Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 183

Wątek: Tamron 17-50 Kupiony, testowe Fotki

Domyślnie

Przepraszam, za problemy jestem nowy na forum. Już przesyłam duże zdjęcie. http://www.speedyshare.com/913371353.html
    Wkonane na 17mm. Obiektyw na 30 mm też ma ten problem i to przy świetle 5.6. Na 50 mm nie zaobserwowałem takiego mydła po bokach ;/ A może ten typ tak ma?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

O matko Cos nie tak chyba. U mnie w 2.8 mam 10x lepsza ostrosc.

Ten Typ jak sprawny, to ma tak, ze na bokach juz w 17mm 2.8 jest ostro.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 27-03-2009 o 12:49

Domyślnie

masakrycznie to wyglada, albo mega front focus bo nawet srodek nie jest za ostry, albo koslawo wykonany obiektyw co jest chyba bardziej prawdopodobne bo po prawej to mydlo jest najwieksze.

Domyślnie

hmm no właśnie od początku mi coś nie pasowało ;/ Więc teraz pytanie. Co robić? Wysłać do serwisu? Jak to wygląda? Trzeba opisać usterkę, dodać to zdjęcie na potwierdzenie wady?
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosztroch89 Zobacz posta
    Wysłać do serwisu? Jak to wygląda?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18670
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=28975
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    albo koslawo wykonany obiektyw co jest chyba bardziej prawdopodobne bo po prawej to mydlo jest najwieksze.
    Mysle, ze on nawet nie ma tylko FF czy BF, ale wlasnie cos calkiem zwalone w srodku. Mialem kiedys podobna sytuacje z Canonem S2 IS - srodek jeszcze byl ok (tylko centralnie calkiem), ale juz im bardziej na boki byl koszmarny blur.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Używałem T17-50 przez dwa lata, był przebierany i wymieniany. Ten obiektyw jest bardzo dobry optycznie, ma świetny stosunek ceny do jakości, ale ma do **** AF, przepraszam za to słowo. Nie żyję z fotografii, robię zdjęcia dla przyjemności, w czasie ich wykonywania chcę myśleć o kompozycji, świetle itp., a nie pilnować AFu, ostrzyć na 50mm i zjeżdżać na 17 itd. Moje hasło: nigdy więcej Tamrona.
    Chociaż obiektywnie muszę stwierdzić, że wiele ładnych fotek zrobił.
    Ostatnio edytowane przez szandor ; 27-03-2009 o 13:48
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Domyślnie

szandor
    Mam identyczne odczucia co ty wywaliłem go i kupiłem 14-40l i do teraz się zastanawiam dlaczego tak późno to zrobiłem i to właśnie AF mnie najbardziej denerwował.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Używałem T17-50 przez dwa lata, był przebierany i wymieniany. Ten obiektyw jest bardzo dobry optycznie, ma świetny stosunek ceny do jakości, ale ma do **** AF, przepraszam za to słowo. Nie żyję z fotografii, robię zdjęcia dla przyjemności, w czasie ich wykonywania chcę myśleć o kompozycji, świetle itp., a nie pilnować AFu, ostrzyć na 50mm i zjeżdżać na 17 itd. Moje hasło: nigdy więcej Tamrona.
    Chociaż obiektywnie muszę stwierdzić, że wiele ładnych fotek zrobił.
    Zycze Ci wiecej szczescia z Canonem... Przykladowo ostatnio mialem 24-105 na pare dni ale bardzo szybko zwrocilem, po jednej stronie mial cos podobnego jak u Kolegi wyzej w Tamronie. Akurat ja mam znacznie gorsze doswiadczenia z Canonem niz Tamronem pod tym wzgledem wiec nie ma co generalizowac ze Tamron be.

Domyślnie

Tamron został już wysłany do serwisu w Gdańsku. Po jego otrzymaniu napiszę jak się sprawuje. Ogólnie mówiąc to idzie się wściec. Człowiek kupuje obiektyw za 1600 zł co nie jest mało. Dostaje niedoskonały produkt. Ech... I niby Made in Japan i sprawdzany. Teraz trzeba liczyć na serwis który może "coś" zdziała.
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów