Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: #31 Renomowane i sprawdzone sklepy fotograficzne

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    fotopanorama.pl Kraków, Sławkowska 12
    Fotopanorama.pl
    tel. 12/422-08-11, e-mail: sklep@fotopanorama.pl
    Z czystym sumieniem mogę również polecić.
    Kupiłem u nich (grudzień '2006) Tamrona 17-35 f/2.8-4. Cena: 1.199,- zł.
    Spokojnie, kulturalnie. "Przepstrykałem" go bez żadnego problemu. Jak pooglądałem w domu zdjęcia i zadzwoniłem, że się decyduję - obiektyw czekał na mnie gotowy i zapakowany (mogłem jeszcze raz sprawdzić).
    Jak najbardziej na plus.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Dan06
    Guest

Domyślnie Polecam bardzo www.foto-net.pl/sklep/

zakupiłem w tym sklepie poniżej wymieniony sprzęt w bardzo dobrych cenach (możliwość negocjacji),
    Canon 30D, Sigma 100-300/4, Sigma 10-20/4, Sigma telekonwerter 2x, Tamron 28-75/2,8, SanDisk CF Extreme III 1G x2, DigiMate III, Monopod Manfrotto 679B, tripod SLIK PRO500 DX, Lowepro Orion AW. i inne drobne akcesoria foto.
    Bardzo miła cierpliwa i fachowa obsługa,
    duży asortyment na miejscu w sklepie,
    możliwość zamawiania na WWW, przez telefon i bezpośrednio w sklepie.
    Sklep mieści się w Sopocie, adres na stronie WWW.

Pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dan06 Zobacz posta
    Polecam bardzo www.foto-net.pl
    Również z czystym sumieniem mogę polecić:
    Foto-Net, Sopot, ul.Kolberga 1
    URL: http://www.foto-net.pl
    Sklep internetowy oraz "klasyczny". Kupiłem u nich torby na sprzęt foto (ostatnio Naneu Pro C300, za cenę 161,- zł.). Cierpliwi, spokojni i chętni do pomocy. Można powybierać, przymierzyć, oglądnąć, itp. Generalnie - pozytywnie.
    Mają u siebie także trójmiejski oddział Sigmy Pro-Centrum z możliwością wypożyczania optyki. Co prawda w porównaniu z np. krakowskim Pro-Centrum, to jest malutkie - ale jest.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    Również z czystym sumieniem mogę polecić:
    Foto-Net, Sopot, ul.Kolberga 1
    URL: http://www.foto-net.pl
    A ja po ostatnim starciu z Paniami w tym sklepie rezygnuje z ich usług.

Mimo, iż oprócz lampy, cały sprzęt (nowy) mam zakupiony u nich, więcej nie skorzystam...

Panie na zapytanie kiedy będzie przesyłka odpowiadały:
    "coś tam dzisiaj ma przyjść..." (dodam że był czwartek, a w mailu dostałem wiadomość: aparat będzie najpóźniej w środę...)
    No comment...

Podczas rozmowy tel. chciałem uzyskać info ile aparatów przyjdzie (czy starczy i dla mnie bo byłem n-tą osobą w kolejce) to otrzymałem odp.:
    "Jesteśmy uzależnieni od dostawcy i nie wiemy ile nam wyśle..."
    Nie jestem idiotą (chyba ) i rozumiem taką sytuację ale czy jest problemem, skoro dane aparaty już idą/jadą (czyli generalnie zostały przez dostawcę wysłane), dopytać się ile dostawca wysłał??? Czy może takie rzeczy to już tajemnica. Albo dostawca sam nie wie ile wysłał?

Brak informacji u pań pod te. i GG i zaczęło się olewactwo w stosunku do klienta.
    Ja rozumiem że nie kupowałem za 20k ale zdaję się że w tym sklepie epoka walki o klienta przeminęła z wiatrem.

Może jestem przewrażliwiony i robię się jakiś bardziej wymagający, ale do cholery oni z tego żyją więc powinni szanować klientów.

Uniosłem się....
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

www.fotoplus.pl
    Polecam sklep - konkretnie ich fizyczną wersję (bo mają też dział stricte wysyłkowy).
    Fachowa obsługa, dużo cierpliwości u sprzedawców Sklep przestronny, można poprzebierać w sprzęcie, posprawdzać to i owo, popstrykać ze statywu, itp, itd. Dobra dostępność i korpusów i obiektywów.
    Kupowałem u nich 50D + grip + Sigma 70-200/2.8.
    Ceny - korpus trochę droższy niż w sklepach typu d-photo.pl czy fotopanorama.pl, ale z kolei obiektywy mają tańsze. Można ponegocjować ceny
    Ogólnie to polecam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    A ja po ostatnim starciu z Paniami w tym sklepie rezygnuje z ich usług.

Mimo, iż oprócz lampy, cały sprzęt (nowy) mam zakupiony u nich, więcej nie skorzystam...

Panie na zapytanie kiedy będzie przesyłka odpowiadały:
    "coś tam dzisiaj ma przyjść..." (dodam że był czwartek, a w mailu dostałem wiadomość: aparat będzie najpóźniej w środę...)
    No comment...

Podczas rozmowy tel. chciałem uzyskać info ile aparatów przyjdzie (czy starczy i dla mnie bo byłem n-tą osobą w kolejce) to otrzymałem odp.:
    "Jesteśmy uzależnieni od dostawcy i nie wiemy ile nam wyśle..."
    Nie jestem idiotą (chyba ) i rozumiem taką sytuację ale czy jest problemem, skoro dane aparaty już idą/jadą (czyli generalnie zostały przez dostawcę wysłane), dopytać się ile dostawca wysłał??? Czy może takie rzeczy to już tajemnica. Albo dostawca sam nie wie ile wysłał?

Brak informacji u pań pod te. i GG i zaczęło się olewactwo w stosunku do klienta.
    Ja rozumiem że nie kupowałem za 20k ale zdaję się że w tym sklepie epoka walki o klienta przeminęła z wiatrem.

Może jestem przewrażliwiony i robię się jakiś bardziej wymagający, ale do cholery oni z tego żyją więc powinni szanować klientów.

Uniosłem się....
    Również nie mogę polecić - zakupiłem obiektyw, wszystko okej, następnie lampę, również wszystko okej, do momentu jak się zepsuła.. Sklep wydał mi ekspertyzę zaocznie - nie mam co wysyłać i tak nie uznają - uszkodzenie mechaniczne(lampa stopiła się od środka, w magazynku baterii - jak mogłem to zrobić umyślnie?).. Sklep nie reaguje na pisma dotyczace reklamacji z ustawy, mi było szkoda czasu to dalej ciągnąć i odpuściłem, bo lampa warta 400zł.

Zakupy miłe, ale jak cokolwiek nie tak ze sprzętem, to sklep wykazuje się totalnym olewaniem klienta.

BartekMW1975
    Guest

Domyślnie polecam El-Sat

witam serdecznie...ja polecam El-Sat..sklep z Allegro mieszczący się w Giżycku..właśnie kupiłem u nich Canona EOS 500D..najtaniej jak udało mi się znaleźć w necie..cena.3199...

Uprawnienia umieszczania postów