Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: ebay.pl - ale dno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel Zobacz posta
    i jeszcze jedno... porównywanie ebay do allegro to jak google do onet. Polskie serwisy sa ok ale są jedynie lokalne co jest ogromnym minusem.
    Wielu osobom to nie przeszkadza. Dowodem na to jest liczba użytkowników ebay.pl i Allegro. Jaki jest np. sens kupować stosunkowo tanie przedmioty na ebay'u, jeśli koszty przesyłki dorównują ich cenie? Taki zakup robi się po prostu nieopłacalny. Na ebay'u nie brakuje także hochsztaplerów i oszustów. Kupujesz na Allegro droższy przedmiot, to umawiasz się na odbiór osobisty. To duży plus. W przypadku ebay'a to raczej niemożliwe Na ebayu dochodzą jeszcze opłaty celne przy zakupach spoza UE.

Dlatego Allegro ma wiele zalet i z pewnością obroni się nawet na dłuższą metę. Nie licz bowiem, że okres promocji (brak opłat) na ebay.pl będzie trwał wiecznie. To komercyjne przedsięwzięcie i w końcu musi zacząć przynosić zyski. Jeśli tak się nie stanie, zapewne zwiną cały interes.

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie będę sie sprzeczał... Ja osobiście korzystam z ebay poprzez swoje polskie konto i kupiłem kilka rzeczy za które w polsce musiałbym dać kilka stówek więcej... Co do oszustów to znajdują się wszedzie jednak mentalność np anglików jest ciut inna (mieszkałem tam) więc ryzyko w polsce IMO jest nieporównywalnie większe. A ponieważ Polacy uwielbieją wszelkiego rodzaju "monopole" , stało to sie taką naszą tradycją, więc szanse na urozmaicenie rynku poprzez wejście dodatkowego gracza jest praktycznie niemożlwie ale sami sobie szkodzimy... Ci co chcą i tak skorzystaja a reszta będzie korzystała z niby okazji allegro...
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Domyślnie

Korzystam z obu serwisow. Jesli chodzi o funkcjonalnosc to mimo przyzwyczajen z allegro uwazam ze ebay ma pare dodatkow, ktorych brakuje mi na allegro jako sprzedajacemu - byc moze sa one w dodatkowo platnym managerze sprzedazy, nie pamietam bo nie zamierzam za to placic, zrobilem sobie na kompie swojego managera. Tak czy siak na obu brakuje mi mozliwosci trwalego "szukaj" czyli chce kupic Canona 5d to wpisuje to do okienka poinformuj mnie o nowych aukcjach i codziennie dostaje raport (zalozmy przez 14 dni) czy pojawilo sie cos nowego z taka nazwa aukcji. Teraz trzeba samemu "recznie" szukac. Albo po prostu kategorii KUPIE. Zostawialoby sie ogloszenie co potrzeba i sprzedawcy sami skladaliby oferty, cos jak tu na forum, tyle ze w systemie.

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel Zobacz posta
    Cały świat zaakceptował ebay oprócz nas...
    Nie cały. Chińczycy też nie, przez co ebay się z Chin wycofuje ;-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

aaa no to nie mamy się czym martwić....
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    Tak czy siak na obu brakuje mi mozliwosci trwalego "szukaj" czyli chce kupic Canona 5d to wpisuje to do okienka poinformuj mnie o nowych aukcjach i codziennie dostaje raport (zalozmy przez 14 dni) czy pojawilo sie cos nowego z taka nazwa aukcji. Teraz trzeba samemu "recznie" szukac.
    Przecież na Alledrogo jest taka opcja, dodajesz kategorię np.
    Allegro › Fotografia › Aparaty fotograficzne › Cyfrowe › Lustrzanki › Canon
    do ulubionych kategorii wyszukiwania i ustanawiasz "filtr", tzn.
    wchodzisz w interesującą cię kategorię, u nas Allegro ...... Canon i wpisujesz w szukajke "5d", wyswietla ci jakieś rezultaty i po prawej stronie masz
    "Dodaj do ulubionych kryteriów wyszukiwania", klikasz i sprawdzasz na dole czy jest "ptaszek" przy subskrybcji klikasz poniżej dodaj i ....... już

Mam nadzieje że pomogłem.
    Z eBayem pokombinuj sam

P.S.

Na eBay kupuję, na Alledrogo sprzedaję
    Da się wyżyć
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Domyślnie

orte: dzieki, musze przetestowac w takim razie. subskrybcje wylaczylem, bo codziennie dostawalem maila "nie ma nowych przedmiotow w tej kategorii" a ja chce dostawac info tylko wtedy, gdy cos sie pojawi. moze z tymi filtrami to dziala inaczej. obadam

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

no taka treść niestety przychodzi jak nic nie ma
    maile także są codziennie, nie da sie ustawić by przychodziły tylko jak coś sie pojawi
    mi to akurat nie przeszkadza bo obserwuję kilka różnych kategorii
    no zawsze pojawia się coś nowego
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów