Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: EOS 400D przykładowe zdjęcia "ISO 100-1600"

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Test malo miarodajny bo i swiatla malo a w tedy wiadomo szum ze chej. Jak na starym VHS-ie hehe

Coś już napisał

Domyślnie

swiatla akurat jest za duzo troche...mimo wszystko do 30d sie nie umywa i do 350d tez

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A to sa nocne zdjecia no to faktycznie za duzo

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    hmmm do 30d to mu sporo brakuje.....
    Prawda... jakieś 1800 PLN
    Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
    Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
    Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moim zdaniem test nie jest wykonany solidnie.
    1.Powinieneś zmieniać wraz ze wzrostem ISO czas, a nie przysłonę. Bo na f/22 to można dopatrzeć się paprochów czego nie widać na f/5,6 .
    2.Powinieneś wykonać zdjęcia bardziej zróżnicowanych przedmiotów, tak aby zobaczyć czy szumy pojawiają się w różnych partiach koloru.

Spróbuj jeszcze raz wykonać ten test przy ustawieniach jednej przysłony ale więcej kolorowych przedmiotów.
    Edytuj wątek podmieniając zdjęcia. Na pewno taki test nie jednej osobie się przyda, ale musisz dać więcej zdjęć, no i może jakieś małe fragmenty (np. 600 pikseli na dłuższym boku w samym wątku CB).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż na tle konkurentów z 10 milionówek 400D wypada bardzo dobrze. Pod względem jakości obrazu wg. mnie najlepiej . Co do zdjęć to trochę chyba szkoda czasu. Kolega już i tak dał próbkę, a najróżniejszych zdjęć z 400-tki w sieci jest mnóstwo i wiadomo, że przy wysokich iso apart ten zbytnio nie szumi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Kiedyś byłem NIKONOWCEM, dziś jestem CANONIEREM i to, co mi się nie podobało na forum Nikona, a z pierwszych postów wydawało mi się, że w na forum Canona nie ma, to nadmierny "profesjonalizm" (specjalnie w cudzysłowie, bo to żaden profesjonalizm!) niektórych forumowców i lekceważenie dla problemów innych. Co robi początkujący (zresztą nie tylko początkujący) użytkownik, kiedy ma problemy lub wydaje mu się, że odkrył coś ciekawego? Stara się tą wiedzę uzyskać/podzielić się na forum, licząc na WYROZUMIAŁOŚĆ i POMOC kolegów! (chyba się nie przejęcyczyłem - kolegów, prawda?). Mimo że dla was to 176 ten sam przypadek, to dla niego pierwszy! Jeśli chcemy, aby nasze forum się rozwijało - zachęcajmy do wypowiedzi, zyskamy wdzięczność, a w przyszłości zaawansowanych fotumowiczów! Nie tępmy ich, nie wypominajmy braku wiedzy, nie odsyłajmy do instrukcji...

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diksa Zobacz posta
    Przejrzałem właśnie pozostałe zdjęcia z tego dnia, niestety na innych zdjęciach z tego dnia nie ma żadnych paprochów, funkcja czyszczenia matrycy w moim aparacie jest wyłączona. Jest to jakiś włos, który był na tle, które użyłem do zrobienia zdjęcia
    Może Twój Aparat ma robaki?? A zdjecia bardzo przydatne, bo jestem w trakcie przesiadki na 10Mpix i nie wiem co kupic, tylko że nie mówią one zbyt wiele. Lepiej wszystko robić z jednakową dziurą. Poza tym lepiej rawy zamieszczać, wtedy każdy w domu może to dokładniej obadać, a przy jpegach to nigdy nie wiadomo co było kombinowane.
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 17-12-2006 o 20:19

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

rychu

Zgadzam się z tobą całkowicie
    I powiem, że nie jest tu tak źle czasami ktoś sobie zażartuje, ale jednocześnie udzieli odpowiedzi
    Jestem na jednym forum (niezwiązanym z fotografią) 3 lata i mam awersję do napisania czegokolwiek mimo dobrej znajomości tematu i sporego doświadczenia

Coś już napisał

Domyślnie

Prawda... jakieś 1800 PLN
    nieee dokładnie niecały tysiąc złotych...w kazdym normalnym sklepie internetowym...serio! Sprawdz promocje
    A do 350d to mu brakuje jakies -600 zł co nie zmienia faktu ze szumi o wiele bardziej niż 30d i 350d...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów