Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: ebay.pl - ale dno

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

dokładnie jak pisze artur poza tym o ile na ebay`u zagranicznym może się jeszcze opłacać kupować to sprzedawać już raczej się nie opłaca a w imię czego mam komuś pomagać robić interesy i "męczyć się" z wystawianiem przedmiotów dodakowo na ebay. Jeżeli Allegro wywinduje ceny to jest alternatywa więc o to bym się nie bał - a jeżeli konkurencja che być konkurencyjna dla Allegro to musi się postarać i tyle.

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a polski paypal? czy w koncu jest jakis NORMALNY sposob placenia z polski via paypal? Ech. Allegro drogie, ebay ssie
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ale dzięki ebay.pl masz możliwość skorzystania bez przeszkód z ebay.de czy uk, to nie jest takie NIC IMHO
    AFAIR skorzystałem z ebay-a (póki co jedyny raz) jeszcze przed ebay.pl. Nie było żadnych przeszkód.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cały świat zaakceptował ebay oprócz nasz... Tak się przyzwyczailismy do allegro że chyba tylko żywa kopia allegro z logo ebay przekonała by przeciętnego polaka do zmiany...
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Coś już napisał Awatar Lodek
    Miasto
    Chrzanów, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel Zobacz posta
    Tak się przyzwyczailismy do allegro że chyba tylko żywa kopia allegro z logo ebay przekonała by przeciętnego polaka do zmiany...
    Coś w tym jest bo ja na ebay nie mogę poprostu patrzeć
    Czarna skrzynka firmy C

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lodek Zobacz posta
    Coś w tym jest bo ja na ebay nie mogę poprostu patrzeć
    Może faktycznie nikt tam nie sprzedaje bo skoro nikt nie zagląda to po co się trudzić. E-bay powinien w takim razie ruszyć z reklamą do kupujących a sprzedającym dać prostą możliwość kopiowania aukcji z Allegro.

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra... przyznam się bez bicia że też na ebya nie moge patrzec bo odkad pamietam korzystalem z allegro jednak bardzo chetnie przerzuciłbym sie na ebay z racji możliwosci jakie oferuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel Zobacz posta
    Dobra... przyznam się bez bicia że też na ebya nie moge patrzec bo odkad pamietam korzystalem z allegro jednak bardzo chetnie przerzuciłbym sie na ebay z racji możliwosci jakie oferuje.
    A czego brakuje Ci w Allegro? Moim zdaniem to bardzo dobry serwis, funkcjonalny, ma wszystko, co trzeba. Pomijam tutaj wysokość opłat za korzystanie z serwisu :wink: Zgadzam się, że zakupy czy sprzedaż na światowym ebay'u to ogromna korzyść, jednak ebay.pl ze względu na fatalny start to totalna porażka i nic już tego nie zmieni.

Robert

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie mówie że nie lubie allegro jednak poniewaz wielu z nas tak czy siak kupuje na ebay-u jak chce miec sprzet z zagranicy więc prościej bylo troche go rozpowszechnic . Tak swoja drogą odnosze wrazenie ze ludzie sie go boją bo jest miedzynarodowy i nie chca miec nic z nim wspolnego bo co bedzie jak trezba bedzie z jakims obcokrajowcem dobic targu...:smile:

i jeszcze jedno... porównywanie ebay do allegro to jak google do onet. Polskie serwisy sa ok ale są jedynie lokalne co jest ogromnym minusem.

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

moze zaczać kupowac na ebay.co.uk? Ceny zdarzają sie bajkowe, sam kupilem niemal za bezcen 2 rzeczy, zero problemow z wysyłka, płatnoscia przez PayPala - jedynym problemem była weryfikacja karty kredytowej do pierwszej wygranej aukcji - musialem sto razy potwierdzac numer karty itd zebym mógł licytowac. teraz po 1 pozytywnym komentarzu zero problemow i .. szukam dalej okazji (bo Rollei za 200 złotych gdzie w pOlsce na allegro zaczynaja sie od 600 w góre to chyba okazja ). Polecam ebaya, ale co.uk, pozdrawiam i wesołych świąt !

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów