Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: Kategoria sprzedam - czy czasem nas nie obrażają niektórzy sprzedawcy?

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Ja na allegro sprzedając sprzęt, zostałem poproszony o zarezerwowanie obiektywu na dwa dni, więc aby nie nie ponosić kosztów ponownego wystawienia gdyby potencjalny kupujący się rozmyślił, podniosłem nienaturalnie cenę, aby sprzęt został na aukcji lecz nikt go nie zalicytował.
    Przez dwa dni dostałem UWAGA 42 maile że mam za wysoką cenę.
    Pewnie podobnie było by właśnie w "giełdzie" gdyby sie dało dopisywać do cudzych wątków, że cena za wysoka, że zdjęcia byle jakie, itd itd
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    Czasem się zastanawiam, że niektórzy sprzedający mają całe CB w głębokim poważaniu. Po grzyba jest podawać cenę za sprzęt używany, prawie zgodną z ceną nowego produktu? Czy 100 zł lub 200 zł obniżki przekona kogoś do zakupu używanego sprzętu, bez gwarancji i od obcej osoby? Pewnie gdyby te 100-200 zł stanowiło 30-40% ceny nowego artykułu, to tak, ale to czesto jest 5-10%. Kto rozsądnie myślący i planujący wydać 3500 zł na nowy obiektyw kupi półroczną używkę bez gwarancji za 3300 zł i jeszcze dostarczoną pocztą?
    Ktoś się loguje pod nowym nickiem, żeby specjanie opchnąć jakies coś za kosmiczna cenę, a na codzień używa innego nicka. Przecież na CB 30% aktywnych użytkowników zna ceny sprzętu lepiej niż właściciele hurtowni i sklepów. Po co takie zabway?
    Mnie takie oferty irytują i obrażają.

Generalnie chciałem się wyłącznie podzielić refleksjami jakie po raz kolejny naszły mnie kiedy przeczytałem nasz dział Sprzedam.

Już prawie półtora roku toczą się na tym wątku polemiki o niczym.
    W gospodarce rynkowej każdy sprzedający ma prawo starać się uzyskać maksymalną cenę za swój produkt, a każdy kupujący ma prawo starać się nabyć produkt za najniższą możliwą cenę.
    Rynek weryfikuje oczekiwania obu uczestników obrotu gospodarczego.
    Chyba nikt nie pragnie tu wprowadzać cen regulowanych (przez kogo ???).
    Po prostu, kto ceni za wysoko, ten nie sprzeda i kropka.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    W gospodarce rynkowej każdy sprzedający ma prawo starać się uzyskać maksymalną cenę za swój produkt, a każdy kupujący ma prawo starać się nabyć produkt za najniższą możliwą cenę.
    A na forum dyskusyjnym każdy ma prawo o tej sytuacji podyskutować

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Chyba, że to prywatne forum i właściciel ustalił, że dyskusji nie będzie.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Dział "Sprzedam" to nie forum dyskusyjne tylko tablica ogłoszeń. Poza tym, jak zaznaczył Gonzo44, na prywatnym forum dyskusyjnym nie "każdy" musi mieć prawo dyskutować.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 21-05-2008 o 10:25
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na forum Pentaxa ogłaszałem sprzedaż pewnego szkła. Tam można komentować. Pojawił się post pewnego pana, że próbuje takie samo szkło sprzedać na allegro za 550zł od pół roku i nikt go nie chce (ja chciałem 850). Podawał przykłady zakończonych aukcji itp. W międzyczasie wystawił swoje szkło na allegro (moje też tam było) za owe 550. I... dzień później moje poszło za 850. On chyba do tej pory nie sprzedał swojego za 550. Tak więc przegięta obniżka wzbudza podejrzenia najwyraźniej...

A z kolei zbyt wysokie ceny używek faktycznie momentami są wkurzające, ale nie ma przymusu. Szukam dalej :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dział "Sprzedam" to nie forum dyskusyjne tylko tablica ogłoszeń. Poza tym, jak zaznaczył Gonzo44, na prywatnym forum dyskusyjnym nie "każdy" musi mieć prawo dyskutować.
    Wyraziłem się niejasno . Z tą zasadą nie polemizuję! Przecież mamy ten wątek i całą kategorię Co? gdzie? za ile? po to, aby dyskutować. Zaś forum ogłoszenia jest pod-forum ogłoszeniowym, a nie dyskusyjnym

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów