No to juz jestem uswiadomiony bo chodzilo zapewne wlasnie o te luzy o ktorych pisal Tytus
A do czego bede wykorzystywal ... hmmm, w sumie rzeczy to zalezy mi glownie na obiektywie do portretow, co by byl jasny i dobry. Za jakis czas kupie sobie Tele tak powiedzmy ok 200mm ale nie wiem czy na jakis super bedzie mnie stac, wiec pewnie kupie cos tanszego bo tele bede raczej mniej uzywal.
No i wlasnie do tego wszystkiego zastanawiale msie nad tym kitowcem bo tak jak i Wy tutaj tak i inni chwala ze tani i dobry przy najmniejszej ogniskowej a mi sie pewnie przyda bo chce cos co bedzie takie w sam raz na spacer co bym nie musial specjalnie duzo zmieniac obiektywu
Czyli przyjmuje ze kitowiec bedzie mi przydatny do krajobrazow itp. Przyda sie tez do takich zwyklych fotek na spacerze.
Stałke kupie 50mm/ 1.8 co by mozna bylo robic portreciki jakies.
Za jakis czas dokupie jakies tansze Tele co by tez popstrykac fotki przyrodnicze bardziej
A teraz mam pytanko odnosnie macro, jak to z tym jest w lustrzankach ? do tej pory korzystalem z kompaktow wiec tam odrazu wszystko bylo w jednym![]()