Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: Otwieracz MP3 - który??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azael Zobacz posta
    Poczytajcie jakie problemy miewają audiofile: http://audiovoodoo.alatar.pl/
    Uprzedzam, nie należy jeść w trakcie czytania, grozi popluciem monitora. ]:-)
    O kurcze, monitor oplułem już na początku, gdy poczytałem o wygrzewaniu kabli Chyba zamontuję wycieraczki samochodowe na monitorze zanim zaczne czytac dalej ))
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Witam.

Większość słuchawek dobrej jakości jest jako otwarta. Tak jest lepiej dla
    produkcji dźwięku i dla słuchu. A już całkowitym nieporozumieniem jest
    stosowanie słuchawek: zamkniętych - izolujących, w ruchu miejskim. To jest
    wręcz niebezpieczne.
    Pozdrawiam

Marek Odrzywolski
    Lublin

Dopiero zaczyna Awatar blue7
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Witam,
    czy macie coś do powiedzenia w tym temacie.
    Polecam Ci Creative MuVo TX FM 512 (z radiem)

używam go od ponad roku i jestem bardzo zadowolony, warto zaznaczyć cudowny sposób w jaki następuje naprawa tego sprzetu -> praktycznie za kazdym razem wymiana na nowy i to działający!!!! ..
    w jakimś teście w KŚ zajął 2 miejsce, szczegolnie za rewelacyjna jakosc dzwieku jak na ten pulap cenowy.

Warto szarpnac sie jeszcze na sluchawki (te w zestawie sa przecietne - ale nie rozum ze tandetne i kiepskie) - polecam Senneheiser mx 550 (okolo 90 zl) i bedzie jak ta lala ..

pozdrawiam
    ||||| blue7 |||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
    ..feel the love - don't give it a name..

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mam pytanie w temacie ale nieco z drugiej strony. Chcę kupić pod choinkę moim bliskim odtwarzacz MP3. Muszę ich kupić kilka, jesli się zdecyduję. Czy tanie rozwiązania są według was zupełnie nic nie warte? I dlaczego? Proszę o konkrety, bez wzniosłych wywodów.

P.S> jak można jadąc tramwajem czy idąc ruchliwą ulicą słuchać MP3 i narzekać na jakość dzwięku? Nie chodzi mi tu o przerywanie, trzeszczenia czy szumy, ale pomijając tego typu usterki, jak można mówić o różnicach pomiędzy sprzętem za 200 i za 700 złotych Toż to nie jest sprzęt dla melomana.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Dzień dobry

Dyskusja całkiem przyjemna ;-) ale tak się składa, że otwieracz mp3 chyba zostanie przełożony na inną okazję Trochę sam to zawaliłem, bo nie zdążę już tego zdobyć na czas poprzez allegro. A poza tym to jeszcze się nie zdecydowałem na model :grin: Ale informacje z tego wątku na pewno mi pomogą w niedalekiej przyszłości wybrać.

Dodatkowo, jestem zainteresowany również opiniami o które prosi Kubaman.

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    mam pytanie w temacie ale nieco z drugiej strony. Chcę kupić pod choinkę moim bliskim odtwarzacz MP3. Muszę ich kupić kilka, jesli się zdecyduję. Czy tanie rozwiązania są według was zupełnie nic nie warte? I dlaczego? Proszę o konkrety, bez wzniosłych wywodów.
    Wiesz co...to jest tak trochę dziwnie...pół roku temu kupiłem jakiegoś Watsona czy coś takiego...super bajerki...mikrofon, radio...słowem wszystko co potrzebne. Ale....dźwignia od zmiany utworów taka dziwna w dotyku...mało pewna, słuchawki kiepskie...trza było wymienić na inne Do tego jakość dźwięku...była taka sobie...equalizer ustawiony na podbicie sopranów nie radził sobie najlepiej. Radio łapało stacje ale...na polu w mieście kiepsko. Ale mimo wszystko myślałem, że ogólnie jest git. 512MB ale usb 1.1 - też w sumie się tylko czepiam
    Dziś bawiłem się Creative 1GB Zen Nano Plus....wykonanie...śliczne...obsługa-kółeczko jest do wyczucia ale po chwili działa się nim bardzo pewnie...słuchawki całkiem całkiem..
    Jakość dźwięku.....szok...w porównaniu do tamtego Watsona....sopran to sopran..średnie to średnie...equalizer działa wyśmienicie...robi to co ma
    Watson na baterii AAA działa średnio 4 godz... odtwarzając MP3 ten ...działa 10 godz. i bateria non-stop pełna Radio super...w środku miasta, w serwerowni czyściutki dźwięk.
    Creative podłączony do w miarę dobrego zestawu Audio...wymiata...basy ślicznie przenoszone....widać, że odtwarzacz nie ucina zakresu audio.

