Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Alternatywa dla 1DmkII ??

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

D2X ma troche nie to logo i nie ten rozmiar matrycy
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    D2X ma troche nie to logo i nie ten rozmiar matrycy
    A fakt zapomniałem . A fuj.... błe......
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A co ze szkłami? System Canona - to bardzo ładnie brzmi ale tylko na początku...
    Jeżeli szkła były kalibrowane pod 5D to na 20tce wyjdze mydło i vice versa....
    Chyba że masz częście (ale o to łatwiej w Lotto) i oba korpusy i szkła nie wymagaja kalibracji.... w co w śmiem wątpić.
    To musisz zaopatrzyć się w dodatkowe szkła, lub część szkieł mieć skalibrowanych pod jedno body a cześć pod drugie.
    Na mój gust chyba lepiej kupić juz tę 1-dynke .
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ODZIO Zobacz posta
    A co ze szkłami? System Canona - to bardzo ładnie brzmi ale tylko na początku...
    Jeżeli szkła były kalibrowane pod 5D to na 20tce wyjdze mydło i vice versa....
    Chyba że masz częście (ale o to łatwiej w Lotto) i oba korpusy i szkła nie wymagaja kalibracji.... w co w śmiem wątpić.
    To musisz zaopatrzyć się w dodatkowe szkła, lub część szkieł mieć skalibrowanych pod jedno body a cześć pod drugie.
    Na mój gust chyba lepiej kupić juz tę 1-dynke .
    Pozdrawiam
    Chyba niekoniecznie- jest tu kilka osób które uzywa zestawu 20D + 5D i jakoś nie widać było narzekań na taki problem. Myśle że jeżeli body jest skalibrowane odpowiednio to nie ma problemów ze zamainami obiektywów - gorzej jak ktoś kalibruje obiektywy pod żle ustawione body ( takie sytuacje zdarzają się niestety nawet sam padłem kiedyś ich ofiarą ) to wtedy napewno będą problemy na innych puszkach. Generalnie zasada kalibracji powinna być taka że najpierw kalibruje sie aparat pod wzorcowy obiektyw a dopiero potem przeprowadza się ewentualne korekty w obiektywach

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jak sie robi taka kalibracje?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów