Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: 30D bez 590zł, tylko w jakim sklepie????

Dopiero zaczyna

Domyślnie 30D bez 590zł, tylko w jakim sklepie????

Chcę skorzystać z tej promocji, problem w tym że podobno potrzebna jest faktura , lub wydruk z kasy fiskalnej, a prawdopodobnie nie każdy sklep jest w stanie to wysłać. Po wstępnym rekonesansie, wszędzie tam gdzie jest drogo, oni proponują takie rozwiązanie, a tam gdzie najtaniej nie ma na ten temat słowa. Może Wy polecicie jakiś tani sklep, gdzie na pewno dostane wszelkie dokumenty niezbędne do skorzystania z promocji.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

absolutnie kazdy sklep zobowiązany ustawą o VAT ma OBOWIĄZEK dac Ci paragon fiskalny, wypelnisz papiery wytniesz kod kreskowy z pudełka zrobisz xero paragonu, to wszystko wyslesz i po temacie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

więc to wszystko to tylko chwyty marketingowe....dobrze wiedzieć. Może WY mieliście okazje ostatnimi czasy wykonać taki manewr, jeżeli tak to w jakim sklepie, chcę mieć pewność solidnego i pewnego zakupu, nie zdeprecjonowanego niską ceną.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

aha i jeszcze jedno, promocja trwa do 31.12 czy 28.02, bo jak dotąd spotkałem się obiema wersjami.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Może spróbuj tutaj:
    http://www.abfoto.pl/

Wystawiają fakturę, cena w kicie 4499.
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja polecam http://www.fotoit.pl/
    ja kupiłem za 4400 brutto z fakturą
    proponowano mi też za 4000 bez kodu na pudełku - czyli bez kombinacji ze zwrotem masz 400 zł taniej (jak się komus nie chce bawić)
    pozdrawiam

p.s. na giełdzie (warszawa) można kupić body za 3900 bez faktury ale z paragonem /ja wolałem z fakturą bo VAT można odliczyć/
    Ostatnio edytowane przez amper ; 15-12-2006 o 16:16
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amper Zobacz posta
    ja kupiłem za 4400 brutto z fakturą
    ...
    ja wolałem z fakturą bo VAT można odliczyć/
    VAT można odpisać do 4270brutto.. ??:
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    VAT można odpisać do 4270brutto.. ??:
    oczywiście (chyba nie musze się rozpisywać? wszystko jest do dogadania)
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Vat mozna odliczyc zawsze. Taka juz idea tego podatku. Do 4270 brutto, czyli 3500 netto sprzet a mortyzuje sie jednorazowo.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Coś już napisał

Domyślnie

ja przymierzam się właśnie do zakupu 30D, prawdopodobnie będzie to w styczniu... robiłem wstępny rekonesans, i tak:

sprawdzałem najniższe ceny (głównie ceneo), oraz lokacje, które mógłbym odwiedzić osobiście, bo jednak wolałbym nie liczyć na kurierów i móc przetestować sprzęt

fotoset.pl - cena wręcz rewelacyjna, niestety za daleko dla mnie na odbiór osobisty, ale z ciekawości zapytałem... niestety nie ma możliwości zwrotu - o szczegóły nie pytałem... a wersja z kitem z dopiskiem "zwrot 590 zł" jest o wiele droższa...

fotoexpert.pl - cena już nie taka rewelacyjna, ale podobno sklep porządny, duży wybór obiektywów... niestety panowie z fotoexperta na dwa maile nie odpowiedzieli... no trudno, stracili klienta

europassat.com - i tu moje zaskoczenie... bo:
    1. wiem, że jako grossman podobno wystawiali faktury tylko na życzenie i cena była większa
    2. przy tej cenie myślałem, że zwrot będzie niemożliwy...
    a tu niespodzianka - odpowiedź dostałem już następnego dnia (pisałem maila wieczorem): paragon lub faktura bez problemu i zwrot też jest możliwy... tak więc, FZ30 kupiłem w europassacie i na 99% 30D też u nich kupię
    jedyna wada, to trochę mały wybór obiektywów, ale na początek wystarczy
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów