Witam.
Większość słuchawek dobrej jakości jest jako otwarta. Tak jest lepiej dla
produkcji dźwięku i dla słuchu. A już całkowitym nieporozumieniem jest
stosowanie słuchawek: zamkniętych - izolujących, w ruchu miejskim. To jest
wręcz niebezpieczne.
Pozdrawiam
Marek Odrzywolski
Lublin
Polecam Ci Creative MuVo TX FM 512 (z radiem)
używam go od ponad roku i jestem bardzo zadowolony, warto zaznaczyć cudowny sposób w jaki następuje naprawa tego sprzetu -> praktycznie za kazdym razem wymiana na nowy i to działający!!!!..
w jakimś teście w KŚ zajął 2 miejsce, szczegolnie za rewelacyjna jakosc dzwieku jak na ten pulap cenowy.
Warto szarpnac sie jeszcze na sluchawki (te w zestawie sa przecietne - ale nie rozum ze tandetne i kiepskie) - polecam Senneheiser mx 550 (okolo 90 zl) i bedzie jak ta lala..
pozdrawiam
||||| blue7 |||||
Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
..feel the love - don't give it a name..
mam pytanie w temacie ale nieco z drugiej strony. Chcę kupić pod choinkę moim bliskim odtwarzacz MP3. Muszę ich kupić kilka, jesli się zdecyduję. Czy tanie rozwiązania są według was zupełnie nic nie warte? I dlaczego? Proszę o konkrety, bez wzniosłych wywodów.
P.S> jak można jadąc tramwajem czy idąc ruchliwą ulicą słuchać MP3 i narzekać na jakość dzwięku? Nie chodzi mi tu o przerywanie, trzeszczenia czy szumy, ale pomijając tego typu usterki, jak można mówić o różnicach pomiędzy sprzętem za 200 i za 700 złotychToż to nie jest sprzęt dla melomana.
Dzień dobry
Dyskusja całkiem przyjemna ;-) ale tak się składa, że otwieracz mp3 chyba zostanie przełożony na inną okazjęTrochę sam to zawaliłem, bo nie zdążę już tego zdobyć na czas poprzez allegro. A poza tym to jeszcze się nie zdecydowałem na model :grin: Ale informacje z tego wątku na pewno mi pomogą w niedalekiej przyszłości wybrać.
Dodatkowo, jestem zainteresowany również opiniami o które prosi Kubaman.
Wiesz co...to jest tak trochę dziwnie...pół roku temu kupiłem jakiegoś Watsona czy coś takiego...super bajerki...mikrofon, radio...słowem wszystko co potrzebne. Ale....dźwignia od zmiany utworów taka dziwna w dotyku...mało pewna, słuchawki kiepskie...trza było wymienić na inneDo tego jakość dźwięku...była taka sobie...equalizer ustawiony na podbicie sopranów nie radził sobie najlepiej. Radio łapało stacje ale...na polu
w mieście kiepsko. Ale mimo wszystko myślałem, że ogólnie jest git. 512MB ale usb 1.1 - też w sumie się tylko czepiam
Dziś bawiłem się Creative 1GB Zen Nano Plus....wykonanie...śliczne...obsługa-kółeczko jest do wyczucia ale po chwili działa się nim bardzo pewnie...słuchawki całkiem całkiem..
Jakość dźwięku.....szok...w porównaniu do tamtego Watsona....sopran to sopran..średnie to średnie...equalizer działa wyśmienicie...robi to co ma![]()
Watson na baterii AAA działa średnio 4 godz... odtwarzając MP3 ten ...działa 10 godz. i bateria non-stop pełnaRadio super...w środku miasta, w serwerowni
czyściutki dźwięk.
Creative podłączony do w miarę dobrego zestawu Audio...wymiata...basy ślicznie przenoszone....widać, że odtwarzacz nie ucina zakresu audio.
Reasumując....niby nie ma róźnicy na początku....ale jednak potem okazuje się, że jest i to całkiem spora. Oczywiście pozostaje kwestia czy tak naprawdę usłyszysz tę jakość na pchełkach w uchu w hałasie miasta....jeśli tak....to proponuje wybrać jednak coś bardziej sprawdzonegoCena zwróci się w przyjemności.
Ostatnio edytowane przez tomaj_2 ; 21-12-2006 o 15:30
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Witam.
Chyba już po herbacie, bo jutro wigilia, ale napiszę. Czy za 200 czy za 700
zależy od tego co dana osoba z odtwarzaczem będzie robić. Jeżeli słuchać
będzie sporadycznie to nie warto windować ceny. Jeżeli często (ja zawsze
słucham gdy jestem po za domem i pracą) to warto dać prawie każde
pieniądze. Oczywiście pieniądze które idą w parze z jakością.
Co do jakości w odsłuchu w ruchu miejskim to dam przykład. Mam MuVo TX
1G, po roku padły mi oryginalne słuchawki, zmęczenie przewodu. Więc
zakupiłem jedne z tańszych, sennheisery MX 350 i ku mojemu zdziwieniu
zauważyłem sporą różnice w prezentacji dźwięku. Mimo ruchu ulicznego i
mimo, że odtwarzacz i słuchawki to w sumie takie popierduły.
Wystąpiła poprawa w przenoszeniu niskich i lepsze odtwarzanie szczegółów,
na tyle, że jak było cicho na zewnątrz to początkowo miałem mylne
mniemanie skąd dochodzą niektóre dźwięki, czy z ulicy czy ze słuchawek.
Czyli polecam dobrej jakość MP3 i słuchawki, koniecznie Sennheisery.
Ostatnio edytowane przez aquamark ; 23-12-2006 o 15:53
Pozdrawiam
Marek Odrzywolski
Lublin
Temat powraca, bo... zbliżają się tym razem urodziny mojej panny
Ale dodatkowo sam się rozglądam za sztuką dla mnie.
Widzę, że jest jakaś aktualna oferta i nawet strona www.iriver.pl
Generalnie dla siebie najchętniej bym kupił T10(FM) 2GB - cena 448 PLN
Szkoda, że wersja 1GB nie ma dostępnej obudowy czarnej - ale cena tutaj nie jest o wiele niższa więc sensownie było by wziąć 2GB od razu.
Z iRiver'a pozostają jeszcze modele T50 i T60 - ale jakoś nie wiem. T10 zdecydowanie mi się bardziej podobają.
Może ktoś coś dodać aktualnego??
Wiadomo, że są jakieś 'standardówki' na allegro na które widać ludzie mają parcie i kosztują 80-90zł.
Jest jeszcze CREATIVE, ale w jego ofercie się nie zagłębiłem.
Być może iRiver to faktycznie jest przesada i któryś Creative by wystarczył.
Przynajmniej dla mojej panny - bo wiadomo - one się nie znają itd.
Czytałem też, że ten T10 (FM) 2GB ma trochę niewyraźny wyświetlacz.
Tak czy siak mam zamiar przejść się do mp3store i obmacać te modele.
Mam nadzieję, że w zestawie T10 są porządne słuchawki.
Przemawiają za nim 53h słuchania na jednej AA, solidna budowa, radio FM, 2 GB, 24msc gwarancji. Coś go dyskwalifikuje? Cena? Teraz coś czytam, że nie może służyć jako pamięć przenośna (to od firmware zależy??) -
Generalnie nie interesują mnie mp3 typu iPod (kształem). Nawet te z iRiver'a. A może nie mam racji??
Ostatnio edytowane przez Zielony ; 17-05-2007 o 12:28
Dziwne, ale mnie pod linkien "T10 2GB" wyskakuje maszynka do rozdrabniania warzyw - czyżby miala wmontowaną mp3 ?
O widzę, że już poprawiłeś :-)
Ostatnio edytowane przez Robson01 ; 24-05-2007 o 18:39
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Carrefour reklamuje na bilbordach Creativa 1GB za 139z, wydaje mi się to całkiem sensowną ceną.
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM