D2X ma troche nie to logo i nie ten rozmiar matrycy![]()
D2X ma troche nie to logo i nie ten rozmiar matrycy![]()
...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A co ze szkłami? System Canona - to bardzo ładnie brzmi ale tylko na początku...
Jeżeli szkła były kalibrowane pod 5D to na 20tce wyjdze mydło i vice versa....
Chyba że masz częście (ale o to łatwiej w Lotto) i oba korpusy i szkła nie wymagaja kalibracji.... w co w śmiem wątpić.
To musisz zaopatrzyć się w dodatkowe szkła, lub część szkieł mieć skalibrowanych pod jedno body a cześć pod drugie.
Na mój gust chyba lepiej kupić juz tę 1-dynke .
Pozdrawiam
Chyba niekoniecznie- jest tu kilka osób które uzywa zestawu 20D + 5D i jakoś nie widać było narzekań na taki problem. Myśle że jeżeli body jest skalibrowane odpowiednio to nie ma problemów ze zamainami obiektywów - gorzej jak ktoś kalibruje obiektywy pod żle ustawione body ( takie sytuacje zdarzają się niestety nawet sam padłem kiedyś ich ofiarą ) to wtedy napewno będą problemy na innych puszkach. Generalnie zasada kalibracji powinna być taka że najpierw kalibruje sie aparat pod wzorcowy obiektyw a dopiero potem przeprowadza się ewentualne korekty w obiektywach
Jak sie robi taka kalibracje?