Muflon jakieś historie z młodości opowiadał o tym moście![]()
Nie słyszałem a szkoda, Muflon może podasz jakiś link.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Linków nie ma... i dobrze :-P Ale most jest fajny, zwłaszcza jak się wesołą ekipą (i z odpowiednim wyposażeniem) zejdzie metalowym włazem na filar
A "mój most" to jest raczej ten![]()
Mac, a HDR to nie zdjęcie? To tylko wspomożenie matrycy, która nie daje sobie rady.
Druga sprawa organizator nie zastrzegł że zdjęci maja być zmniejszonymi i przekonwertowanymi RAWami, zmniejszenie nasycenia kolorów w PS przez przemiesznie z BW nie jest techniką nadzwyczaj fotoszopową.
Chyba przesadzasz.
Ale jesli masz chęć to wyzywam Cię na analogowy autoportret zrobiony na papierze i zeskanowany z odbitki wraz z ramkami. Przyjmujesz?
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
Piszczal masz rację, że amper nie zastrzegł możliwości HDR etc. nie mniej powinno być to logiczne. Dla mnie HDR to tworzenie czegoś co tak naprawdę jest artefaktem. Można stworzyć battle'a na zdjęcia HDRowane i wówczas będzie o.k.
Twojego wyzwania nie przyjmuję ze względów technicznych, nie mam analoga, niestety. Nie mniej pomyślę nad innym battle'm w wykonaniu cyfrowym ale będzie możliwe tylko adjust w PSie, zmniejszenie formatu i podostrzenie. Pomyślę i dam Ci znać na forum jaki temat proponuję.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Nie zgadzam się z kolegą Mac-iem - 4 po prostu była dobra, miała fajny klimacik, mnogość pojawiających się elemetów kompozycyjnie również była dobrze opanowana. HDR-em od początku śmierdziała na kilometr, więc jakby pretensje są nieco poniewczasie. Użycie techniki HDR do zdjęć nocnych wydaje mi się ze wszech miar słuszne, bo zwykle jest to temat o zbyt dużej rozpiętości tonalnej - osobiście wykonywałem swoje zdjęcie przed wschodem słońca by rozkład świateł był nieco bardziej równomierny, co również spotkało się tutaj z zarzutem że zdjęcie nie jest nocne (3-ka).
7-ka zaś również nie jest idealna - jest lekko nieostra, kolorystyka zdjęcia mnie osobiście bardzo nie odpowiada (szczególnie pierwszy plan), kompozycyjnie dół nieco ciąży. Osobiście zdecydowanie wolę urokliwą 4-kę, w dodatku zrealizowaną z wielką starannością. A HDR to technika, której można użyć nawet i w ciemni (naświetlając z maskami).
Wszelkie zaś "niejasności" możemy sobie wyjaśnić w rewanżu, którego propozycja padła już dawno...
Dzięki za Battle.
7 należała do mnie.
Dziękuję za za udaną zabawę. Moje zdjęcie miało nr 1.