Strona 28 z 36 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 351

Wątek: [kjoanna] zapraszam:)

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

dowcip z pandą udany, boki rwać
    Dobrze, że pokazałaś przykład referencyjny. Vitez słusznie prawi(albo dziewczyna mu podpowiada ). W przykładzie referencyjnym makijaż jest bardziej subtelny, wkomponowany w oczodoły, współgra ze swiatłocieniami i smukłą twarzą modelki.
    A u Cię tak nie jest. Swoją drogą nawet robin ma dopasowany makijaż
    You_Me_Kan`on

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    ale zauważ, że na tym zdjęciu ten makijaż pasuje ponieważ są*mocne cienie i silne źródło świadła. Światło-cień pasujący.
    Twoje zdjęcie jest niezwykle miękkie i dlatego nie pasuje.
    Sądzę, że i o to chodzi Vitezowi.
    Przeciez pisal, ze jest zle wykonany a nie ze nie pasuje do zdjecia.

Czy ktos sie wypowie na temat zdjec?
    Nastepnym razem beda bez makijazu skoro tak skupia Wasza uwage

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

no a tak nie jest? to chyba tutaj był najważniejszy element całości. Ten własnie makijaż.
    A on jest częścią zdjęcia. A że to zdjęcie najciekawsze z całego setu, to i tyle emocji przy nim, po części negatywnych, przez ten masakryczny makijaż, a z drugiej bo świetna kompozycja, światło, kadr, kolor, twarz...
    You_Me_Kan`on

Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    masakryczny makijaż
    Ja to chyba pomylilam fora...

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

w jakim sensie pomyliłaś? bo jeśli słowo nie za bardzo pasuje to mozna je podmienić
    na inne np. nieciekawy.
    Wyrwałaś z kontekstu jedno słowo i od razu strachy na lachy.
    You_Me_Kan`on

Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    w jakim sensie pomyliłaś? bo jeśli słowo nie za bardzo pasuje to mozna je podmienić
    na inne np. nieciekawy.
    Wyrwałaś z kontekstu jedno słowo i od razu strachy na lachy.
    Pomylilam z forem dla wizazystek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Makijaż jest elementem zdjęcia. Brak makijażu też byłby elementem zdjęcia (np dostałabyś komentarze "jakiś solidniejszy makijaż by się przydał" ).
    Jeśli robisz portrety modelce i korzystasz z wizażystki to tym bardziej o makijaż trzeba zadbać a nie domagać się "piszcie tylko o zdjęciu nie o makijażu" . Wybacz - dla mnie makijaż (lub jego brak, zależy od koncepcji i sposobu wykorzystania tego elementu) w portrecie jest nieodłącznym elementem zdjęcia. Jeśli chcesz opinie o zdjęciu to i nieodłącznie opinie o makijażu otrzymasz. Jeśli chcesz mieć lepszy efekt na zdjęciu to i o lepszy makijaż musisz się postarać. A może nie chcesz, bo "tobie się podobają" ? Wolna wola, tylko po co wtedy oczekiwać opinii?

Dlatego widzę że miałem nosa - nie ma co się więcej odzywać bo tylko fochy strzelasz. A wizażystka niech ćwiczy...
    Na zaprezentowanym przykładzie rozmycie na krawędziach cieni jak najbardziej jest - spróbuj ocenić obiektywnie jak wyglądają pieczątki na jednym zdjęciu a subtelność cieni na drugim.
    Poza tym nieregularny podkład, plamy na twarzy, twarz troszkę wymodelować... no więcej szczegółów to już musiałbym do specjalistki skierować, ja tylko piszę co widzę i jako fotograf lubię dbać również o makijaż (chociaż sam go wykonywać nie umiem, ale wiem i widzę czego chcę a co mi przeszkadza na zdjęciu).

Ja w czasach przed moja pierwszą lustrzanką, jak miałem kompakta Canona G3 (jakoś 2003-2004 rok) ukończyłem kurs fotografii ogólny i kurs fotografii studyjnej. Ale to wcale nie oznaczało że umiałem robić zdjęcia , tak więc na tekst "ukończony kurs" tylko się uśmiecham pod nosem.

Miasto
    Galway

Domyślnie

Przeciez nie pisze:
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    "piszcie tylko o zdjęciu nie o makijażu"

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dlatego widzę że miałem nosa - nie ma co się więcej odzywać bo tylko fochy strzelasz.
    Pokaz mi gdzie strzelam fochy.
    Chcialabym uslyszec cos o kadrze, swietle, ogolnie o zdjeciach bo ze makijaz zly to juz wiem.

Niestety na tym forum coraz trudniej o porade
    Pewnie uslysze, ze nikt mnie nie zmusza do wystawiania tutaj zdjec...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta

Czy ktos sie wypowie na temat zdjec?
    Nastepnym razem beda bez makijazu skoro tak skupia Wasza uwage
    Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Pokaz mi gdzie strzelam fochy.
    Chcialabym uslyszec cos o kadrze, swietle, ogolnie o zdjeciach bo ze makijaz zly to juz wiem.

Niestety na tym forum coraz trudniej o porade
    Tego typu wypowiedzi wyglądają jak foch. "Następnym razem będą bez makijażu" "piszcie o zdjęciach" "coraz trudniej o poradę" .
    Skoro makijaż najbardziej (negatywnie) się rzuca w oczy a jest elementem zdjęcia to nie dziwne że innych porad nie ma - masz wyraźną wskazówkę w którym kierunku się poprawiać ze zdjęciami, może innych porad nie trzeba na razie?

Tego typu tekst "Niestety na tym forum coraz trudniej o porade " nie zachęca wcale do pisania czegokolwiek. Człowiek daje dobry rady na temat tego co najgorzej wyszło na zdjęciu a w zamian dostaje w łeb... OK. Ty nie musisz pokazywać zdjęć, my nie musimy ich komentować. Remis . Ewentualni oceniający też mogą focha strzelić tak jak Ty strzelasz .

Miasto
    Galway

Domyślnie

Vitez cytujesz moje niepelne wypowiedzi wyrwane z kontekstu.

Kto dostaje w leb? O czym Ty piszesz?
    Czepiliscie sie tego makijazu jakby to bylo forum dla wizazystek a ja przeciez nie pytam Was jak Wam sie podoba makijaz tylko co myslicie o zdjeciach.

Dla mnie EOT bo z wiatrakami nie wygram.

I uprzedze Twoja nastepna wypowiedz: nie obrazilam sie i nie strzelam focha.

Strona 28 z 36 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów