Dzisiaj dotarł obiektyw. Jutro rano wrzucę sampleBo dzisiaj już trochę ciemnawo. Jak będzie nie tak sprzedaję go i kupuję Canona 17-55 albo 24-105 kosztem szerokiego kąta.
Ale to za jakiś czas bo jednak kasy brak
![]()
Dzisiaj dotarł obiektyw. Jutro rano wrzucę sampleBo dzisiaj już trochę ciemnawo. Jak będzie nie tak sprzedaję go i kupuję Canona 17-55 albo 24-105 kosztem szerokiego kąta.
Ale to za jakiś czas bo jednak kasy brak
![]()
Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 08-04-2009 o 19:35 Powód: Automerged Doublepost
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
szandor
Mam identyczne odczucia co ty wywaliłem go i kupiłem 14-40l i do teraz się zastanawiam dlaczego tak późno to zrobiłem i to właśnie AF mnie najbardziej denerwował.
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Czlowiek kupuje obiektyw za 3k... niestety ale w ostatnim czasie takie dziadostwo stalo sie norma i niestety trzeba przebierac, a co najsmutniejsze wcale nie jest tak, ze drozsze szkla sa pozbawione tej losowosci.
Co do ostrosci - moj nie jest pod tym wzgledem taki zlyNiemniej - uwazam, ze jak porownujecie foty np z 50 1.8 przymknietej o dzialke-dwie, do pelnej dziury na Tamim, to nie spodziewajcie sie cudow
Z tego co zauwazylem - spora czesc szkiel, przymknieta o 2 dzialki ma zwykle najwieksza rozdzielczosc (i o ile nie ma innych wad - np CA), to jest wowczas najostrzejsza :]
Moj Tami ma swoje za uszami, ale poki co nazarla sie menda pylu :/ ale ciagle dziala (to co po przedmuchaniu zostalo nie wplywa na szczescie degradujaco na foty). Nadal zdarza mu sie nie trafic - ale foty sai zwykle daje sie poprawic AF'a
![]()
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Moj Tamron kupiony od Przemka Białka (ktory to kupil od Cichego i uzywal chyba 2 lata) do dzisiaj dziala znakomicie (wiec ma juz 3 latka). Zwyczajnie trzeba brac od pewnych osob i nie bedzie problemow
17mm 2.8 i 6.3 (akurat mialem pod reka)
http://www.sdm.gower.pl/tamron28.jpg
http://www.sdm.gower.pl/tamron63.jpg
Fotki prosto z puszki.
W slabym swietle (slabym naprawde) niestety nie ma zmiluj - w 17mm potrafi spudlowac strasznie, jednak w dobrym i srednim zawsze ok.
No to 6.3 wygląda bardzo ładnieU mnie na 5.6 wygląda gorzej niż na tym 2.8.
A podobno najsłabiej wypada ten obiektyw na 17 mm. Nawet nie pytam jak wyglądają zdjęcia na wyższych ogniskowych...
Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 28-03-2009 o 10:17
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Na 17mm na niektórych puszkach szkiełko ma duży FF, może tu leżała przyczyna ? W serwisie pewnie wgrają nowy soft AutoFocusa i zobaczysz czy jest lepiej.
O obiektywach wiem prawie wszystko
To akurat nie jest dziwne (moze poza USM)![]()
hej, wydaje sie ze ostrzy przyzwoicie, ale chyba jednak jest walnieta prawa strona, bo mydli nawet na f5,6... korekcja AF tu raczej nie pomoze.
Pozdr.
No ja właśnie widzę, że coś po prawej stronie jest nie tak??: hmm.. no ale skoro obiektyw jest felerny to powinni go wymienić na nowy albo coś...
www.bartosztroch.com
5ds + some shit