-
Pełne uzależnienie
OK, rzuciłem hasło więc sam coś dodam.
Kupowałem w USA w sklepie Adorama
Kupiłem tam poprzez kuzyna żony Canon EF 400/5.6 L w kwietniu 2005 i odbyło się to bez najmniejszych problemów. Zapłaciłem 1180 USD z osobistym odbiorem, czyli po naliczeniu stanowego podatku od sprzedaży (8,25% w NY) - sklep jest głównie internetowy, ale można odebrać osobiście co jest dużym plusem. Z tego co wiem Adorama ogranicza ilość kart kredytowych, którymi można tam płacić do tych, które można w łatwy sposób sprawdzić w USA (np. American Express). Należy pamiętać, że właścicielamni są religijni żydzi i obchodzą święto Paschy, kiedy sklep jest przez tydzień zamknięty. Do tego nie pracują w soboty (Szabas) ale za to w niedzielę mają otwarte.
Miałem z nimi swoją małą historyjkę
. Sprzęt był kupowany na 15 minut przed zamknięciem właśnie przed świętem Paschy i po zapłaceniu skierowali do magazynu. Gościu w magazynie tak chciał już iść do domu, że wydał.. całą paczkę obiektwów - sztuk cztery
Po rozpakowaniu w domu kuzyn wpadł w panikę, że go 4 razy skasują, odał sprzęt zaraz po zakończonej przerwie świątecznej. Dostał za to CF 256 Mb :-|
Polecam.
Uprawnienia umieszczania postów