Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pilot wyzwalania migawki RC1. Dziala z 30d?

Question Pilot wyzwalania migawki RC1. Dziala z 30d?

Witam! Dostalem go z Hong Kongu wraz z aparatem jako prezent. Ale za cholere nie wiem jak wyzwolic te migawke. W tej trzydziestce powinien byc jakis transmiter, albo cos co zareaguje na podczerwien, a nigdzie tego nie widze. Moze po prostu ten pilot nie nadaje sie do tego modelu aparatu? To po co mi przyslali?
    Aha! Prosze o ew. pomoc. I z gory dziekuje i dygam...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Musisz przełączyć aparat w tryb samowyzwalacz/pilot.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a czy ten pilot na pewno jest kompatybilny z 30D?

z 300D to owszem, ale szczerze watpie, zeby Canon dal tania alternatywe od bandycko przecenionego RS-80N3. w koncu po to kogos stac na korpus za >1,2k$ zeby tez kupil sobie kawalek plastikowego pudelka z guziczkiem i drucikiem za kolejnych 50 zielonych
    www albo tez flickr

Domyślnie

jak wyprobuje to Ci odpowiem akustyku Dziekuje za sugestie! Na wszelki wypadek kupuje wlasnie dodatkowo podrobe tego RS-80N3 :-)

http://cgi.ebay.co.uk/Remote-Switch-...QQcmdZViewItem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    jak wyprobuje to Ci odpowiem akustyku Dziekuje za sugestie! Na wszelki wypadek kupuje wlasnie dodatkowo podrobe tego RS-80N3 :-)
    fajnie wyglada. ja mam podrobke z Allegro, podobna do tej: http://allegro.pl/item151374227_wezy..._rs_80n3_.html
    i po ktoryms tam klejeniu wtyczki i podginaniu w niej stykow doraznie dziala. zobaczymy jak dlugo.
    drugi raz tego g.. za takie pieniadze (wtedy bylo prawie 100zl) bym na pewno nie kupil

pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa
    www albo tez flickr

Domyślnie

pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa" No tak, tylko zeby mozna bylo wyzwalac migawke stojac za aparatem a nie przed. Czytalem tu na forum, ze wszystkie dzialaja wlasnie od przodu. A moze nie?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja mam podrobke z Allegro, podobna do tej: http://allegro.pl/item151374227_wezy..._rs_80n3_.html
    i po ktoryms tam klejeniu wtyczki i podginaniu w niej stykow doraznie dziala. zobaczymy jak dlugo.
    drugi raz tego g.. za takie pieniadze (wtedy bylo prawie 100zl) bym na pewno nie kupil
    ufff, już miałem kupować. Pozbieram na oryginał. dzięki
    I am FX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa" No tak, tylko zeby mozna bylo wyzwalac migawke stojac za aparatem a nie przed. Czytalem tu na forum, ze wszystkie dzialaja wlasnie od przodu. A moze nie?
    racja. i to akurat moze byc klopot, bo ja lubie uzywac ultraszerokich katow, ale niekoniecznie w polaczeniu z wlasna reka w kadrze...

cos by trzeba w desen lusterka wykombinowac...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Witam! Dostalem go z Hong Kongu wraz z aparatem jako prezent. Ale za cholere nie wiem jak wyzwolic te migawke. W tej trzydziestce powinien byc jakis transmiter, albo cos co zareaguje na podczerwien, a nigdzie tego nie widze.
    I nie zobaczysz.
    Canon 30D nie ma wbudowanego portu podczerwieni.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uprawnienia umieszczania postów