Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 94

Wątek: Otwieracz MP3 - który??

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

być może...ale jadąc autobusem z "pchełkami" słuchałem na full (25) i średnio było cokolwiek słychać...z cp-630 to jest poziom 8 i słyszę wszystko super...

Ciekawym można nazwać wrażenie po ściągnięciu in-ear'ów ponieważ słychać niesamowity hałas otoczenia...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Uzywam ipoda shuffle 1GB, jak na moje potrzeby i wymagania swietny. Lekki, maly, wbudowany akumulator, dziala jak pendrive (nie potrzeba kabelka), radia ani wyswietlacza nie potrzebuje. Jedyny minus to iTunes (IMHO), ale w zwiazku z tym ze uzywam linux-a (korzystam z malego skryptu w pythonie do przebudowy bazy plikow na ipodzie) problem mnie nie dotyczy. Suma sumarum moge polecic, chociaz rozumiem ze duzo ludzi szuka odtwarzacza z maksymalna iloscia funkcji na kwote x ktora sa sklonni wydac.
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    ale jadąc autobusem z "pchełkami" słuchałem na full (25) i średnio było cokolwiek słychać...z cp-630 to jest poziom 8 i słyszę wszystko super...
    To ja tylko zwroce uwage - czy ja gdziekolwiek pisalem ze musza to bys douszne sluchawki?
    Ja tylko sugeruje ze zeby sprobowac uslyszec roznice pomiedzy stopniami kompresji mp3 w przeszkadzajacym ci halasie zewnetrznym mozesz sprobowac dobrac sobie sluchawki odpowiednio odcinajace ten halas. Nigdzie nie ma mowy czy to maja byc dowcipy czy nauszniki. Ja akurat mam dowcipne ale nie slucham codziennie, tylko wtedy kiedy mam kaprys, wiec sie o sluch nie obawiam.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To ja tylko zwroce uwage - czy ja gdziekolwiek pisalem ze musza to bys douszne sluchawki?
    Ja tylko sugeruje ze zeby sprobowac uslyszec roznice pomiedzy stopniami kompresji mp3 w przeszkadzajacym ci halasie zewnetrznym mozesz sprobowac dobrac sobie sluchawki odpowiednio odcinajace ten halas. Nigdzie nie ma mowy czy to maja byc dowcipy czy nauszniki. Ja akurat mam dowcipne ale nie slucham codziennie, tylko wtedy kiedy mam kaprys, wiec sie o sluch nie obawiam.
    nie rozumiem do czego pijesz...ja też nigdzie nie pisałem o rodzaju słuchawek umożliwiajacyhc usłyszenia różnicy...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie Lekko się wtrącę...

Lekko się wtrącę...
    Dziwna dysputa się zaczyna robić. Nie jestem jakimś tam audiofilem, ale lubię gdy moja ulubiona muzyka w odpowiedniej jakości trafia w moje uszy. Zęby też już trochę starłem na sprzecie, tak estradowym jak i domowym. Miałem również (nie)przyjemność - niepotrzebne skreślić - sluchać wywodów ludzi, którzy twierdzą iż mają sluch absolutny.
    Ja szarak, chcę żeby mnie było miło w trakcie słuchania. Tym się kieruję podczas kupowania sprzętu audio i tą metode polecam wszystkim. Jeżeli pewien poziom Ci wystarcza nie przepłacaj, jeżeli słyszysz różnice w słuchaniu dwóch wzmacniaczy za 20 kzł, to współczuję Twoim bliskim, bo jesteś wybredny, a ten sprzęt naprawdę sporo kosztuje. ;-)
    Najpierw słuchaj potem kupuj.

Poczytajcie jakie problemy miewają audiofile: http://audiovoodoo.alatar.pl/
    Uprzedzam, nie należy jeść w trakcie czytania, grozi popluciem monitora. ]:-)
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    nie rozumiem do czego pijesz...ja też nigdzie nie pisałem o rodzaju słuchawek umożliwiajacyhc usłyszenia różnicy...
    Pije bardziej do Dominique niz do ciebie. Teraz jasniej? 8)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Pije bardziej do Dominique niz do ciebie.
    Tez bym sie napil
    Nie ma co flejmowac. Sluchawki izolujace od otoczenia to sa dla mnie IN EARy. Inne raczej kiepsko wypadaja pod tym wzgledem. Stad moje przypuszczenie, ze mowiles o wtykajkach.

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Tez bym sie napil
    Nie ma co flejmowac. Sluchawki izolujace od otoczenia to sa dla mnie IN EARy. Inne raczej kiepsko wypadaja pod tym wzgledem. Stad moje przypuszczenie, ze mowiles o wtykajkach.
    Tu sie nie zgodze. Nauszne izoluja zdecydowanie lepiej. Ale kazdy slucha tak jak lubi :-).
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu Zobacz posta
    Tu sie nie zgodze. Nauszne izoluja zdecydowanie lepiej. Ale kazdy slucha tak jak lubi :-).
    Jak lubisz wygladac na ulicy jak hiphopowy didzej to Twoje sprawa Inni wola sluchac dyskretniej

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Jak lubisz wygladac na ulicy jak hiphopowy didzej to Twoje sprawa Inni wola sluchac dyskretniej
    Pod wzgledem skutecznosci izolacji tez potwierdze ze nauszne izoluja lepiej.
    Pod wzgledem wygody/wygladu czy wagi to in ear.

W domu jak gram to nauszne izoluja mnie od odglosow prania/zmywania.
    Na ulicy - juz wyroslem z wygladania jak ufo .

Dylemat prawie jak zoom czy stalka - jakosc czy wygoda.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów