Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: BG-E3 - zakup konieczny czy nie

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wlasnie ja robie czesto w zestawie: 350D + Sigma 70-300mm + 430 EX + akumulatorek do aparatu + 4 akumulatorki do lampy i aparat wydaje mi sie ciutek za lekki.

Arturze a co uległo zdecydowanemu polepszeniu po zakupie gripa? Ja wlasnie rok używam już bez gripa i mnie to dobija powoli, niby ostatnio rzadko robię zdjęcia, ale grip stanowi pewnego rodzaju wygodę.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    No wlasnie ja robie czesto w zestawie: 350D + Sigma 70-300mm + 430 EX + akumulatorek do aparatu + 4 akumulatorki do lampy i aparat wydaje mi sie ciutek za lekki.
    To jak dołożysz gripa to będzi w sam raz.. mój komplet z lampą waży równe 2 kg

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Arturze a co uległo zdecydowanemu polepszeniu po zakupie gripa? Ja wlasnie rok używam już bez gripa i mnie to dobija powoli, niby ostatnio rzadko robię zdjęcia, ale grip stanowi pewnego rodzaju wygodę.
    Może wpisz sobie w profil skąd jesteś to w Twojej okolicy znajdzie się ktoś kto ma gripa i po prostu sobie zobaczysz..

Co było wygodniej.. po pierwsze to co piszesz o kadrach pionowych - ja tez sporo robię pionowych więc drugi spust (i przyciski pod kciukiem) jest jak najbardziej przydatny. Ja mam niexle nadwyrężony nadgartek (w zasadzie to mam RSI - zespół cieśni nadgarstka - od myszy) więc sporo zredukowałem machanie nadgarstkiem i łokciem..
    Dwa akumulatory - wg mnie więcej zdjęc robię na 2 w gripie niż na 2x1 w aparacie. A i tam mam 4 akumulatory -2x2 jest ok.
    Poprawia się sporo uchwyt - 350 jest "niewysoki" więc zawsze mały palec dłoni gdzieś tam zwisał a teraz chwyt jest zdecydowanie pewniejszy..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów