Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Obiektyw Kitowy

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Obiektyw Kitowy

Witam.
    Jestem tu u was jak widac od niedawna, jak narazie czytalem sobie wasze wypociny i zamierzam kupic 300D

Mam zatm takie pytanko, czy to prawda ze obiektyw kitowy jest badziewny i ze ma jak to gdzies napisali straszne luzy ?
    Ze ciezko robi nim sie zdjecia ? i ze w ogole jest fe.

Jak na poczatek gigantycznych wymagan nei mam ale zastanawiam sie czy w takim przypadku nie brac samego body a dokupic inny obiektyw , choc jak by nie patrze kasa sie liczy bo narazie ledwo udalo mi sie wystrukag kaske na ten zestaw w Kicie.

Jak to z tym obiektywem jest ? ile w tym mitow a ile prawdy.
    Czy powinienem zwrocic na cos uwage jak bede kupowal sprzet jesli chodzi o obiekty w (chodzi mi o tego kitowego, czy patrzec na jego konstrukcje jakos wnikliwie)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

wez tu i badz madry.. jeden mowi tak.. inny ze jest lepszy niz 17-40L

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    wez tu i badz madry.. jeden mowi tak.. inny ze jest lepszy niz 17-40L
    nie no... ograniczmy sie do osob trzezwych i nie po prochach

kitowy obiektyw jest taki jaki jest - zadna rewelacja, ale zdjecia da sie nim robic. za niewielkie pieniadze dostajesz szeroki kat i w tym szerokim kacie przywoita jakosc.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

inny ze jest lepszy niz 17-40L
    to przecież oczywiste - jest lżejszy, ma mniejszy rozmiar filtra, kęci mu się morda (co z założonym polarkiem robi wrażenie na Paniach), a w wersji USM jest szybki jak burza :wink:
    ile w tym mitow a ile prawdy.
    prawda jest taka, ze jak masz mało kasy to się nie masz co zastanawiać (bierz wersje USM jak znajdziesz). Jeśli możesz wydać na obiektyw 1100 PLN to olej kita i bierz Sigmę 18-125 - klasa ta sama, ale zakres nieporównywalny.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ok to ja moze napisze tak:

Narazie strugam kase na aparat i w koncu sie dostrugalem wiec chce kupic. Za 2-3 miesiace chce dokupic kolejne obiektywy (jakis tele i moze jasna stałke do portretow)
    Zastanawia mnie tylko to co ludzie pisza o jego luzach, czy faktycznie jest to tak uciazliwe, czy znowu jest tak jak pisza niektorzy ze poprostu trzeba umiec nim robic zdjecia bo jak sie ktos nauczy to wychodza ostre.
    Tak wlasnie poprzegladalem troche fot zrobionych tym obiektywem i kurcze wychodza ladne i ostre, raczej niewiele mozna im zarzucic, ale to znowu zdjecia z neti i to jpg czesto po kompresji wiece tez nie za wiele potrafie wywnioskowac.

Obiektyw do jasnych nei nalezy ale z tym to sie juz pogodzilem i plakal nie bede bo pewnie z jasniejszym obiektywem to zestaw 300D kosztowal by o kilka stow drozej. Racze jbardziej teraz staram sie dowiedziec czegos o jego funkcjonalnosci na codzien i jakosci wykonania.

[ Dodano: 05-01-2005 ]
    aha i prosze mi nie szwirgolic jakimis nazwami i literkami w nazwach bo o obiektywach wiem jeszcze dosc malo i niewiele stycznosc i z nimi mam w uzytkowaniu wiec i tak pewnei malo bede rozumial :P

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Obiektyw Kitowy

Cytat Zamieszczone przez fi5h
    Jak to z tym obiektywem jest ? ile w tym mitow a ile prawdy.
    Czy powinienem zwrocic na cos uwage jak bede kupowal sprzet jesli chodzi o obiekty w (chodzi mi o tego kitowego, czy patrzec na jego konstrukcje jakos wnikliwie)
    portretowych zdjec nie polecam kitem robic natomiast niezle sie sprawdza na szerokim koncu. Fakt wykonanie nie jest pierwszej klasy ale tym bym sie akurat za mocno nie przejmowal

zastanawiam sie czy w takim przypadku nie brac samego body a dokupic inny obiektyw
    To zalezy ile Ci opuszczą? Jakby Ci sie udalo utargowac 5 stowek to bierz samo body. Dołóż drugie tyle i kup Sigme 18-125 - naprawde swietny spacerzoom. Pozniej dozbierasz 300zl i kupisz świetną stalke do portretow 50mm f/1.8 II (chyba najlepszy obiektyw canona patrzac na stosunek jakosci zdjęć do ceny). Mam go i jestem bardzo zadowolony.

EDIT
    luzy mi nigdy nie przeszkadzaly bo nie sa to takie luzy ktore moga az tak bardzo przeszkadzac

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko to co ludzie pisza o jego luzach, czy faktycznie jest to tak uciazliwe, czy znowu jest tak jak pisza niektorzy ze poprostu trzeba umiec nim robic zdjecia bo jak sie ktos nauczy to wychodza ostre.
    z tymi luzami to bym nie przesadzal..

Obiektyw do jasnych nei nalezy ale z tym to sie juz pogodzilem i plakal nie bede bo pewnie z jasniejszym obiektywem to zestaw 300D kosztowal by o kilka stow drozej.
    e? toz to standardowa jasnosc... taka ma 70% obiektywow na rynku!
    a za kilka stowek wiecej nie kupisz jasniejszego obiektywu.. jasniejsze zaczynaja sie od 1500zl..

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jasniejsze zaczynaja sie od 1500zl..
    canon ef 50 f/1.8 I - 700zl
    canon ef 50 f/1.8 I - 350zl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    jasniejsze zaczynaja sie od 1500zl..
    canon ef 50 f/1.8 II - 350zl
    ale Ty podajesz ceny stalek ...Czacha pisal zapewne o zoom'ie

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    canon ef 50 f/1.8 I - 350zl
    i twierdzisz ze to jest substytutem dla kitowego zoomika

[ Dodano: 2005-01-05, 10:44 ]
    pisal o zoomie... pisal.. to chyba logiczne? ;-)

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów