Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 50 1.4 - odglosy USM

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie 50 1.4 - odglosy USM

Wlasnie kupilem 50 1.4. Hurra!
    Ale mam pytanie co do glosnosci pracy napedu USM w tym obiektywie. Zauwazylem ze obiektyw jest dosc glosny gdy ostrzy. Takie wrazenie odnioslem porownujac go z pozostalymi obiektywami USM jakie posiadam 28-105 3.4-4.5 i 100-300 4.5-5.6 Obydwa obiektywy sa duzo cichsze. Czy wasze egzemplaze 50 tez sa tak glosne?
    Drugie pytanie mam odnosnie takiego "pukniecia" przy ostrzeniu. Jak chce ustawic ostrosc przez AF na przedmiot ktory znajduje sie za blisko, blizej niz 45cm, na sam koniec ostrzenia slychac pukniecie. Czy u was tez?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    Wlasnie kupilem 50 1.4. Hurra!
    Ale mam pytanie co do glosnosci pracy napedu USM w tym obiektywie. Zauwazylem ze obiektyw jest dosc glosny gdy ostrzy. Takie wrazenie odnioslem porownujac go z pozostalymi obiektywami USM jakie posiadam 28-105 3.4-4.5 i 100-300 4.5-5.6 Obydwa obiektywy sa duzo cichsze. Czy wasze egzemplaze 50 tez sa tak glosne?
    Drugie pytanie mam odnosnie takiego "pukniecia" przy ostrzeniu. Jak chce ustawic ostrosc przez AF na przedmiot ktory znajduje sie za blisko, blizej niz 45cm, na sam koniec ostrzenia slychac pukniecie. Czy u was tez?
    Mogę coś powiedzieć bo mam właśnie 5-ty egzemplarz tego obiektywu, hehe. Jeśli chodzi o głośność ostrzenia to wszystkie 5 wydawały cichutkie szmery, tylko trochę głośniejsze od pełnego USM np. w 85/1.8 , natomiast dłuższy przejazd tubusa rzeczywiście jest słyszalny. Jeśli chodzi o "puknięcie" przy 45cm to wszystkie tak mają, niektóre miały też wyraźny luzik na pierścieniu ostrości.

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

No to super. MMM wielkie dzieki za odpowiedz.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

MMM, wszystkie z tych 50 brałeś w abfoto? Kupiłem u nich ostatnio 50 i ma luzik na pierścieniu.
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    MMM, wszystkie z tych 50 brałeś w abfoto? Kupiłem u nich ostatnio 50 i ma luzik na pierścieniu.
    Ostatnio tzn. kiedy?

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Moja luzu na pierscieniu nie ma, a kupilem wlasnie w abfoto.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ostatnio tzn. kiedy?
    W środę :-|
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Uprawnienia umieszczania postów