Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Extremalne Makro / Macro

Mieszany widok

Miasto
    Inowrocław (PL), Dublin (IRL)

Domyślnie Extremalne Makro / Macro

Witam WSzystkich - Ostatnio (poczatek Grudnia 2006) znalazlem u kogoś na forum Canona link do strony (wydaje mi się że nawet do www.pbase.com) o czlowieku który stworzyl specialną "maszynę" do makro fotografi. Bazowal on co prawda na NIKONIE, ale maszyna to taka wielka szyna z wmontowanym aparatem dolaczone dwie lampy, elektroniczy spust migawki. WYGLADALO TO JAK KOSIARKA DO TRAWY :-D Czy ktos ma ten LINK ??? To bylo gdzies w postach o MAKRO. Bede wdzieczny Za wszelką pomoc.
    Tomasz Welerowicz, DUBLIN, Inowrocław, Toruń,
    Canon PowerShot PRO1, EX430, Canon EOS 40D, 17-40, 70-200, 50 F1.8.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Widzę, że kolega połknął bakcyla makro fotografii. Polecam Tobie wystawę Adama Adamskiego w Toruniu, niektóre zdjęcia powalają. Zresztą planujemy wraz z Adamem planujemy plenerek makro dla zainteresowanych forumowiczów ale to już w 2007 roku.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Wyspa Uznam

Domyślnie

Tu jest chyba wszystko.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=13176&page=4
    Strony Arka Stopy. Tam jest to samo do Canona, chyba.
    Patrz technika i zestawy.
    Czytam. Czytam.
    Robert
    Kalibrajce na Wyspach

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

to cos z linka Rpoto wygląda jak maszyna obleznicza ze średniowiecza nie trzeba na to pozwolenia na bron?
    a na powaznie ja słyszałem o wariacie ktory robił macro teleskopem wiec... w tej dziedzinie jest spore pole do popisu dla kogos z zacieciem adama słodowego

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no bylo cos takiego

http://users.skynet.be/fotoopa/laser_module1_E.htm

ale modyfikacje ogromne ;-) wlacznie z migawka w aparacie ;-)

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

I gdzie tu przyjemność fotografowania ?

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Poza tym ten zestaw jest tak skonfigurowany na konkretne ustawienia że nie ma tam za bardzo miejsca na kreatywność I skala odwzorowania wcale nie ekstremalna ;P
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saurus Zobacz posta
    Poza tym ten zestaw jest tak skonfigurowany na konkretne ustawienia że nie ma tam za bardzo miejsca na kreatywność
    Oj z tą kreatywnością to bym nie przesadzał. "Właściwe narzędzie dla właściwych rąk" - może komuś właśnie taki zestaw pozwala być kreatywnym. Tak na prawdę 95% zależy od tego kto trzyma ten zestaw .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Gość skonstruował swoistą machinę do robienia makro. Mam tylko pytanie gdzie przyjemność uchwycenia momentu i zrobienia zdjęcia. To wygląda jak przyrząd do robienia idealnych zdjęć.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ale to jest ustawione na jedną odległość, jedno powiększenie, chyba również jeden czas i przysłonę dostosowane do lamp - gdzie tu miejsce na eksperymenty?
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów