dla wszystkich systemów! Dla porównania na Allegro jest w tej chwili ok 1900 aukcji.
To już koniec ebay w Polsce?
Próbowałem znaleźć obiektyw na ebay.pl, wchodzę tam i widzę 14 sztuk dla całej kategorii obiektywy dla wszystkich systemów! Dla porównania na Allegro jest w tej chwili ok 1900 aukcji.
To już koniec ebay w Polsce?
A był początek ?![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
faktycznie ebay w Polsce to porazka na całej lini
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
No wiesz, jak wchodzi się na polski rynek z ortami na stronie, z alogicznym układem kategorii, z systemem zabezpieczeń sprawdzającym się może w Danii, to nie ma się co dziwić takiemu powodzeniu tego serwisu.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
a czemu miało by to miec powodzenie... szczerze mowiąc ja wole wystawic przedmiot na allegro ponieważ tam jest wiecej kupujących, i to samo sie tyczy gdy chce cos kupić - sprawdziam allegro bo jest tam więcej sprzedających. Błędne koło.
ale dzięki ebay.pl masz możliwość skorzystania bez przeszkód z ebay.de czy uk, to nie jest takie NIC IMHO
Ale tak swoją droga to Polacy dziwnie sie zachowują... skoro ktoś wystawia aukcje na allegro mógłby przy okazji wystawić aukcje na ebay-u za free... To by troche rozkręciło rynek a przy okazji Troche konkurencji by sie przydało bo jak tak dalej pójdzie to allegro wywinduje ceny... Sami sobie szkodzimy..
50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...
Zgadzam się ale weź pod uwagę że większość osób wystawiających aukcje to firmy natomiast pozostali tak czy siak "zastrzegają" sobie prawo przez zakończeniem aukcji przed czasem z powodu ogłoszeń w w innych mediach. Później pojawia się śmieszna informacja w stylu "aparat się zepsół"... I powstaje sytuacja gdzie ebay mający dużo większy potencjał jest wyelimonowany bo ludzie wolą płacić kupe kasy allegro. Gdyby jeszcze nas to cokolwiek kosztowało ale na ebay-u wystawiasz za free więc nie wiem w czym rzecz... Z jednej strony narzekamy na monopol a z drugiej strony nie dajemy szans na wejście konkurenta. I gdzie tu logika??
50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...