ok to ja moze napisze tak:

Narazie strugam kase na aparat i w koncu sie dostrugalem wiec chce kupic. Za 2-3 miesiace chce dokupic kolejne obiektywy (jakis tele i moze jasna stałke do portretow)
Zastanawia mnie tylko to co ludzie pisza o jego luzach, czy faktycznie jest to tak uciazliwe, czy znowu jest tak jak pisza niektorzy ze poprostu trzeba umiec nim robic zdjecia bo jak sie ktos nauczy to wychodza ostre.
Tak wlasnie poprzegladalem troche fot zrobionych tym obiektywem i kurcze wychodza ladne i ostre, raczej niewiele mozna im zarzucic, ale to znowu zdjecia z neti i to jpg czesto po kompresji wiece tez nie za wiele potrafie wywnioskowac.

Obiektyw do jasnych nei nalezy ale z tym to sie juz pogodzilem i plakal nie bede bo pewnie z jasniejszym obiektywem to zestaw 300D kosztowal by o kilka stow drozej. Racze jbardziej teraz staram sie dowiedziec czegos o jego funkcjonalnosci na codzien i jakosci wykonania.

[ Dodano: 05-01-2005 ]
aha i prosze mi nie szwirgolic jakimis nazwami i literkami w nazwach bo o obiektywach wiem jeszcze dosc malo i niewiele stycznosc i z nimi mam w uzytkowaniu wiec i tak pewnei malo bede rozumial :P