45 super
46 szkoda że af na ścianę, a nie na parkę (chociaż może się mylę)
47 i 48 pomysł fajny, ale wygląda na delikatną sepię i też kurcze coś z ostrością
Jakim obiektywem były robione?
45 super
46 szkoda że af na ścianę, a nie na parkę (chociaż może się mylę)
47 i 48 pomysł fajny, ale wygląda na delikatną sepię i też kurcze coś z ostrością
Jakim obiektywem były robione?
Dzieki Radzio
JaBlam pewnie mam zle monitor skalibrowany
46 to chyba faktycznie nie trafilam. Reka mi sie trzesla bo juz mialam dosyc tej krowy (24-70/2.8). W katedrze ciemno, przy pelnej dziurze, ISO 1000, czas 1/60, wiec chyba z samych nerwow ze mi zdjecia nie powychodza cala sie trzeslam
47 i 48 tez nieostre? A zle ze sepia?
moim zdaniem 45 naprawde udane,
46 nawet przy braku ostrości na mlodych jest ok, bo dobrze oddaje klimat tzn, że ołtarz, mozaika [a może fresk?] i młodzi to taka wyspa światła w katedrze - powinno się spodobac, bo wydaje mi się, że w fotografii ślubnej [mam na koncie zrobienie tylko 7 slubów, więc nie jestem specem, ale mam też doswiadczenie [jednorazowe :grin: ] jako klientka oraz [kilkakrotne] jako przyjaciołka osób, które braly ślub - troche więc się człowiek nasłuchał tych opinii] liczy sie głównie oddanie nastroju i emocji, ludzie polubią nawet zdjęcie troche poruszone, jesli tylko w jakiś sposób chwyci ich za serce
brak bieli mi nie przeszkadza, sepia też nie, pomysł jest fajny :-)
co do ostrosci - to może być kwestia zmniejszenia i rozdzielczości monitora, na jakim dana osoba ogląda zdjęcia - aczkolwiek ja tez mam wrażenie, że mur rysuje sie ostrzej niż osoby na jego tle, ale to akurat można poprawić w PSie, więc nic straconego
Dla mnie 52![]()
No wlasnie ze nicZdjecia prosto z LR, nie retuszowalam nic w PS (dodalam tylko rameczke
)
To byla moja pierwsza sesja z modelka z agencji a Kim tez nie ma doswiadczenia ze zdjeciami. Troche mnie jej plastykowy makijaz przerazil no ale co moglam zrobic?
Dzieki za odwiedziny.
dla mnie 50, coś sie dzieje, trochę ruchu...reszta fajna ale jak dla mnie statyczne...powiem, poprawne, ładne fotki. sorry jeśli się wymądrzam. A makijaż można zmyć chyba?...czy sie mylę?))
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Mi najbardziej podoba się 49, ładnie wykorzystałaś te drzwi do stworzenia ciekawej kompozycji
Łyżka dziegciu ... IMHO modelka troszkę za mało wyizolowana z tła... (taka "półostrość" odwraca uwagę od postaci - wzrok mimowolnie ucieka do żelastwa na drugim planie) - zwłaszcza na 50 i 51 - 52 już lepiej)
85 którą masz w stopce byłaby przy tych zdjęciach lepszym wyborem niż 24-70.