Reasumując....niby nie ma róźnicy na początku....ale jednak potem okazuje się, że jest i to całkiem spora. Oczywiście pozostaje kwestia czy tak naprawdę usłyszysz tę jakość na pchełkach w uchu w hałasie miasta....jeśli tak....to proponuje wybrać jednak coś bardziej sprawdzonego Cena zwróci się w przyjemności.
    Ostatnio edytowane przez tomaj_2 ; 21-12-2006 o 15:30
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

P.S> jak można jadąc tramwajem czy idąc ruchliwą ulicą słuchać MP3 i narzekać na jakość dzwięku? Nie chodzi mi tu o przerywanie, trzeszczenia czy szumy, ale pomijając tego typu usterki, jak można mówić o różnicach pomiędzy sprzętem za 200 i za 700 złotych Toż to nie jest sprzęt dla melomana.
    Witam.

Chyba już po herbacie, bo jutro wigilia, ale napiszę. Czy za 200 czy za 700
    zależy od tego co dana osoba z odtwarzaczem będzie robić. Jeżeli słuchać
    będzie sporadycznie to nie warto windować ceny. Jeżeli często (ja zawsze
    słucham gdy jestem po za domem i pracą) to warto dać prawie każde
    pieniądze. Oczywiście pieniądze które idą w parze z jakością.

Co do jakości w odsłuchu w ruchu miejskim to dam przykład. Mam MuVo TX
    1G, po roku padły mi oryginalne słuchawki, zmęczenie przewodu. Więc
    zakupiłem jedne z tańszych, sennheisery MX 350 i ku mojemu zdziwieniu
    zauważyłem sporą różnice w prezentacji dźwięku. Mimo ruchu ulicznego i
    mimo, że odtwarzacz i słuchawki to w sumie takie popierduły.
    Wystąpiła poprawa w przenoszeniu niskich i lepsze odtwarzanie szczegółów,
    na tyle, że jak było cicho na zewnątrz to początkowo miałem mylne
    mniemanie skąd dochodzą niektóre dźwięki, czy z ulicy czy ze słuchawek.
    Czyli polecam dobrej jakość MP3 i słuchawki, koniecznie Sennheisery.
    Ostatnio edytowane przez aquamark ; 23-12-2006 o 15:53
    Pozdrawiam

Marek Odrzywolski
    Lublin

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Temat powraca, bo... zbliżają się tym razem urodziny mojej panny
    Ale dodatkowo sam się rozglądam za sztuką dla mnie.

Widzę, że jest jakaś aktualna oferta i nawet strona www.iriver.pl
    Generalnie dla siebie najchętniej bym kupił T10(FM) 2GB - cena 448 PLN
    Szkoda, że wersja 1GB nie ma dostępnej obudowy czarnej - ale cena tutaj nie jest o wiele niższa więc sensownie było by wziąć 2GB od razu.

Z iRiver'a pozostają jeszcze modele T50 i T60 - ale jakoś nie wiem. T10 zdecydowanie mi się bardziej podobają.

Może ktoś coś dodać aktualnego??
    Wiadomo, że są jakieś 'standardówki' na allegro na które widać ludzie mają parcie i kosztują 80-90zł.

Jest jeszcze CREATIVE, ale w jego ofercie się nie zagłębiłem.
    Być może iRiver to faktycznie jest przesada i któryś Creative by wystarczył.
    Przynajmniej dla mojej panny - bo wiadomo - one się nie znają itd.
    Czytałem też, że ten T10 (FM) 2GB ma trochę niewyraźny wyświetlacz.
    Tak czy siak mam zamiar przejść się do mp3store i obmacać te modele.
    Mam nadzieję, że w zestawie T10 są porządne słuchawki.
    Przemawiają za nim 53h słuchania na jednej AA, solidna budowa, radio FM, 2 GB, 24msc gwarancji. Coś go dyskwalifikuje? Cena? Teraz coś czytam, że nie może służyć jako pamięć przenośna (to od firmware zależy??) -

Generalnie nie interesują mnie mp3 typu iPod (kształem). Nawet te z iRiver'a. A może nie mam racji??
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 17-05-2007 o 12:28

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dziwne, ale mnie pod linkien "T10 2GB" wyskakuje maszynka do rozdrabniania warzyw - czyżby miala wmontowaną mp3 ?
    O widzę, że już poprawiłeś :-)
    Ostatnio edytowane przez Robson01 ; 24-05-2007 o 18:39
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Carrefour reklamuje na bilbordach Creativa 1GB za 139z, wydaje mi się to całkiem sensowną ceną.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów