weź co masz i popróbuj.![]()
Ja robilem Tv, 1/320, iso800, AF Servo, wszystkie punkty AF, szostki na hali. Wyszlo w miare OK, tylko kadrowanie i balans bieli musialbym przecwiczyc. Na necie nie mam probek.
Tyle ze nie obawiam sie w przypadku szkla jakie uzylem (70-200 z podpisu) ze mi AF zjedzie nagle na trybuny lub bedzie za wolny - jak juz raz to szklo "chwyci" AFem temat to trzyma skutecznie![]()
Kilka moich
AV + punkt centralny - 70-200/4 @ 4.
;D
Wiecej : http://www.tarnow.net.pl/serwis/spor...hp?czytaj=3765
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
trudno twój wybór - nie musisz korzystać z centralnego. przy sporcie przy 300-400mm bez centralnego raczej ciężko coś focić /moja własna opinia/. przy centralnym masz najdokładniej i najszybciej ustawioną ostrość.
przetestowałem kilkanaście meczyków i wyszło że najlepiej jest pracować na środkowym + powrót do zapamiętanego AF (np jednego z bocznych) ;-)
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
Ripek, możesz być z siebie dumny. Twoje zdjęcia z Unii Tarnów przeważyły nad kupnem przeze mnie tej L-kiJeszcze nie wiem, czy będzie to zakup rodzimy czy przywieziony zza "wielkiej wody", ale ... będzie
Dziękuję.
PS. Jakość moich zdjęć robionych dotychczas EF 28-105/4-5.6 jest żadna, a używanie tego szkła okazało się jedynie ćwierćśrodkiem do osiągnięcia celu![]()
Body: Canon EOS 300v + Canon EOS 350D
Lens: kit 18-55 + EF 28-105 + EF 70-200/4 L
Inne: 2x CF 1GB Kingston + futerał Bilora + torba Unomat + plecak Soligor + RC-1 + statyw Walimex WT-3570
Faktycznie jakosc tych zdjec przekonuje.
Tylko dwa pytania - jakie czasy Ci wychodzily i jakie ISO?
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)