Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819
Pokaż wyniki od 181 do 183 z 183

Wątek: Tamron 17-50 Kupiony, testowe Fotki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawo10 Zobacz posta
    powinieneś się liczyć ze zdaniem każdego użytkownika obiektywu, który sprzedajesz, ale tego nie potrafisz
    No nie mów tylko, że na podstawie tych dwu zdjęć, jakie zostały zaprezentowane, potrafisz ocenić jakość i celność obiektywu. Bo ja nie, a mam dużo większe doświadczenie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Wróciłem z lasu, gdzie przetestowałem Tamrona. Po obejrzeniu jpegów już mi sie podobało, a po wywołaniu rawów już było super. Wreszcie drzewa mają szczegóły, a nie są zlane. Teraz moge rozjaśniać cienie, bo są w nich szczegóły, które moge wyciągnąć. Co do 17-40L, to (z tego co tu i nie tylko wyczytałem) to zdania są podzielone tak samo, jak w kwestii Tamrona. Jeśli za dwa razy tyle mam mieć to samo, a z gorszym światłem to dziękuje. Uniwersalność jest dla mnie najważniejsza, a lepsze światło to uniwersalność szkła. Inna sprawa, że ze względów finansowych nie kupiłbym 17-40, mając 17 lat trudno wydać na jeden obiektyw 3,5 tysiąca. A w cenie jednego 17-40L mam Tamrona i do tego jeszcze w tym roku bede mógł kupić Canona 50 f/1.4.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Dopiero zaczyna Awatar mkowalczuk

Domyślnie

Szymekgd - jeśli choć częściowo się zgadzamy to nie ma mowy o odmiennych poglądach. Miło było poznać Twój punkt widzenia:-D

Cichy - w głównych punktach się zgadzamy,a szczególnie że Tamron to kompromis.
    Nie próbuję już tłumaczyć czemu bym wybrał używanego 17-40, a nie nowego Tamrona 17-50, bo i po co. Przecież to wydaje się oczywiste jak oczywistym jest, że jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać:-D

UrGuR - daj znać za pół roku czy nadal jesteś pewien swej decyzji z dnia zakupu. To chyba będzie więcej warte niż nasze tu przepychanki :-D
    --------
    Errata: jak jesteś zadowolony to tylko się cieszyć!

Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819

Uprawnienia umieszczania postów