Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 183

Wątek: Tamron 17-50 Kupiony, testowe Fotki

Mieszany widok

Domyślnie

Dzisiaj dotarł obiektyw. Jutro rano wrzucę sample Bo dzisiaj już trochę ciemnawo. Jak będzie nie tak sprzedaję go i kupuję Canona 17-55 albo 24-105 kosztem szerokiego kąta. Ale to za jakiś czas bo jednak kasy brak
    Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 08-04-2009 o 19:35 Powód: Automerged Doublepost
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Domyślnie

szandor
    Mam identyczne odczucia co ty wywaliłem go i kupiłem 14-40l i do teraz się zastanawiam dlaczego tak późno to zrobiłem i to właśnie AF mnie najbardziej denerwował.

Domyślnie

Czlowiek kupuje obiektyw za 3k... niestety ale w ostatnim czasie takie dziadostwo stalo sie norma i niestety trzeba przebierac, a co najsmutniejsze wcale nie jest tak, ze drozsze szkla sa pozbawione tej losowosci.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Co do ostrosci - moj nie jest pod tym wzgledem taki zly Niemniej - uwazam, ze jak porownujecie foty np z 50 1.8 przymknietej o dzialke-dwie, do pelnej dziury na Tamim, to nie spodziewajcie sie cudow Z tego co zauwazylem - spora czesc szkiel, przymknieta o 2 dzialki ma zwykle najwieksza rozdzielczosc (i o ile nie ma innych wad - np CA), to jest wowczas najostrzejsza :]
    Moj Tami ma swoje za uszami, ale poki co nazarla sie menda pylu :/ ale ciagle dziala (to co po przedmuchaniu zostalo nie wplywa na szczescie degradujaco na foty). Nadal zdarza mu sie nie trafic - ale foty sa i zwykle daje sie poprawic AF'a
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moj Tamron kupiony od Przemka Białka (ktory to kupil od Cichego i uzywal chyba 2 lata) do dzisiaj dziala znakomicie (wiec ma juz 3 latka). Zwyczajnie trzeba brac od pewnych osob i nie bedzie problemow
    17mm 2.8 i 6.3 (akurat mialem pod reka)
    http://www.sdm.gower.pl/tamron28.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/tamron63.jpg
    Fotki prosto z puszki.

W slabym swietle (slabym naprawde) niestety nie ma zmiluj - w 17mm potrafi spudlowac strasznie, jednak w dobrym i srednim zawsze ok.

Domyślnie

No to 6.3 wygląda bardzo ładnie U mnie na 5.6 wygląda gorzej niż na tym 2.8. A podobno najsłabiej wypada ten obiektyw na 17 mm. Nawet nie pytam jak wyglądają zdjęcia na wyższych ogniskowych...
    Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 28-03-2009 o 10:17
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na 17mm na niektórych puszkach szkiełko ma duży FF, może tu leżała przyczyna ? W serwisie pewnie wgrają nowy soft AutoFocusa i zobaczysz czy jest lepiej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To akurat nie jest dziwne (moze poza USM)

Domyślnie

hej, wydaje sie ze ostrzy przyzwoicie, ale chyba jednak jest walnieta prawa strona, bo mydli nawet na f5,6... korekcja AF tu raczej nie pomoze.

Pozdr.

Domyślnie

No ja właśnie widzę, że coś po prawej stronie jest nie tak ??: hmm.. no ale skoro obiektyw jest felerny to powinni go wymienić na nowy albo coś...
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów