Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: BG-E3 - zakup konieczny czy nie

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Ja uważam, że kompletnym bezsensem jest kupowanie gripa do 350D tylko dlatego żeby się wygodniej trzymało aparat.
    Lepiej było kupić Nikona d70s i masz dużą lafetę.
    Idea gripa polega głównie na zwiększeniu długości pracy aparatu poprzez dodatkowe akumulatorki w obudowie. Ja też zastanawiałem się nad kupnem, ale stwierdziłem, że 350-tka jest dlatego fajna bo poręczna bez tej puszki.
    Wyobraź sobie sytuację, kiedy robisz taką lafetą zdjęcia " z koca" na plaży.
    Wygląda trochę zabawnie. Wygodnie jest, głownie przy pionie (sprawdzałem w sklepie ).

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 17-12-2006 o 21:39
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem okazje machac tym ciężarem (30D+Grip) 2 godziny i nie przeszkadzało mi to.

Ale chyba jednak kupie.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Max_im - i przekonales sie ze warto go kupic? Ja trzymalem 400D z gripem i wydawal mi sie o wiele lepszy od 350D bez gripu. Tylko 400D+grip trzymalem moze minute i zrobilem 10 fotek, ale rzeczywiscie w pionie sie robi lepiej z gripem niz bez.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Max_im - i przekonales sie ze warto go kupic? Ja trzymalem 400D z gripem i wydawal mi sie o wiele lepszy od 350D bez gripu. Tylko 400D+grip trzymalem moze minute i zrobilem 10 fotek, ale rzeczywiscie w pionie sie robi lepiej z gripem niz bez.
    Tak od razu byłem pewny, że trzeba kupić
    W poziomie też lepiej

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fakungio - nie obraź się ale "puknij się w głowe" 100% akcesorii, które posiadam mam dedykowane do Canona, a teraz będę zmieniał na Nikona? Musiałbym byc Tobą (bez urazy).
    Grip nie tylko ma zwiększac dlugosc pracy aparatu poprzez mozliwosc korzystania z 2akumulatorków, ale ma takze poprawiac komfort pracy przy robieniu zdjec w pionie.

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Fakungio - nie obraź się ale "puknij się w głowe" 100% akcesorii, które posiadam mam dedykowane do Canona, a teraz będę zmieniał na Nikona? Musiałbym byc Tobą (bez urazy).
    Grip nie tylko ma zwiększac dlugosc pracy aparatu poprzez mozliwosc korzystania z 2akumulatorków, ale ma takze poprawiac komfort pracy przy robieniu zdjec w pionie.
    No ma.
    Ja się zastanawiam, czy ty wiesz co to jest stwierdzenie ironiczne, bo takie dotyczyło Nikona.

Ja wymiękam...

PS. I nie akcesorii tylko akcesoriów.
    PS2. Dodałem słowo "było" do mijej poprzedniej wypowiedzi żeby być dobrze zrozumianym przez niektórych na forum.hehe
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 17-12-2006 o 21:41
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Temat traktuje poważnie a nie ironicznie.

Odnosnie akcesorii, to powoli dopuszcza się taką formę, podobnie jak rękami zamiast rękoma.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ahm.
    U mnie kupno gripa było motywowane lepszym trzymaniem i pionowym spustem.
    Tylko.
    O długości życia na bateryjkach w ogóle nie myślałem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

adamek - zapewne kupie bo jednak rzeczywiscie wydaje mi sie ze na oko sie lepiej go trzyma z gripem niż bez. Z resztą lepiej mi sie trzymało 400D + Grip, wiec napewno 350D bedzie mi sie lepiej trzymalo. Baterie traktuje jako dodatkowy plus gripa, bo jak przyjdzie mi wyjechac gdzies i nie bede mial dostepu do ladowarki przez 1 dzień a bede robil duzo zdjec to na 2 akumulatorkach zrobie ~1000zdjec. To poprawia komfort psychiczny pracy.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

adamek - zapewne kupie bo jednak rzeczywiscie wydaje mi sie ze na oko sie lepiej go trzyma z gripem niż bez. Z resztą lepiej mi sie trzymało 400D + Grip, wiec napewno 350D bedzie mi sie lepiej trzymalo. Baterie traktuje jako dodatkowy plus gripa, bo jak przyjdzie mi wyjechac gdzies i nie bede mial dostepu do ladowarki przez 1 dzień a bede robil duzo zdjec to na 2 akumulatorkach zrobie ~1000zdjec. To poprawia komfort psychiczny pracy.
    IMHO najwieksza zaletą gripa jest to, że na dowolnym zadupiu na świecie kupisz paluszki, a nie zawsze jest czas i miejsce aby naładować akumulator.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów