Arturus napisał
Miałem w dłoniach oba Gripy - zarówno orginał jak zamiennik - akurat ten polecany z aukcji za kwote około 260 zł.A miałeś taki jak w aukcji czy orginalny Canona bo z opinii użytkowników zamienników wynika że różnica jest nie tylko w braku napisu Canon - tylko że ten zamiennik jest sporo gorszy zarówno pod względem elektrycznym jak i mechanicznym..
Ja miałem bez gripa 350D przez pare miesięcy ale dokupiłem i jak czasem mam w rękach 400D znajomego to jednak brakuje gripa
Powiem tak - testując zarówno orginał jak i zamiennik nie dostrzegłem właściwie żadnej różnicy...no może poza bardziej wyczówalnym skokiem spustu migawki w orginalnym gripie.
Co do mechaniki - to w moim odczuciu jedynie spust migawki - a co do elektryki...szczerze powiem - WĄTPIE By miała jakikolwiek wpływ.
Pucha i słoki
Ja tylko po w miarę długim czasie używania powiem, że współpracuje świetnie z 350D, żadnych problemów. Nic nie odpadło, wszystko sprawne w 100% i pracuje mi się z nim świetnie![]()
Każdemu kto jeszcze nie kupił i ma wahania odnośnie zakupu, a robi dużo zdjęc w pionie, to polecam, gdyż nie ma z czym zwlekac![]()
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
No dobrze. Czy moglibyście pomóc i wskazać sprzedawcę gripa BG-E3, który ma dobry i sprawdzony towar, np. na allegro? Nie musi to chyba być koniecznie oryginał.
Być albo nie być, o jest pytanie :-D