Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: #31 Renomowane i sprawdzone sklepy fotograficzne

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Ja też kupowałem w FOTOIT jednak do czasu
    ostatnim razem zadzwoniłem do nich rano koło 10 żeby spytać, czy mają 20D, koleś powiedział, że mają, więc powiedziałem, że ok i poszukam jeszcze w innych sklepach a jak się zdecyduję to zadzwonię jeszcze raz, żeby potwierdzić.
    Koło 12 zadzwoniłem jeszcze raz żeby spytać czy nadal 20D jest u nich na stanie, koleś powiedział, że jest wiec poprosiłem, żeby mi odłożył, a ja po niego przyjadę.
    Przyjeżdżam do nich wieczorem i okazuje się, że przed godziną sprzedali tę 20
    Jako, że nie mieszkam w Warszawie to trochę mi ciśnienie podskoczyło
    Zaproponowali mi za to 350D po niby niższej cenie, wiec skorzystałem z okazji, żeby trochę się nim pobawić i w pewnym momencie zadzwonił jakiś klient z pytaniem o te takie kartki z rabatem od Canona. Tak się zaczęli z niego nabijać, że to aż przykre było
    Do tej pory miałem o nich dobre zdanie, ale teraz ich podejście do klientów pozostawia wiele do życzenia.
    Na szczęście udało mi się wtedy kupić 20D w innym miejscu w wawie i nawet po niższej cenie
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

MisMar
    Guest

Thumbs up FotoBasia

FotoBasia/ Firma z siedzibą w Tychach, sklep w zabrzu.
    Zakup Canon EOS 400D Kit 18-55 za cenę 2669,- bezpeśrednio poprzez stronę internetową.
    Sprzęt zamówiony jednego dnia, drugiego dostawa (kurier).
    Bezproblemowo szybko i sprawnie . Polecam !

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Priest Zobacz posta
    Jako, że nie mieszkam w Warszawie to trochę mi ciśnienie podskoczyło
    Toś sie napodróżował z tego Żyrardowa
    Jak będziesz się wybierał w taką podróż jeszcze raz, daj znać, podrzucę Cię.

Do tej pory miałem o nich dobre zdanie, ale teraz ich podejście do klientów pozostawia wiele do życzenia.
    Panowie w fotoit to młodziaki, których czasem przerasta to, co robią (z ich popisowych numerów skierowanych do mnie: "35L to lipa, nie warta tych pieniędzy, które trzeba za nie dać. Nawet ostre nie jest".. Oczywiście tylko na zamówienie i cena.. Co by wiele nie pisać, kupiłem za dokładnie 50% tego, co krzyknęli.
    Mimo wszystko to sklep, gdzie nikt nie robi problemów, jak wybebeszysz im 3 kartony z rzędu w poszukiwaniu Twojego graaala. Do tego przy droższych zakupach nie robią problemów z podzieleniem faktury na kilka <3500 brutto
    Warto zauważyć, że to są sprzedawcy, nie użytkownicy tego sprzętu. Oni nie muszą się znać na tym, co sprzedają lepiej od kupującego. Oni mają to mieć na stanie, za możliwie niską cenę.

Aha, jeszcze jedna zaleta tego sklepu: wszelkie nowości mają naprawdę baaaaardzo szybko. Tylko już nie tak baaaardzo tanio.
    Jarek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak się zaczęli z niego nabijać, że to aż przykre było
    hmm, to moze ze mnie bo akurat wlasnie chyba 19 dzwonilem i sie pytalem o ten zwrot z canona..

Co mówili

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja odnośnie sklepu www.eltkom.pl (na allegro jako Pablo211). I na sklepie i na allegro mieli Sigme, dzwonie żeby zapytać jak z dostępnością. Pani zadzwoniła na hurtownie (bo oni prawie nic nie mają na stanie), powiedziała, że będzie do dwóch dni. Zamówiłem, czekam dwa dni, dzwonie a Pani mówi, że jak przy mnie rozmawiała to był a jak ja się rozłączyłem to już nie było. A więc trwało to tydzień. 2 dni temu chciałem kupić lampe, na allegro jest, a po telefonie do w.w. firmy oczywiście brak i nie wiadomo kiedy będą :]

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

To ja dorzuce Agito.pl z Warszawy.
    Kupiłem u nich 430EX w jak mi się wydaje niezłej cenie 879pln. Lampe brałem na raty i tego się najbardziej obawiałem...jednak wszystko ok
    Kontakt ze sklepem rewelacyjny, panowie pod telefonem mili i cierpliwi. Nie stwarzali żadnych problemów z przedłużającą się procedurą ratalną.

Podejrzewam, że to nie ostatnie zakupy w tym miejscu.
    Polecam
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Domyślnie

fotobasia.pl
    Start byl dobry, pozniej sie dopiero klopoty zaczely, ponad tydzien czekania zanim wogole wysla sprzet ktory mieli na stanie mimo ze przelew zostal dokonany nastepnego dnia z rana, gdzies w miedzyczasie aparat stanial. po tygodniu dostalem odp na maila ze powinen byc wyslany jutro, niestety stalo sie to dopiero 2 dni pozniej (w czwartek wieczorem) przez co sprzet przelezal sobie jeszcze weekend w magazynie tuz pod moim nosem. Jedynyplus tego taki ze zdarzylem sie zalapac na promocje karty 1gigowej za 1pln.
    Cena dobra, obsluga tez i sprzet w porzadku, tylko czas dostarczenia raczej mizerny, zalapali sie na dzien czy dwa przed terminem jaki maja na jego przesylke.
    pudelko z dziura

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Techmarket z Wrocka. Kupiłem od nich w ciemno (przez www) 70-200L. Bez problemów dotarł z Wrocka do Gdańska. Egzemplarz bajka.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dan06 Zobacz posta
    Polecam bardzo www.foto-net.pl
    Również z czystym sumieniem mogę polecić:
    Foto-Net, Sopot, ul.Kolberga 1
    URL: http://www.foto-net.pl
    Sklep internetowy oraz "klasyczny". Kupiłem u nich torby na sprzęt foto (ostatnio Naneu Pro C300, za cenę 161,- zł.). Cierpliwi, spokojni i chętni do pomocy. Można powybierać, przymierzyć, oglądnąć, itp. Generalnie - pozytywnie.
    Mają u siebie także trójmiejski oddział Sigmy Pro-Centrum z możliwością wypożyczania optyki. Co prawda w porównaniu z np. krakowskim Pro-Centrum, to jest malutkie - ale jest.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Domyślnie

To ja polecę: www.foto-raj.pl zakupiłem tam w styczniu 2007 - body 400D; Sigmy 28-70 DG oraz 70-300 APO DG oraz zestaw pierścieni Kenko, które sprowadzili mi na moją prośbę , a wszytko przywieźli do domu o godzinie, którą podałem. No i należy pamietać że są oddziałem Sigma Pro - Center.
    Nie polecam natomiast sklepu w Poznaniu "Foto Dura" jeśli ktoś planuje jakiś większy zakup, gdyż jak dla mnie podchodzą mało profesjonalnie do klienta gdyż na moją prośbę w styczniu o sprowadzenie body 400D usłyszałem, że trzeba czekać jakieś 2 tygodnie, ale my do Pana zadzownimy i tak sobie czekam do dziś od stycznia może na gwiazdkę zadzownią, że mają w końcu dla mnie to body. Jedyny plus tego sklepu to ten , że jeśli mają coś na stanie to można zapytać się o jakiś rabacik przy kupnie, który pewnie udzielą, kupiłem u nich dodatkową torbę na wyjazdy, nie miałem czasu szukać i czekać przed majówką ,a oni mieli bardzo fajną.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów