Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Wątek: #31 Renomowane i sprawdzone sklepy fotograficzne

Coś już napisał Awatar Donikm
    Miasto
    London

Domyślnie

[QUOTE=Artur79;649590]Londyn - siec Jessops http://www.jessops.com/

Kupilem tam body 40d, cena jak w innych sklepach tego typu w Londynie.
    Jak przystalo na siec, klient jest traktowany na zasadzie kupuj i wy......aj

Zgadzam się z tą opinią całkowicie, kupiłem tam body 5D, następnie przyszła kolej na 24-70 L, zarezerwowałem telefonicznie na odbiór popołudniu, okazało się ze osoba z którą rozmawiałem zapomniała poinformować innych i obiektyw został sprzedany, nie pomogła awantura, kazano mi czekać na następna dostawę, cóż kupiłem u konkurencji. Kilka miesięcy później zdecydowałem się kupić 70-200 2.8 IS, wybrałem się do sklepu, ale po ok 30 min oczekiwania na obsługę na stoisku Canona poddałem się, kupiłem u konkurencji , oszczędzając ok 200 funtów ( http://jacobsdigital.co.uk/ profesjonalna obsługa, żadnych problemów z założeniem obiektywu do body, czy wyborem z pośród kilku, polecam ten sklep, maja niższe ceny niż Jessops, a sklep znajduje się naprzeciw, mowa oczywiście o oddziale na Oxford Street).
    Są również i pozytywne strony kupowania w tego typu sieciach , doza dostępność towaru, liczne promocje, sam kupiłem 580 II z 100funtów rabatu, ale zawsze warto się rozejrzeć w innych sklepach jak wyglądają ceny i obsługa klienta.
    Polecam te stronkę http://camerapricebuster.co.uk/

Pozdrawiam.
    5-ki | L-ki | Dodatki

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Londyn - siec Jessops
    W życiu Jessops. W większości sklepów ludzie nie mają pojęcia o sprzęcie.
    Bardzo polecam Calumet Photo - www.calumetphoto.co.uk.
    Miałem przyjemność kupić 5d mk2 w ich sklepie na Drummpnd Street. Bez problemu mogłem aparat wyjąć z pudełka podpiąć swój obiektyw oraz kilka sztuk z wystawy, pochodzić z nim po sklepie i potestować. Obsługa w większości profesjonalna i bardzo miła. Ceny średnie tzn. tańsze niż jessops lub tottenham court road, natomiast droższe niż niektóre sklepy online co jest zrozumiałę
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

BartekMW1975
    Guest

Domyślnie polecam El-Sat

witam serdecznie...ja polecam El-Sat..sklep z Allegro mieszczący się w Giżycku..właśnie kupiłem u nich Canona EOS 500D..najtaniej jak udało mi się znaleźć w necie..cena.3199...

Miasto
    Warszawa | Skarżysko-Kmienna

Domyślnie

Fotoit z siedzibą w Warszawie, ul. Czerniakowska 73/79.
    Canon 100 2.8 Makro.
    Bardzo miło, dokładnej ceny nie podam, ale taniej niż w innych sklepach.
    Szybkie, 15 minutowe potwierdzenie z banku dot. rat, w Fotojocker czekałam kilka godzin.
    Możliwość swobodnego testowania sprzętu.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    fotopanorama.pl Kraków, Sławkowska 12

Kupowałem u nich:
    canon speedlite 580ex
    canon 50 1.8 II
    tamron 28-75 2.8
    canon 70-200 4 L
    i zapewne kupię dużo więcej (jeśli tylko kasa pozwoli)

Fachowa, bardzo miła obsługa. Zawsze można ponegocjować cenę, poprzebierać w sprzęcie, testować, wymieniać itp

Naprawdę godny polecenia sklep (a trochę sklepów już przerobiłem)
    Też u nich kupowałem trochę "gratów". Jedynym problemem może być utrudniony dojazd i parkowanie samochodu (między godziną 13 a 14 ja mogę). Obsługa bardzo dobra i miła. Pozdrowienia dla Pani Agnieszki

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamifoto Zobacz posta
    A ja polecam

http://www.kdm-foto.com/
    z siedzibą w Lublinie
    Często szukałam w sieci jakiegoś sprzętu ale okazywało się najczęściej, że i tak najtaniej mam pod samym nosem. Obsługa bardzo profesjonalna i mila, panowie jak tylko mogą to idą na rękę, schodzą z ceny. Duży wybór, jak nie ma biorą ode mnie telefon i dają znać jak tylko przychodzi. Generalnie polecam na lewo i prawo Teraz nawet nie szukam gdzie indziej, bo szkoda czasu... wiem, że tam znajdę to co mi potrzeba.
    chyba najdroższy sklep na lubelszczyźnie
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Domyślnie

też polecam, kupowałem plecak i przed wybraniem LowePro wybebeszyliśmy z panem z obsługi kilkanaście innych, z ceną podobnie przy płatności gotówką od razu rabat

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

RaysFoto aka StopFoto
    Stopfoto.pl
    Zakupiłem Nissina Di622, Blendy(150x100, i okrągła 50), statyw oświetleniowy i jakieś duperelki. Wszystko przybyło w środe, zamówione w poniedziałek. Wszystko w należytym porządku, jedyne co mnie rozśmieszyło to finezja pakującego, ale ewidentnie nie mieli gdzie upchać statywu oświetleniowego razem z blendami.. Dostałem 2 kartony sklejone taśmą . Spore toto, pakowane z tonami trocin z niszczarki w środku.
    Pros:
    -Wybór Duży, choć nie powala
    -Dużo sensownych firm w ofercie, typu manfrotto.
    -Stosunkowo szybka wysyłka
    -Dobry kontakt z supportem
    Cons:
    -Ceny nie powalają
    -Mogli by pakować bez tych trocin... i nie w kartonach jakby mi meble a nie blendy dostarczali

Domyślnie

Bea Błysk
    http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=376864Łomianki pod Warszawą
    Na przestrzeni roku 2006 kupowałem tam
    aparaty cyfrowe i karty CF SanDisk Ultra II.
    Wszystko nowe, z możliwością negocjacji cen
    (dostałem taniej niż na Allegro czy giełdzie foto).
    Możliwość obmacania i testowania sprzętu.
    Możliwość zamówienia towaru - zaopatrują się
    2 razy w miesiącu w hurtowniach niemieckich.
    W Warszawie i okolicach Łomianek istnieje możliwość
    umówienia się na gratisową dostawę do domu.

Z innymi sklepami nie handlowało mi się aż tak przyjemnie,
    więc nie wymieniam.

Bea Błysk,polecam, kupiłęm tam już tyle szkła i metalu i nigdy się nie zawiodłem.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-01-2011 o 15:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    A ja po ostatnim starciu z Paniami w tym sklepie rezygnuje z ich usług.

Mimo, iż oprócz lampy, cały sprzęt (nowy) mam zakupiony u nich, więcej nie skorzystam...

Panie na zapytanie kiedy będzie przesyłka odpowiadały:
    "coś tam dzisiaj ma przyjść..." (dodam że był czwartek, a w mailu dostałem wiadomość: aparat będzie najpóźniej w środę...)
    No comment...

Podczas rozmowy tel. chciałem uzyskać info ile aparatów przyjdzie (czy starczy i dla mnie bo byłem n-tą osobą w kolejce) to otrzymałem odp.:
    "Jesteśmy uzależnieni od dostawcy i nie wiemy ile nam wyśle..."
    Nie jestem idiotą (chyba ) i rozumiem taką sytuację ale czy jest problemem, skoro dane aparaty już idą/jadą (czyli generalnie zostały przez dostawcę wysłane), dopytać się ile dostawca wysłał??? Czy może takie rzeczy to już tajemnica. Albo dostawca sam nie wie ile wysłał?

Brak informacji u pań pod te. i GG i zaczęło się olewactwo w stosunku do klienta.
    Ja rozumiem że nie kupowałem za 20k ale zdaję się że w tym sklepie epoka walki o klienta przeminęła z wiatrem.

Może jestem przewrażliwiony i robię się jakiś bardziej wymagający, ale do cholery oni z tego żyją więc powinni szanować klientów.

Uniosłem się....
    Również nie mogę polecić - zakupiłem obiektyw, wszystko okej, następnie lampę, również wszystko okej, do momentu jak się zepsuła.. Sklep wydał mi ekspertyzę zaocznie - nie mam co wysyłać i tak nie uznają - uszkodzenie mechaniczne(lampa stopiła się od środka, w magazynku baterii - jak mogłem to zrobić umyślnie?).. Sklep nie reaguje na pisma dotyczace reklamacji z ustawy, mi było szkoda czasu to dalej ciągnąć i odpuściłem, bo lampa warta 400zł.

Zakupy miłe, ale jak cokolwiek nie tak ze sprzętem, to sklep wykazuje się totalnym olewaniem klienta.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów