Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Wątek: Kategoria sprzedam - czy czasem nas nie obrażają niektórzy sprzedawcy?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Twoja wypowiedz sugeruje ze nie ufasz moderatorom w tym, co robia w dziale Sprzedam.
    Wręcz przeciwnie! Należę do grona użytkowników, które nigdy nie wyrażało żadnych zastrzeżeń do pracy któregokolwiek moderatora, uważam, że dobrze wywiązujecie się ze swoich obowiązków i zdaję sobie sprawę z tego, że to ciężkie i małodochodowe zajęcie.

Mój post był tylko odpowiedzią na Twoje stwierdzenie, że dział Sprzedam jest przeznaczony wyłącznie dla sprzedawców okazjonalnych i że tego pilnujecie. Prawdę powiedziawszy nie miałem pojęcia, że tak jest, bo w regulaminie podforum nie ma na ten temat wzmianki, więc to raczej Wasze wewnętrzne ustalenie. Tym bardziej nie mogę mieć o to pretensji. BTW, może jednak warto by dopisać to wewnętrzne ustalenie do regulaminu, bo póki co, to nie ma podstawy, żeby używać przycisku w takich przypadkach.

Już w pierwszym swoim poście tego wątku powiedziałem, że nie mam nic przeciwko pojawianiu się takich ofert, szczególnie, że samemu zdarza mi się z nich korzystać. Wyraziłem natomiast opinię, którą zresztą podtrzymuję, że osoby czerpiące dochody ze sprzedaży powinny finansować swoją kampanię promocyjną. Dodatkowo dzięki takiemu rozwiązaniu, każdy post sprzedawcy przed umieszczeniem byłby lepiej przemyślany, co użytkownikom takim jak Oddech zaoszczędziłoby poczucia bycia obrażanym.

Jeszcze raz proszę, nie doszukuj się na siłę ataków tam, gdzie ich nie ma. Mam zasadę pisania wprost a nie między wierszami, więc jak będę niezadowolony to nie będę nic sugerował tylko o tym jasno napiszę.

Pozdrawiam!

Mikołaj
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 19-12-2006 o 15:11
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cos mi sie wydaje ze autor watku mial ochote cos kupic i mu nie wyszlo bo cena byla za duza. Generalnie zasada mowi zeby od klientow brac tyle ile moga dac. Jezeli nie podobaja sie komus oferty na forum czy na Allegro to decyduje po prostu nogami - nie kupujac u danego sprzedawcy. Po co od razu swiete oburzenie, ze cena prawie jak w sklepie (to isc do sklepu) ?
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu Zobacz posta
    Cos mi sie wydaje ze autor watku mial ochote cos kupic i mu nie wyszlo bo cena byla za duza. Generalnie zasada mowi zeby od klientow brac tyle ile moga dac. Jezeli nie podobaja sie komus oferty na forum czy na Allegro to decyduje po prostu nogami - nie kupujac u danego sprzedawcy. Po co od razu swiete oburzenie, ze cena prawie jak w sklepie (to isc do sklepu) ?
    Otóż, autor wątku podzielił się swoimi refleksjami. To, że wyszła z tego niemalże dyskusja, to inna piłka. Poza tym, nic nie kupowałem na CB (raz prawie, ale z powodu braku odpowiednio szybkiego kontaktu kupiłem w sklepie). A zasada brać ile wlezie jest czysto kapitalistycznym podejściem do tematu z którym się zgadzam, pod jednym warunkiem, że handlujemy na bazarze, giełdzie, allegro czy innej aukcji, a nie na dedykowanym forum pasjonatów maniaków, którzy często żyją marką Canon i pochodnymi.
    Czy jakbyś sprzedawał coś koledze, starałbyś się ściągnąć z niego jak najwyższą cenę?
    Dla mnie CB to społeczność skupiona wokół jednej pasji. Wszyscy są kumplami, nawet jeśli się nie znają. Jestem pewien, że jeśli ktoś ze smyczą CB spotkałby totalnie obcą osobą z taką samą smyczą, to podszedłby i pogadał jak ze starym znajomym.
    Ot i cała filozofia i powód założenia wątku.

HOWGH

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    Czy jakbyś sprzedawał coś koledze, starałbyś się ściągnąć z niego jak najwyższą cenę?
    Oczywiscie ze nie. Ale rozumiem podejscie jak to nazwales kapitalistyczne i nie potepiam takich ofert. Kazdy ma prawo zyczyc sobie dowolna kwote za to co sprzedaje - rynek i tak zdecyduje 8). Zgadzam sie z tym co napisales o spolecznosci, sam zreszta kupilem kilka rzeczy via forum, bo zakladam ze w znakomitej wiekszosci uzytkownicy tego forum dbaja o sprzet, mniejsze jest wiec ryzyko ze kupi sie bubla. Pozdrawiam .
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

A zasada brać ile wlezie jest czysto kapitalistycznym podejściem do tematu z którym się zgadzam, pod jednym warunkiem, że handlujemy na bazarze, giełdzie, allegro czy innej aukcji, a nie na dedykowanym forum pasjonatów maniaków, którzy często żyją marką Canon i pochodnymi.
    Dla mnie CB to społeczność skupiona wokół jednej pasji. Wszyscy są kumplami, nawet jeśli się nie znają.
    a wiesz co to sa czarne owce ;-)... niestety jak kazda spolecznosc rownierz na CB sa osoby ktore przyszly w jednym okreslonnym (a nam nie znanym ;-) ) celu, nie mozna wartosciowac ludzi na podstawie cen ogloszen bo moze ktos kupil szklo w canon.pl za 4k a na allegro sa po 3k wiec sprzedaje za 2,9K z duza strata ;-), tak wiec nie zwracal bym na to uwagi (analizujac wysokie ceny niektorych sprzedawcow) tylko robil zdjecia ;-)... przeciez nie trzeba byc dlugo na forum wystarczy 6mies. zeby wiedziec kto jest "swoj" a kto przyszedl pohandlowac ;-)

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Nie chodzi o to jakie ceny ktoś ustala, tylko że ma czelność MNIE to powiedzeć prosto w oczy, ryzykując strzał w kufę! O bezczelności mowa! ;-)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Oddech ja Ci powiem tyle ... mamy wolny rynek i kazdy moze sobie dawac cene jaka mu sie podoba. Niektorzy dokladaja pare zlotych za przywiazanie emocjonalne do sprzetu ... ich sprawa. Jesli ktos kupi ok jesli nie obniza cene albo zostana ze sprzetem.

Dla mnie granda to 70-200/2.8 za 2999 albo 85/1.8 za 900 zl bodajze Znajdz taka cene na allegro i wroc napisac kolejnego posta
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Czasem się zastanawiam, że niektórzy sprzedający mają całe CB w głębokim poważaniu.
    Tak, rozumiem Twoje odczucia. Przy moim 5-tym poscie na tym forum z sugestią zakupu 135/2 otrzymałem od jednego z czołowych userów propozycję zakupu za 36,5 za roczny, gdy 3 przystanki dalej mam za 35,5 za nówkę z roczną gwaranclą Cn Pl. Wiesz, wszystko jest kwestią smaku. trzeba po prostu odróżniać..
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Tak, rozumiem Twoje odczucia. Przy moim 5-tym poscie na tym forum z sugestią zakupu 135/2 otrzymałem od jednego z czołowych userów propozycję zakupu za 36,5 za roczny, gdy 3 przystanki dalej mam za 35,5 za nówkę z roczną gwaranclą Cn Pl. Wiesz, wszystko jest kwestią smaku. trzeba po prostu odróżniać..
    Ta i w ogole to kazdy wysylajac propozycje sprzedazy powinien brac uwage ceny we wszystkich mozliwych sklepach i lokalizacjach (co w Twoim przypadku jest niemozliwe bo nie napisales skad jestes). Trzeba bylo odpisac ze za tyle chodza nowe a za uzywana proponujesz mu tyle a tyle. Chlopie (badz dziecko - nie wiem co napisac bo zapomniales podac wieku) to sa normalne negocjacje finansowe jak wszedzie na tym swiecie. Nie podoba CI sie cena i nie chcesz negocjowac grzecznie odpisujesz albo olewasz propozycje i koniec.

A gdybys jeszcze nie wiedzial to codziennie przeplacasz chodzac do sklepow bo w hurtowniach taniej za wschodnia granica taniej i jakos nie piszesz nigdzie ze sztuczne nabijanie cen jest brakiem smaku
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Ta i w ogole to kazdy wysylajac propozycje sprzedazy powinien brac uwage ceny we wszystkich mozliwych sklepach i lokalizacjach (co w Twoim przypadku jest niemozliwe bo nie napisales skad jestes). Trzeba bylo odpisac ze za tyle chodza nowe a za uzywana proponujesz mu tyle a tyle. Chlopie (badz dziecko - nie wiem co napisac bo zapomniales podac wieku) to sa normalne negocjacje finansowe jak wszedzie na tym swiecie. Nie podoba CI sie cena i nie chcesz negocjowac grzecznie odpisujesz albo olewasz propozycje i koniec.

A gdybys jeszcze nie wiedzial to codziennie przeplacasz chodzac do sklepow bo w hurtowniach taniej za wschodnia granica taniej i jakos nie piszesz nigdzie ze sztuczne nabijanie cen jest brakiem smaku
    Hehe... chyba lecisz za wysoko Rozluźnij pośladki i potraktuj ten wątek, tak jakby go nie było

Pozdrawiam

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów