Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 183

Wątek: Tamron 17-50 Kupiony, testowe Fotki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosztroch89 Zobacz posta
    Tamron został już wysłany do serwisu w Gdańsku. Po jego otrzymaniu napiszę jak się sprawuje. Ogólnie mówiąc to idzie się wściec. Człowiek kupuje obiektyw za 1600 zł co nie jest mało. Dostaje niedoskonały produkt. Ech... I niby Made in Japan i sprawdzany. Teraz trzeba liczyć na serwis który może "coś" zdziała.
    A propos "made in japan" - słow kilka
    Nie ma regół ... ja kupiłem 1,5 roku temu tamrona 17-50 obawiałem sie bardzo ze może być FF/BF, o dziwo okazał sie idealny !
    Później kupiłem (nie wysyłkowo) canona 70-200 2.8 tym razem byłem już spokojniejszy (w koncu niby canon) oczywiscie w sklepie kliknołem pare fotek, na wyswietlaczu wydawało mi się ze jest ok.
    Po piwrwszym dniu robieniu zdjęć okazało sie że obiektyw ma fatalny BF.
    Ja to dopiero byłem wściekły i to nie na to szkło na które teoretycznie powinienem być - jak widać są odstępstwa od regół , a przy okazji pechozol.

Domyślnie

Dzisiaj dotarł obiektyw. Jutro rano wrzucę sample Bo dzisiaj już trochę ciemnawo. Jak będzie nie tak sprzedaję go i kupuję Canona 17-55 albo 24-105 kosztem szerokiego kąta. Ale to za jakiś czas bo jednak kasy brak
    Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 08-04-2009 o 19:35 Powód: Automerged Doublepost
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Domyślnie

hmm.. A więc kilka zdjęć z testowania po korekcji AF.

2.8, 17mm, ostrość na srebrne Renault:
    http://www.speedyshare.com/719856768.html

2.8, 17mm, ostrość na przód białego golfa:
    http://www.speedyshare.com/162565876.html

5.6, 17mm, ostrość na przód białego golfa:
    http://www.speedyshare.com/303656302.html

i jeszcze 5.6 na 25mm, ostrość rejestracja Renault:
    http://www.speedyshare.com/733700208.html

Co o tym myślicie? ??:
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Domyślnie

hej, wydaje sie ze ostrzy przyzwoicie, ale chyba jednak jest walnieta prawa strona, bo mydli nawet na f5,6... korekcja AF tu raczej nie pomoze.

Pozdr.

Domyślnie

No ja właśnie widzę, że coś po prawej stronie jest nie tak ??: hmm.. no ale skoro obiektyw jest felerny to powinni go wymienić na nowy albo coś...
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Domyślnie

...a pisales im cos jak wysylales ze po jednej stronie jest nie tak? No bo ja bym im to odeslal, jak nie umieja naprawc to niech wymienia na inna sztuke.

Domyślnie

"Obiektyw posiada FF/BF. Dodatkowo okropna jakość zdjęć na brzegach kadru. Posiadam Canona EOS 350d." Ile można im wysyłać to szkło? znowu 30 zł wysyłka i tak w nieskończoność. Jedyna opcja pojechać osobiście i im powiedzieć co się o tym myśli. Ech... Nigdy więcej Tamrona.
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Domyślnie

hehe, ja takze jestem w trakcie wymiany Tamrona 28-75 ze wzgledu na FF... Tylko ze mam swieze doswiadczenie z 24-105 canona, ktory dla odmiany trafial w punkt ale mial podobny efekt jak Twoj tamron po prawej stronie. Tak wiec nie jest tak rozowo z canonem i przy zakupie trzeba wykazac sie podobna czujnoscia.

Domyślnie

Ok... my tu gadu gadu, a obiektyw jak był uszkodzony tak jest i leży w szafie. Więc pytanie: Jakie mam szanse na wymianę obiektywy na nowy? Czy można żądać zwrotu pieniędzy? Ktoś ma jakiś pomysł? Czy może znowu wysyłać go do serwisu i opisywać usterkę? Pomocy! heheh
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kurde, dlatego zawsze dołączam karteczkę o sprawdzaniu obiektywu (już od bodaj 1,5 roku), ja tu nie jestem w stanie sprawdzić wszystkiego od a do z, głównie ostrość w środku na 17 i 50mm i z grubsza BF/FF a to i tak dużo zwłaszcza, jak dziennie wysyła się kilka sztuk obiektywów. Nie ma reguły, dziś nasz kolega kupował 5dmkII i okazało się, że jego 35L ma spory FF i na dodatek strasznie mydli nawet domknięta.

Generalnie z tymi 17-50 T poprawiło się ostatnio, był przecież okres kilka miesięcy temu kiedy wycofałem chwilowo z oferty ten model ze względu na kiepską partię - większość szkieł miała u mnie po sprawdzeniu spory FF. A inne sklepy sprzedawały i poszło do ludzi...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 28-04-2009 o 22:34
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów