Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Wątek: #31 Renomowane i sprawdzone sklepy fotograficzne

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No, dokładnie tak samo w foto-dura nie udało mi się kupić dwa razy monopodu.

I mały kruczek - na słowa "a w foto-raju widziałem... " robią się milsi i jacyś tacy frontem do klienta.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Warto zauważyć, że to są sprzedawcy, nie użytkownicy tego sprzętu. Oni nie muszą się znać na tym, co sprzedają lepiej od kupującego. Oni mają to mieć na stanie, za możliwie niską cenę.
    No tu się z tobą nie mogę zgodzić. Jak to "nie muszą znać się na tym, co sprzedają lepiej od kupującego". A to niby dlaczego ? Według mnie sprzedający powinien znać towar od podszewki. I to szczególnie jeżeli sprzedaje specjalizowany produkty.
    Oczywiście jeżeli przyjdzie ktoś "obcykany" to mu nie wcisną czego nie chce, ale w przypadku "świeżego klienta" wiedza sprzedawcy jest nieoceniona. Ja bym postawił to na równi z uczciwością sprzedawcy. No bo co z tego, że nie zostałeś naciągnięty, jak nieświadomie kupiłeś niewłaściwy produkt.
    Osobiście bardzo cenię sprzedawców co potrafią powiedzieć, ze w jakiejś kwestii technicznej to nie są za bardzo mocni, a nie "nawijają makaron".

A w kwestii tematu, to dwa razy w FOTOIT robiłem podejście do EF 85/1.8 i zostawiałem telefon, ale ani razu nikt nie oddzwonił.

Pa!

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

Ja polecam również FOTOIT www.fotoit.pl kupowałem u nich kilka rzeczy. Począwszy od stajni nikona:
    tamrona 28-75 f2.8
    sigmę 70-200 f2.8
    n50 f1.8
    tokinę 12-24 f4

skończywszy na canonie:
    30d
    grip
    50 f1.8
    10-22
    17-40 f4
    25-105 f4
    70-200 f2.8
    speedlite 580

wszystko zawsze na fakturę VAT, ceny zbliżone do allegro, bardzo miła obsługa. nie raz wpadałem po sprzęt po godzinach. Można umówić się na odbiór na giełdzie. poza tym bez problemów można załatwić leasing sprzętu.

ostatnio brałem dla znajomego 400d z kitem i w FOTOIT był w najlepszej cenie z allegro.

generalnie polecam

wik

odnośnie statywów / monopodów MANFROTTO polecam IMFOTO http://www.imfoto.pl/ i odbiór osobisty w warszawie. Ceny można negocjować. Miły kontakt. Polecam
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Foto-Plus z Krakowa.
    www.sklepfotograficzny.pl
    Kupowałem tam filtry B+W oraz ostatnio obiektyw 50/1.4. Cena 1400 zł. Rewelacyjny kontakt, przesyłka na drugi koniec polski w 24 godz.
    Generalnie mam jak najlepsze doświadczenia z tym sklepem.

Gienios
    Guest

Domyślnie

www.infoto.pl
    kupiłem tam Raynoxa DCR-5000 52mm (299zł) + pierścień redukcyjny 58->52 (13zł), przesyłka Pocztą Polską za pobraniem dotarła do mnie w piątek (zamówienie złożyłem wczesną środą (kilka minut po północy) ).
    Kontakt na gadu-gadu bardzo miły, również po otrzymanu przysyłki. Towar spełnił moje oczekiwania, reklamacji nie było.
    Ten sam konwerter jest dostępny na np. cyfrowe.pl za 449zł, są sklepy które sprzedają go również za 299zł jak i 500zł. więc sądzę, że cenowo zakup był udany.
    Polecam ten młody sklep.

Domyślnie

A ja polecam

http://www.kdm-foto.com/
    z siedzibą w Lublinie
    Często szukałam w sieci jakiegoś sprzętu ale okazywało się najczęściej, że i tak najtaniej mam pod samym nosem. Obsługa bardzo profesjonalna i mila, panowie jak tylko mogą to idą na rękę, schodzą z ceny. Duży wybór, jak nie ma biorą ode mnie telefon i dają znać jak tylko przychodzi. Generalnie polecam na lewo i prawo Teraz nawet nie szukam gdzie indziej, bo szkoda czasu... wiem, że tam znajdę to co mi potrzeba.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    Również z czystym sumieniem mogę polecić:
    Foto-Net, Sopot, ul.Kolberga 1
    URL: http://www.foto-net.pl
    A ja po ostatnim starciu z Paniami w tym sklepie rezygnuje z ich usług.

Mimo, iż oprócz lampy, cały sprzęt (nowy) mam zakupiony u nich, więcej nie skorzystam...

Panie na zapytanie kiedy będzie przesyłka odpowiadały:
    "coś tam dzisiaj ma przyjść..." (dodam że był czwartek, a w mailu dostałem wiadomość: aparat będzie najpóźniej w środę...)
    No comment...

Podczas rozmowy tel. chciałem uzyskać info ile aparatów przyjdzie (czy starczy i dla mnie bo byłem n-tą osobą w kolejce) to otrzymałem odp.:
    "Jesteśmy uzależnieni od dostawcy i nie wiemy ile nam wyśle..."
    Nie jestem idiotą (chyba ) i rozumiem taką sytuację ale czy jest problemem, skoro dane aparaty już idą/jadą (czyli generalnie zostały przez dostawcę wysłane), dopytać się ile dostawca wysłał??? Czy może takie rzeczy to już tajemnica. Albo dostawca sam nie wie ile wysłał?

Brak informacji u pań pod te. i GG i zaczęło się olewactwo w stosunku do klienta.
    Ja rozumiem że nie kupowałem za 20k ale zdaję się że w tym sklepie epoka walki o klienta przeminęła z wiatrem.

Może jestem przewrażliwiony i robię się jakiś bardziej wymagający, ale do cholery oni z tego żyją więc powinni szanować klientów.

Uniosłem się....
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

www.fotoplus.pl
    Polecam sklep - konkretnie ich fizyczną wersję (bo mają też dział stricte wysyłkowy).
    Fachowa obsługa, dużo cierpliwości u sprzedawców Sklep przestronny, można poprzebierać w sprzęcie, posprawdzać to i owo, popstrykać ze statywu, itp, itd. Dobra dostępność i korpusów i obiektywów.
    Kupowałem u nich 50D + grip + Sigma 70-200/2.8.
    Ceny - korpus trochę droższy niż w sklepach typu d-photo.pl czy fotopanorama.pl, ale z kolei obiektywy mają tańsze. Można ponegocjować ceny
    Ogólnie to polecam.

Domyślnie

www.fotoklik.pl

Kupiłem u nich w sklepie w Warszawie 6 dni temu 70-200/4L. Cena na półce była ~2600zł przez maila zapytałem jaka by była cena przy płatności gotówką i napisali mi że 2469 a kupiłem za 2449 bez żadnych targów...
    Nie polecam ich złączek statywowych do 70-200/4 (55zł)bo są plastikowe czego nie zauważyłem przy zakupie - genialnie odwzorowana na złączce faktura metalu taka jak na obiektywie, kolor też nie do odróżnienia :-(

Jeśli chodzi o obsługę to wszystko ok.
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Dopiero zaczyna Awatar Artur79
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

Londyn - siec Jessops http://www.jessops.com/

Kupilem tam body 40d, cena jak w innych sklepach tego typu w Londynie.
    Jak przystalo na siec, klient jest traktowany na zasadzie kupuj i wy......aj
    Jest tam zawsze kilku sprzedawco-doradców, których kompetencje bywaja baaardzo rózne. Stwierdzilem ze kupuje i chcialem otworzyc pudelko zeby sprawdzic czy znajduje sie to co byc powinno, sprzedawca prawie wyrwal mi pudelko, polozyl na nim lape i nie pozwolil otworzyc dopuki nie pobral kasy Oczywiscie jak to w podobnych sklepach bywa zawsze proboja wcisnac dodatkowo jakis swoj gadzet, karte pamieci, chusteczki do soczewki itp.
    Z plusow mozna zaliczyc to, ze czasem na internecie mozna znalezc do nich sezonowe kupony rabatowe, tak ze przy wiekszych zakupach mozna troche zaoszczedzic, jest mozliwosc zabukowania towaru na stronie i odbiór w sklepie, no i maja otwarte w niedziele

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów