Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Kalibrator - potrzebna porada/pomoc

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    A więc tak zależy mi żeby zdjęcia w IE były (przynajmiej bardzo podobne) do tych jakie mam w ps bo strone mają oglądać klięci którzy nierozumieją kalibracji itd a w tej chwili zdjęcia na strone mam bardzo przejaskrawione i kolory pozostawiają wiele do życzenia a pozatym pokazuje im ich zdjęcia na necie w pierwszej kolejności, potem jak je wydrukuje to nie chce żeby mi mówili że na necie były ładne kolory na na zdjęciu nie ma lub na odwrót.
    Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem raz jeszcze to co zostało napisane w tym wątku...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... a w tej chwili zdjęcia na strone mam bardzo przejaskrawione i kolory pozostawiają wiele do życzenia...
    Masz tak dlatego, że to wina spydera - profil robi na gamme gdzieś ok. 2.5 (mimo że zadajesz 2.2). Stąd u Ciebie widać za ciemno w PS i jak obrobisz prawidłowo to w IE jest za "jasno". Spyder to zuo a nie kalibrator. O wiele lepiej będzie jak nie będziesz go w ogóle używał i obrabiał zdjęcia bez kalibracji. Zainwestuj w EyeOne Display2.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...a w tej chwili zdjęcia na strone mam bardzo przejaskrawione i kolory pozostawiają wiele do życzenia
    Poczytaj: http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=60
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 12-05-2008 o 14:29 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów