Results 1 to 5 of 5

Thread: Lampa do EOS 300X

Sink
    Guest

Default Lampa do EOS 300X

Chcialbym nabyc do mojego Canona EOS 300X lampe. Ale mam problem z wyborem. Przedział cenowy, jaki mnie interesuje to do 600 zł. W przyszlosci zamierzam kupic cyfrową lustrzanke Canona (np. 400D) i chcialbym, aby lampa z nia takze wspolpracowała.
    Powiedzcie, prosze na co powinienem zwrocic uwage i czy np. lampa z E-TTL bedzie wspolpracowała z pomiarem światła E-TTL II w aparacie?

Pełne uzależnienie gwozdzt's Avatar

Quote Originally Posted by Sink View Post
    Chcialbym nabyc do mojego Canona EOS 300X lampe. Ale mam problem z wyborem. Przedział cenowy, jaki mnie interesuje to do 600 zł. W przyszlosci zamierzam kupic cyfrową lustrzanke Canona (np. 400D) i chcialbym, aby lampa z nia takze wspolpracowała.
    420EX

Quote Originally Posted by Sink View Post
    Powiedzcie, ... czy np. lampa z E-TTL bedzie wspolpracowała z pomiarem światła E-TTL II w aparacie?
    Tak, będzie w pełni współpracowała.
    Jeśli lampa jest zgodna z E-TTL to jest również zgodna z E-TTL II
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna tomekg's Avatar

Mam podobny problem... obecnie używam EOS'a 300, w pierwszej połowie nowego roku chcę kupić 350D, lub 400D. Pytanie dotyczy czy lampa 380EX będzie współpracowała z w/w korpusami?

Pełne uzależnienie gwozdzt's Avatar

Quote Originally Posted by tomekg View Post
    Mam podobny problem... obecnie używam EOS'a 300, w pierwszej połowie nowego roku chcę kupić 350D, lub 400D. Pytanie dotyczy czy lampa 380EX będzie współpracowała z w/w korpusami?
    No to już nie masz problemu :-)
    KAŻDA lampa EX prawidłowo współpracuje z aparatami EOS, zarówno kliszowymi, jak i cyfrowymi.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Polecam 420EX mam i pracuje z 300V i 30D bardzo dobrze, zalecam tylko kupno softboxa czy tez omnibouce taki mlecznobiały plastik zakładany na lampę rozpraszający jej światło ( do kupienie na alledrogo). Z nim 420 EX działa super.

Pozdrawiam Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX